Monday, August 15, 2011

15 ramadhan


5.10 pagi, bangun sahur
lewat 65 minit
biasanya 4.45 pagi
langsung tak kedengaran alarm
nikmat sungguh mimpi
bangkit dengan laju
masak air, bancuh nescafe
sahur dengan nasi + aym grg kunyit
kejut hubby, hanya segelas air seperti biasa
itu aje menu sahur dia sepanjang puasa
aku, layan makan yg tak berapa nak ada selera
.
.
.
kemas dapo
basuh baju
kemas rumah + sapu sampah
dari ruang tamu, bilik + bilik + bilik 
membawa ke dapo
sidai baju
basuh baju pusingan ke 2
menung jap
sidai baju lagi
mandi
kejut hubby
solat dan bersiap
.
.
.
7.00 pagi
ke tempat kerja
sesak plak duke pagi ni
ada xsiden upenya
aku dpt bayangkan
walaupun jln sesak
kompem pemandu dan anak² kapal kete
layan lagu raya yang semakin banyak berkumandang
kompem tak sabar nak balik kampung
kannn
.
.
.
sampai opis
tak bleh nak tido
ngantuk kah?
oh tidak
masih cargas
hakikatnya mata dah mcm shin chan tak tido seminggu
.
.
.
jom blog walking blog berjalan laju²
supaya dagu tidak berada
atas keyboard papan kekunci

 pinjam kat pak gugel

>__<

46 dok ngomen:

cheqna said...Reply To This Comment

moning kak...
miss u lah..
no mondey2 blues ok =)

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

nok..aku dagu dh cecah key board dh ni....zzzz.zzz..zzzz..zzz...

AYuNG said...Reply To This Comment

morning..:)
ceria2 selalu k...

pnsusu said...Reply To This Comment

toi---toiiii
mata dah rapat nie...hu hu hu

~izan~ said...Reply To This Comment

jln jgn tak jln hehe..walaupun di alam maya tp mampu bukak n segarkan mata kan hehe...

Huda said...Reply To This Comment

pagi td sy bgn jam 4.55am :) smpt masak nasi goreng cincai :)

Anum said...Reply To This Comment

nie la mood raya ek

wida said...Reply To This Comment

radio pon dah pasang lagu raya skrg ni..waa nak balik kg

ejaMaria said...Reply To This Comment

eh... tajuk entry kita hari ni sama la...
isi lain... ;p

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...Reply To This Comment

eh sempat mkn nasi dh lmbt bgn sahur ya..laju juga u kemas rumah..kalau sy lps sahur cuma sempat basuh baju ngn gosok baju jer..

kakcik said...Reply To This Comment

Semua oarng seronok nak raya, tapi kakcik tak rasa apa2. Tiada tempahan kuih, baju anak2 belum beli, langsir dan perabut confirm tak berganti. Kampung pun tiada lagi untuk kembali! :(

wahida said...Reply To This Comment

nok, boleh aku aku lupa nak pakai baju korporat hari ni...tak teringat langsung!! ko pun mesti tak pasan kan tadi? kehkeh..

mamaNoriz said...Reply To This Comment

salute la NM, sya ni husben yg kejut bangun sahur...hahaha

minum nes pagi2??

hebakkk muuu ;)

NM02 said...Reply To This Comment

kakcik

saya tahu knp kakcik rasa mcm tu

sabar ye ..

jgn sedih2

nnt saya pun sedih

adik mesti tertunggu2 baju raya baru

NM02 said...Reply To This Comment

wahida,

aku perasan la nok

tapi aku malas nak tegur

sbb muker kau ngantuk giler

nnt kalu aku tegur

kau malas nak jawab

hehehe

Farihah said...Reply To This Comment

hahaha..
betul..pagi ni masuk keta on radio dah ada lagu raya. Yeay!! excited :)

Eye_nee said...Reply To This Comment

Lagu Raya???....semangat pulak rasa nak buat keje pepagi monday blues ni...

@cu SaYaNg said...Reply To This Comment

acu cuma minum sebotol yakult je pagi tadi sebab malas nak masak :)

♥cikmOt♥ said...Reply To This Comment

sib baik sempat sahur...

AzMask said...Reply To This Comment

kita sedar sahur pukul 5 pagi. masih sempat lagi..

isnin memang selalu jem.. adoiii

ajumohit said...Reply To This Comment

Saya bleh tido sbb masih bcuti, jgn jeles ye hahaha

Mrs Nazar said...Reply To This Comment

yaalahhh..rajinnyer... sidai kain..kemas dapur bagai pepagi... memang suami tchayang..

patut la singgah mengomen blog saya pagi...rupanya beblog walking laju2 yer...hihihi..

have a happy day akakk

miloais said...Reply To This Comment

iols masih slow
ngantuk le plakkkkkk!

nak BW pun rasa sendu jahhhh!~

ieda said...Reply To This Comment

dah 15 ari kan dik
bermula ari nie lagu raya dah hebat di radio .. memang x sabar nak raya walau sedih sbb x lama layie nak tinggalkan ramadhan huhuhu

iffah imani said...Reply To This Comment

morning...

rajin nya akak....semua kerja rumah dah siap dah...

AI said...Reply To This Comment

- sgt suke pd sinchan yg nakal itu...

ILA HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

jangan ngatook3 di awal pagi..ehhe....

nak jadi budak baik ja..eeh

misya said...Reply To This Comment

jom menziarah

LiLy @ MumMyQiStInA said...Reply To This Comment

Cepat jer masa berlalukan..
Dh pun 15ramadhan..sayu dgr lagu raya..koz x dpt blk beraya..sob..sob..

Dee said...Reply To This Comment

dah mcm entry si bujal lak..hahaha..

Ann Huda (Ate) said...Reply To This Comment

Lama sungguh tak pernah menghayati lagu raya. Raya yg penting dpt kumpul ngan ank2 sedara yg belajar di seberang dan yg dari Sabah. Solat aidil fitri sama-sama, pas tu amik gambo, pas tu masing2 bertebaran balik umah mertua...Ate pulak termanggu kat KL tgk citer Korea On Line. Itu lah raya bg org yg tak de Kg lagi mcm Ate. Sedih kan, sgt lah membosankan...:(

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

hahaha..sin chan tu macam pakai baju melayu aja

whitecappuccino said...Reply To This Comment

lepas sahur kerja tak henti2 yer?

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

monday blues jugak.. -.-'

eLL said...Reply To This Comment

pagi-pagi start ukur meja...

ratusiput said...Reply To This Comment

ratu lately dh tak bangun sahur.letih sbb jd burung antu ari2...anak2 je bangun mak kejut :) arini last day keje dah.merdekanya rase...

Kakzakie said...Reply To This Comment

Semangat pagi Isnin walau lewat bersahur tapi tetap cergas rutin harian berjalan terus.

Kejap lagi mata mesti layu...

Rinna said...Reply To This Comment

Wahh sempat lagik basuh baju yer..siap sidai lagik ngan kemas rumah chaiyok laa..Nieza.. :)

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Sy pas sahur tido blk jap, ambik mood...ekekekek

Yeah! best sgt radio dah start pasang lagu raya...hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...Reply To This Comment

kalo jammed plus accident mmg penat naki Q panjang tue ek...stress oo

aizamia3 said...Reply To This Comment

selamat tengahari.. ;)

belum berminat nak dengar lagu raya lagi.. nanti buat hati lagi sebak.. huhuhu..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

pada yg duduk diperantauan bila dgr lagu raya semua berkobar2 nak balik ye...sabo2...

Yan said...Reply To This Comment

wahhhh..pekat tu routine..

[sutera kasih] said...Reply To This Comment

jom blogwalking senaman di kala bosan hehe

ct shah said...Reply To This Comment

kak ena suka wat keje umah pagi2 sebelum gi keje ker?sempat lak tu nak sapu sampah,basuh baju 2 pusingan bagai.caiyoklah.tak lambat ker??

Alif said...Reply To This Comment

best ape jd nakal,
baru meriah suasana...