Thursday, September 22, 2011

cer teka + "clue pertama"

semalam dan hari ini
 هواء آسيا buat saya tak senang duduk
tak paham maksud هواء آسيا



.
.
sila translate sendiri 
minta tolong kat pakcik gugel



sape dapat teka dengan cepat dan betul
apekah benda dlm gambar itu
saya belanje makan nasi kandar beratur kat penang
.
.
.
ok, saya tipu
hehehe
.
saya belanje top up seploh hengget
seploh hengget tu nilainya besar tahu
.
blogger² satu opis, dilarang sama sekali jwb soalan ini
kerna ada yg dah tahu
.
.
.
selamat meneke ye kawan²
.
saya mahu sambung tongkat dagu layan  هواء آسيا
.
.
.
.

"clue pertama"

hujungnya tajam


tambahan hadiah
top up 10 hengget @ wang tunai RM10 [pd yg pakai line] 
+ FM dari seberang

46 dok ngomen:

Anum said...Reply To This Comment

ala x dapat nak jawab.hehhe

misya said...Reply To This Comment

tak pandai teka la,tumpang tongkat dagu sekali la,tunggu jawapan

AYuNG said...Reply To This Comment

menda ehhh?

AzMask said...Reply To This Comment

tak pakai top up.. jadi tanak tekalah.. tak tau apa heehe..

ajumohit said...Reply To This Comment

Dpt booked tiket gi bercuti ke? Ontahlah poning acik ;)

Suara Kalbu said...Reply To This Comment

Walaweehhhhhh... seharian semalam kita duk usha Air Asia.. tapi nan hadooooo... jemmm manjang..

Ni apa ke bondo tulih Amazing ni ? Macam stand yang letak notes atas meja jer...

Dee said...Reply To This Comment

susah bebenor..mcm keychain ye..mcm pen ye..mcm kertas ye..

dpt ke booking AA tu?

NM02 said...Reply To This Comment

dee,

mmmmm... hampeh... kawan kami je yang lepas dulu.. mencik!

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

bukku dgn pen yang melekat ke.. hehehe..

ikatankasihku said...Reply To This Comment

key chain ke ni?

mama tims said...Reply To This Comment

lorr...bg la clue sket..susah nak la nak jwb klu takde clue..

Teratak Hami said...Reply To This Comment

Buku, kertas, keychain

Akak dah guna translation
هواء آسيا
= Air Asia

iduraz said...Reply To This Comment

tempat selit tisu..hahaha

WuMing said...Reply To This Comment

Kalau Belanja Pizza Hut... mesti WuMing teka betul punya..

Top up... tak bleh laaa.. WuMing pakai Line... Free pulak tuu

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

Amazon..??? hg book tiket air asia gi amazon ka..??hahahaha...

pemenda tu..????puas aku belek, mcm pen pecah hg selit kertas berleminate kat celahnya.. mungkinkah kertas berlaminate tu voucher apa2..???

wida said...Reply To This Comment

hebatnya penangan air asia yer..

mende tu sis?
sekali tgk cam keychain..ke pen..
emm..ntah

kakcik said...Reply To This Comment

Dapat buking free seat tak?

Jemputlah datang ke perjumpaan blogger nanti di rumah kakcik, ya? :)

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

tgk dah sampai terteleng..tak tahu apa bendanya..

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

tongkat dagu menunggu booking tiket AA ye...hehe

sy dah give up :)

munna said...Reply To This Comment

apakah benda ni.... tak pandai nak teka apa...

wahida said...Reply To This Comment

I WANT MEDAN!!

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

Tu penanda buku .Haha

Mommy Fara said...Reply To This Comment

nape tak senang duduk sbb air asia? Hehehe...Smlm sy dpt msk. Try tgk harge g Penang utk 3 org. Last2 x jdk booking sbb...Penang naik flight? Tak syok lgsg!

=D

NM02 said...Reply To This Comment

fara,

eh, saya pun servey utk ke penang. hubby malas nak drive.. tapi sampai sane same je kena sewa kete.. betul dak... hehehe

ieda said...Reply To This Comment

x kuar idea nie ..
aduhhhhhhhh
ape erkkk ekkeke :)

AI said...Reply To This Comment

- pening pening...

cheqna said...Reply To This Comment

dok au starang...
hah amik ko kak...faham ke??

Rinna said...Reply To This Comment

tengah mengamati..tapi tak blurr dah otak niee tak leh nak pk..

Cam keychain jer.. tah ler.. :)

@cu SaYaNg said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
eLLy said...Reply To This Comment

mamak nasik kandarrrr satuuu!!!


cik Reena tolong bayaqqq noo :P

@cu SaYaNg said...Reply To This Comment

tahun nie ai x booking pun sebab next year punye plan nak terbang jauh...ngeh..ngeh..ngeh

syaidatie nurdilla said...Reply To This Comment

Adehhh.. juling mata nih tengok gambar tuh.. tak tau jawapan tapi nak gak topup.. tak kira.. lallala...

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kalau nak flight murah kena terjah sekarang hingga 25-02-2011 kalau tak silap kakak. Lepas tu offer tak ada lagi.

Tang bendalah itu apa heh Niez... Nak kata pen pun lain macam je... Jarum suntik pun macam tak juga. Heee... tak dapatlah dik...:)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

layan tongkat dagu sekali...sbb langsung tak nampak apakah benda itu...

misya said...Reply To This Comment

pen,

eB ezrin said...Reply To This Comment

eh aper tuh eh?
air kotak? ';p

wardah @ fie shah said...Reply To This Comment

tapi kita betul² tak tauuuu. hahaha

NM02 said...Reply To This Comment

kakzakie,

mmg tgh usha sbb harga murah le ni kak. tapi dorang cerdik, pegi dapat murah, balik mahal. atau salah satu antaranya...

ajumohit said...Reply To This Comment

Key chain ke hahahahha

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

dah ada org dpt teka ke?..apakebondonyer tuh...huhu

bujal X said...Reply To This Comment

damak main dart kah?

diana said...Reply To This Comment

apa benda tu ye??
nak teka benda yang warna hijau ke yang warna putih??
hehheehhe...

alinac lover said...Reply To This Comment

hujung pen yg patah dua kan

sahromnasrudin said...Reply To This Comment

kepala pen yg dh retak huhuhhhhh

Run Away said...Reply To This Comment

rugi tertinggal....;d

Jijahh @ f.k said...Reply To This Comment

heheh dart .. best gak layan main dart ni sesekali ... kalo kena sasaran memang best la ... tapi ada jugak tersasar sampai entah kemana ;))