Wednesday, July 6, 2011

hal pagi ni


anak kazen ai ni dah 3 hari bersama kami. dia ni kalu dah sehari ngan kami, susah nak pisah skit. sbb tu ai suker amek dia time weekend aje. dia paling tak leh renggang ngan hubby ai, paklong kesayangan dia. kalu dah jumpa melekat mcm gam gajah. pada yang belum tahu, anak kazen ai ni nama dia syasya. ai start jaga dia mcm anak sendiri dari umur dia lom masuk setahun lagi. kasih sayang kami pada dia memang seratus peratus mcm anak sendiri. maklum, masih belum punya zuriat sendiri kann.. dia bukanlah sentiasa bersama kami, tetap balik umh dia sendiri. cuma bila time jumpa, pasti dia akan ikut kami balik. bila time keje, ai akan hantar dia kat umh pengasuh mcm biasa. 

dua tiga hari ni, hubby balik lambat ada persediaan utk pendaftaran pelajar baru. jadiknya ai tumpang kawan opis ai balik yang kebetulan satu apartment ngan kazen ai. tiap petang ai akan amek dia kat umh pengasuh dan lepak taman. bila hubby sampai, dia harus lah ikut sekali balik. dah tiga hari ni, asal pagi je dia melalak tak kasi kami pegi keje. asal pagi je wat hal.

adik tak suker yong ngan paklong pegi keje kalu adik tido umh yong
kalu yong tak keje, camner nak beli macam² kat adik
ala.. duit tabung kan banyak
duit tabung tu utk beli baju adik, mainan adik...
jom la pegi opis yong ngan paklong mlm ni, amek surat cuti
mana ada opis bukak malam²
opis paklong tu... yg kita anta beger malam tu
hahaha.... kita hantar beger tu sebab ada orang main sukan
- masa tu hubby ada order beger kat kawan dia utk student yang ada game mlm tu -
esok pagi yong jangan mandi, pakai je baju tdo, pastu terus amek surat cuti
nanti kalu pakai baju keje, lambat balik
mana ada orang masuk opis pakai baju tido, nnt kena marah ngan bos
tak pun yong amek la surat cuti kawan yong pastu tukar nama yong
sebelum banyak dia fikir nak cari alasan, baik ai iyekan aje

dalam kete, dia asyik ulang ayat ini
adik nak yong ngan paklong pakai baju tido dok atas katil sama ngan adik

begitulah perbualan kami tiga hari beturut². dan pagi ni paling teruk dia wat hal sampai menangis melalak², menjerit sekuat² hati dalam kete otw pi hantar dia pagi tadi. tak sampai hati betul nengoknya. petang ni paklong janji nak bawak dia makan eskim pisang kat SR. harap paklong tak langgar janji. nanti lagi dia naik hantu. hahaha...
8
8
itu je citer nak citer... (0____0)

58 dok ngomen:

sha a.s said...Reply To This Comment

sbb dia da rapat sgt ngan u oll...dat's y jd cmtu...x leh berenggang... :)







nanges pn still comel.

NM02 said...Reply To This Comment

sya,

ai pun turut nangis, tak sampai hati betul lah...

~ yus ~ said...Reply To This Comment

susah juga tak leh berenggang ni...:)

ajumohit said...Reply To This Comment

haduii so sweett...ehem2 bambam tak jeles ke niezza??? hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

aju,

dia yg jeles ngan bambam. cukup marah kalu ai dukung bambam

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

sweet jek..walaupun muka nmpk ganas tapi hati jambu la lakimu nok!!
heheehe...ppstt...yg tang janji tu bkn u ke yg tuntut nnti :)

kakcik said...Reply To This Comment

Begitulah kuatnya ikatan kasih sayang - sebak kakcik!

NM02 said...Reply To This Comment

izwa,

pandai la kau... aku yg akan racun hubby aku nnt. hahaha

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

die dah anggap mama sherry and paklong die mcm mak ayah dia sendiri..mmg akan manja ..so sweet :)

MataHati @ MH said...Reply To This Comment

biaslah budak2.. bila kita dah terlalu rapat dengannya, susah nak dipisahkan

Maya Mayana said...Reply To This Comment

lawa rmbut dia..pnjang..berapa umur dia ni...kat rumah tu org syg dia lebih tu yg tk mahu renggang gaknya :)

eT said...Reply To This Comment

nk layan budak2 mmg mcm2 ragam...
kn sabar jek la..hehe

aTy _faRed~ said...Reply To This Comment

alololo..manjenyer... cantik..mate menawan..kalau dah biase jaga darik kecik..memang terase sayang lebih kan..:)

♥MAMASYAZA♥ said...Reply To This Comment

alahaiii, ciannye dia, sedih sungguh tu

wardah said...Reply To This Comment

ala pandainya dia cakap kak eina. sedih je. dia sayang sgt kat korang dua la tu.

eMMe said...Reply To This Comment

alalalala manja paklong....kalo i nangis guling2, dpt aiskrim tak dear? heeee~buruknye org tua cam kite ni nangis kan kan!

ana said...Reply To This Comment

boleh pulak dia terfikir nak tukar nama kat surat cuti org lain tu...bijak2. hahahaha

bujal X said...Reply To This Comment

alolo~~apsal muka sedih sdangat?

norhidana said...Reply To This Comment

alah2 kak.... punya lah pandai dia fkr ek, nk pak long ngn mak long dia tak gi keje... baper umur dia ni kak?lum msk tadika lg ek...

tp payah gk lah kalu dia bt hal meraung2 tu ek... heheheh

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...Reply To This Comment

alahai.. sedihnyer!!!
takbelh tgk muka bdk menangis, suci aje..
tingat anak kat umah, kalo pagi2 b4 pi kije die terkejut.. konfom kena pujuk dukung n peluk berpuluh2 kali b4 lepas mommie pi kije..
ada gak, dlm kete dh alya leh panggil lg nk peluk lg kata die..
time tu otak mak dh jeng, fikir yg pelik2 aje.. manala taw kan.. huhuhuuh..
sabau aje la..

ratusiput said...Reply To This Comment

manjenye dia ngan yonh n pak long...budak2 mmg cmtu kalau dia dh rapat n sayng ngn kite...takble berenggang..

misya said...Reply To This Comment

siannyer

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

alololo manjanyer dia dgn Yong & Paklong...

sedihkan tpaksa htr jgk..

Hrp2 Paklong xmunkir janji aiskrim SR tu..

atty's said...Reply To This Comment

dia sayang sangat2 yong ngn paklongnya tuh

ejaMaria said...Reply To This Comment

wow... klu anak aku sendiri mau dapat soalan 'nak kena babab?... Mama nak gi keja ni... biasa ni buat perangai pagi-pagi...'.... hihihi... pastu senyap sunyi je dlm keta... hehehehe - tiger mother suda mari... ;p

* manja-manja bole tapi bukan time pagi-pagi nak gi keja... ;p

ieda said...Reply To This Comment

alooor cayunk nye adik kat mummy yong dan pak long dia yeee .. syahdu lak akak baca haaaaaa ekekke dah rapat sgt nie tuu jadi gini .. biasalah budak2 kalau dilimpahkan dgn kasih sayang mcm tulah :)

AzMask said...Reply To This Comment

cantiknya mata dia.. bulu mata dia tu yang tak tahan nengok tu. Rasa macam nak bebulu mata cenggitu jugaklah.

Chik Att said...Reply To This Comment

nak jadi anak angkat yong ngan pak long bleh ..... bleh makan eskrim selalu ... heheheh

Teratak Hami said...Reply To This Comment

Alahai sampai merah + bengkak mata budak tu korang buat. Ada kang dia buat laporan, terus korang kena CUTI

SO SWEET, SOO COMELL

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

macam2 alasan dia bagi ye.. sian sampai merah dan bengkak matanya

Nens Collection said...Reply To This Comment

comelnyeee..sweeettt je celoteh die..hehe

AI said...Reply To This Comment

bela je la terus...xyah pulang kat parents dia...hehe

NM02 said...Reply To This Comment

Al,

kalu bleh, dah lama ai buat lagu tu.. sob sob sob...

fazilzura said...Reply To This Comment

alahai , sian nye dia..

dia rskan aura kasih syg uols.. tu yg dia melekat je tu

wahida said...Reply To This Comment

ko bawak je dia dtg opis duk sekali kat kaunter ngan ko...hahaha!!

dwaty said...Reply To This Comment

ala... cuti jer la.... hikhikhikhik

mummysyafie said...Reply To This Comment

comel je dier. manja benor ngan pak long sampai takmo berenggang.

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

cntiknya mata syasya tu...rapat sungguh syasya ngan mak long n paklong dia

♥MiZz-siHa♥ said...Reply To This Comment

sayang die ngan pak long..syg sgt tu...rapat sunggh dgn uolls kan..

adarnadzmie said...Reply To This Comment

sian dia... rapat sgt le tu sampai tak bole berpisah...

eB ezrin said...Reply To This Comment

sweet... eB lak ngalir air mata. hu3

Anum said...Reply To This Comment

mane taknya dr kecil kan u all jaga dia...

wida said...Reply To This Comment

alolo...manjanya girl ni
nanges pon tetap comel..
sweetnya

Eye_nee said...Reply To This Comment

dari kecik ko bela dia sis...compom la cam tu jadiknya...kasih syg tu dah sebati ngan korang...kesian tgk muka dia...

sahromnasrudin said...Reply To This Comment

tang mata dia tue yg buat dia cumil...

ikatankasihku said...Reply To This Comment

manja syasya ngan pak long dia....

Ciklinn said...Reply To This Comment

alahai manjanyer dier.... sedih sungguh ha muka dia......takpe pak long bawa mkn aiskrim nnti yer...

ainnoraini said...Reply To This Comment

mmg comey dia ni...

tak pe lepas ni pak long bawak mkn aiskrim mesti dia hepi semulakan...
pas tu,lepas mkn aiskrim sedih semula...

DeQWa said...Reply To This Comment

Manjanyer.....yela,klu yong ngan paklong g keje,xde sape nak layan die...hehe...budak2 biase la kan,klu rapat/suke nk ikut motot jer xkire sape pun...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

ank i buat perangai mlm kemarin...

~@mOi ~~ said...Reply To This Comment

manjaaanya.. hehe.. kak! org nak gi kusus kat langkawi... semua entry akak pasal langkawi dah bis baca.. ngehngehngeh.. tq.. banyak info leh guna...

NM02 said...Reply To This Comment

amoi...

hohoho, bangga jap sebab kesah langkawi ai bleh dijadikan rujukkan. selamat bekursus dan makan hangin...

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

alalala ciannye..pia lu kt swak amik upah jge ank org gak tp w/end je sbb pia ni sukeee sgt kt budak²..upah jge tu pon pia wat tuk blnje diaorg je..sukeee sgt..ble nkl bpisah sbb dpt kje KL ni cam xlengkap je..ingt ke lgi diaorg ngn pia sbb mse jge tu diaorg semua kecik² lgi..huhu..(tbe² mode sedih)

nieda said...Reply To This Comment

manja syasya ni..kesian kt kt dia sampai mcm tu sekali menangis

Sofya said...Reply To This Comment

syasya umur brp? rapatnya ngan korang.. mula tu igt dia nangis sbb nak balik umah mak dia... rupanya tak..

Cik Ina Do do Cheng said...Reply To This Comment

u comelnya anak kazen ko tu.cik ina suka nengok budak mata besar ni.cantik. dah manja ngan suami ko ngan ko tu.

alinac lover said...Reply To This Comment

waaa rapat btol ek

Dee said...Reply To This Comment

alahai sedih lak ye..rapat sungguh ngan u oll..