Thursday, August 4, 2011

pesta buah 3 rasa

hari ni tersangatlah mengantuk. walhal lepas sahur tadi sempat jugak tido dalam setengah jam. dlm kete pun sempat lelap mata kejap², sampai opis b4 masuk waktu keje sempat gak dalam beberapa minit. mungkin sebab cuaca yg sejuk dingin ni buatkan rasa mahu tido aje.

ingat tak hari tu mek gebus ada cakap yg opis mek gebus akan adakan pesta buah.  tahun lepas mek gebus tak berkesempatan nak join rasanya mek gebus bercuti bersama kak jah kot masa tu. kali ni mek gebus tak mo lepaskan peluang menikmati buah 3 rasa yg disponser dari seorang hamba Allah ni, murah rezekinya berlipat kali ganda. amin...

nampak je barisan moktan dan manggis ni dah buat mek gebus nak tadah air liur ngan baldi

ini hidangan utk para vip. kak jah tya mek gebus, naper ada sudu dan gerepu atas meje tu. hehehe... mek gebus pun heran.

sahabat mek gebus yang satu kepala kat opis. sehari tak gaduh mmg tak sah. rasa sunyi kalu tak bertikam lidah ngan dia. gaduh kami gaduh manja. kadang tu kami boleh jadi haaaaaaaaaaa semputtttttt!!!!

beberapa blogger ada dalam gambar tu

kata jam 3, tapi dekat jam 4 ptg pun masih belum boleh ngap. kami pun heran, ape lagi yg nak ditunggu

ooooo...... ngupenya lagi satu lori doyan baru sampai... hadoi.. sampai je lori ni semua menjerit. hehehe

dimulakan dengan bacaan doa supaya majlis berjalan dengan lancar dan sempurna. jgn igt pesta buah tak payah nak doa bagai, kang ada yg tecekik biji doyan kan dah susah. ha.. tu tak dimulakan dengan doa la tu.. ahakssss

selagi tak senak perut sila jgn berenti. hahahaha

mek gebus mmg tak boleh nak kontrol cun kalu menikmati benda² sedap nih. hamboi kak ina, lagi menghayati nampak.. kak jah, kau jgn nak marah aku letak gambar ni okess... mana yang lebih, staff boleh bawak balik. mek gebus teringin nak bawak balik doyan, tapi apakan daya, nnt somi mek gebus soh mek gebus balik ngan teksi plak.. hohoho.. 


mek gebus mengharapkan, suatu hari somi mek gebus teringin nak makan doyan. amin!!

54 dok ngomen:

cheqna said...Reply To This Comment

sama r kak
berdoa moga suatu hari nanti incik tunang akan makan gak duyan =)

Teratak Hami said...Reply To This Comment

Baru khamis ler ...

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

benci ko nok!!mkn durian x ajak aku!! :(

Teratak Hami said...Reply To This Comment

Dah ngantuk sgt le tu sampai dah pikir hari Jumaat :-)

Ooo, awak 1 opis dgn wahida ke?

Tengok muka orang makan durian sambil terbayang muka sendiri, "hodoh" nya aku bila makan durian ..

Jgn marah ye

~izan~ said...Reply To This Comment

ya ampun..buah2 menarik hati..ari tu tgk kt blog wahida rasanya buah bersusun tu..tp duyan takde lg kot time tu hehe..

~ yus ~ said...Reply To This Comment

sakan korang makan buah-buahan tempatan ya...

erkkk..dah Jumaat ke niezza, Khamis lagi lah..huhu

ratusiput said...Reply To This Comment

mmg murah rezki sape yg mensponsor buah ni kan..byk tu...doyan siap selori tu...

wardah @ fie shah said...Reply To This Comment

amin....kesian suami mek gebus kerana tak dpt merasai kenikmatan doyan. sodappp tau pok gebus ooiii..

Huda said...Reply To This Comment

nampak fresh sume buah2 tu..sedap nye :)

sha a.s said...Reply To This Comment

mek gebus, mase mkln tu kn, i siap bdiri kt meja rmbutan n maggis duk pulun mkn smpai membukit la segala buah kt meja tu....pehtu tetibe i kena perli, sbb i mkn byk! hampehhh...mentang2 i duduk kt meja, i jd magsa kdaan lerrr...eheheh

ikatankasihku said...Reply To This Comment

haaaa seeeeeeeeemmmmmmpuuuuuuuutttttt,
tengok buah dereyan tuh..bukan main meratah lagi siap dgn feel yooss

Diana @ bilakukatacinta said...Reply To This Comment

aduhai..sooo temptation...lagi2 di bulan pose ni

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

berselera mek gebus.

sedapnye doyan. napela selalu musim doyan menjadi time haku pregnant??? time tak pregnant musim tak menjadi pon..aiyak!

miloais said...Reply To This Comment

sedapnya makan dereyan! nyummmm nyummmm!

MiszNoRuL said...Reply To This Comment

sedapnya makan durian freeee...
terliur tengok di kala pose ni huhuhu

MiszNoRuL said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
AzMask said...Reply To This Comment

segar dari ladang... sedapnya

wahida said...Reply To This Comment

apesal la buruk benar gaya kita mkn duyan jah? kahkah!!

wida said...Reply To This Comment

wah..syoknya.
boleh makan smpai lebam!hehe

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

hahaha..gambar 1st susunan buah rambotan & manggis tu dah nampak tuhari kat blog Wahida! Ohh..satu opis dgn si Wahida rupa rupanya...kah kah kah, memang cun style korang makan buah!

Anum said...Reply To This Comment

terbaik, memang sedap ek....

mekchu said...Reply To This Comment

nak manggis... susah nak jumpa manggis.. dah la suka, kena susun pulak rope itu... tak patut arr tak ngajak... eh, ada keje kosong tak kat sana?

fazilzura said...Reply To This Comment

wahahahah xleh blah part yg nganga besor tu ..

ni kire pesta makan smp pengsan le ni ye

cik dah faridah said...Reply To This Comment

woh sedapnyer...
ramai plk blogger ada...satu opis ke belaka tu

bujal X said...Reply To This Comment

kemain bersila bersantap durian eh? haha~~

saLLy sWeeT said...Reply To This Comment

betol ke atas meje vip tuh ada sudu garfu... hahah ada org gune ke?? ☺ aku x nampak dah meje vip..sbb dah kemarok durian...hehehe

kakcik said...Reply To This Comment

huhuhu... bestnya...

ajumohit said...Reply To This Comment

Niezza, sentap tgk buah2 tu tau hehe

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

akak simpan ar doyan dlm bekas kedap udara!! ekekkeke

misya said...Reply To This Comment

buah manggis tu yang sedap.

fiza said...Reply To This Comment

BEstnya, dah lama tak makan buah manggis.

Dee said...Reply To This Comment

satu opis sendawa bau durian eh aritu..fengsan..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...Reply To This Comment

manggis dan doyan my peberet..syoknya kalau sy leh join pesta tu..heaven!

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

WOW! terangkat nafsu tgk korang mkn...sabar2 posa2 kn control kang air liur meleleh susah...ekekekek

Kakzakie said...Reply To This Comment

Seronoknya makan dgn kawan-kawan. macam-macam pesen muka hehehe...

p/s: Kg Batu Pahat kakak sekarang musim manggis dan rambutan. Dah makan sebelum puasa hari itu.

ejaMaria said...Reply To This Comment

best nye... napa tak ajak kite... terliur dah... T_T

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

ya allah...sedapnya makan beramai2 :)

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

meriahnya makan buah beramai2..

eB ezrin said...Reply To This Comment

wahhh asyiknyer... eh tuh kan ker wahida... korang satu opis ker?... kecik nyer donia eh? :)

Yan said...Reply To This Comment

masyallah nieza,

sedapnya pesta makan cam ni. akak sukaaaa sangat makan moktan. satu bakul pun boleh habis u..

lieyalatif said...Reply To This Comment

meriahnyeeeeeee.......tgk buah-buahan pun mcm2 ado hah....

tu le, lieya kat kementerian kesihatan ni pun tiap2 tahun ade gak buat program makan buah....tapi tahun ni takde plak.....bajet abis kot nak beli buah eekekekekeekek

Gieyana said...Reply To This Comment

perghh menarikkk! dulu ada gak kt opis buat pesta nie..skrg, non ado dh..cut cost kot..

ikatankasihku said...Reply To This Comment

email address pls...dah terdelete wak.. :D

eelobor said...Reply To This Comment

beshhh nyer makang doyang

erienz said...Reply To This Comment

x tahn tul tgk duyan tu, sabojelah di bulan puasa ni...

Mommy Fara said...Reply To This Comment

peh! meriah gile okeh!

azam said...Reply To This Comment

sedapnyer.....apa lagi kalau free.....aduhai, masih tak dapat memollow awak....xpaham lah.....dah klik follow dan dah keluar gak button follow. dah follow tapi xde jadi follower.....issey ape kena komputer aku ni?? ke ape kena blog aku ni?

zee said...Reply To This Comment

Seb baik post gambo doyan..hihihi

Aleyn said...Reply To This Comment

Adoiiii....terliur nyer nengok buah2 tu sumer....kejammmmm

Chik Att said...Reply To This Comment

makan ramai2 ... bestttt

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

tu diaa...selori tu....pergghhh...

cikbedahlaser said...Reply To This Comment

amboiiiiiiiiiiiiiii

kurang kejap puasa kami..
adoi la..

Zura said...Reply To This Comment

laaaaa...satu opis ngan kak wahida ke..hehe..

midonz said...Reply To This Comment

Ohw.. terujanya tengok..