Thursday, July 28, 2011

fullhouse cafe

mari dekat mari rapatttt.... aaa hari ni mek gebus nak stori kesah makan² sempena beday mek gebus ari senin ri tuh. udah somi mek gebus nanya nak makan kat maner, mek gebus tesimpul malu la cakap nak mkn kat FHC ni.. adusss.... permintaan mek gebus diterima baik oleh somi.. mek gebus time tu mcm nak geget je tengkuk dia lompat sambil korek idung je rasanya.. ahaksss... sori, agak riang ria disitu.. auchhh!

igt tak tengahari tu kak jah ada belanja mek gebus dominoss.. ada la sekerat dua yg tak habis, kak jah soh mek gebus bawak balik.. mek gebus terus jerit.. 'oh no!! nnt laki gue enggak mahu ke FH' hahaha... kijam tak jwpn mek gebus serupa itu.. ^_^

odw ke FHC, mek gebus senyum lebarrr macam baru menang loteri la pulaksss.. mek gebus bukan ape, mmg la jakunzi sbb tak pernah mkn kat FHC tu dan mek gebus mmg terrriiiinnggggiiin sangat nak makan kat situ dah lama dah. adoi... rasa mcm fahrin ahmad plak menanti kat FHC tu.. ahaksss @_@

baiklah, mari kita lihat ape yg best kat FHC tu. bersediakah yu ollsss utk menikmati hidangan enak kami mlm tu? okesss... tarik nafas dolu... tahan.... tahan lagi... jap jap jap... tutup mata... tarik dalam² lg... okess, lepas.. hahaha... gedix sungguh mek gebus ari ni.. oklah jom saksikan!

wajib utk amek gambar sudu, gerepu dan tisu yg ada tajuk tmpt makan

buku menu dah mcm majalah atau buku resepi kekdahnya

buku menu tu dah mcm buku komik pun iye gak.. 

v
v
v
okesss... mari ktia lihat ape yang kami order

ini yg en. somi order.. nak tau harga? tgk kat menu tu.. nmpk cam best jek,
camner ngupenya yeeee

tara!!!! mmg terbaik sekali rasanya... mmg sedap sangat... kami suker handred pesen. kuah black pepper tu mmg sedap, kat belakang ayam tu ada kentang lenyek tau.. tak rugi yu ollss rasa menu ni. kesedapan dia mmg boleh makan sambil pejam mata.. mmmm... yum yum!!

yg ini mek gebus order... mamat yg amek order tu soh mek gebus rasa yg ini.
sangat sedap katanya..

aiyak!!!! sangat menarik kekdahnya... mek gebus sangat suker sayo yg mek gebus panggil togeh ijo ni.. bawah ikan tu ada kentang lenyek jugak dan kuah dia sangat sedap. mmg kena la ngan ikan tu.. ada perahan limau sekali. tak muak rasanya. mek gebus tetap kena makan ngan sos cili. pehhh... sampai sekarang mek gebus terasa kesedapan menu ni.

en. somi mmg tak buleh kalu tak minum air epal. tu kesukaan dia kat maner² pun. soh rasa yg lain tak mahu katanya.. mek gebus plak order ice blended peppermint + chocolate topped with chocolate syrup. ha... camtu lah nama dlm buku menu tu.. sedap weh, menyegarkan!!!

atas tu ada jeli mcm rasa coklat skit.. kenyalnya mengasyikkan

en. somi mmg tak boleh renggang ngan SGT dia.. siaran terus utk pesbuk la tu


yu ollss.. bukan tu je yg kami telan ye, ada satu lagi benda sedap yg wajib kami rasa. apekah itu?

ha.... inilah benda sedap tu.. mmg terbaik dari ladang. hehehe.. brownies dia mmg mantop. 

mek gebus rasa, org yg hidangkan brownies utk kami ni, nama dia lela atau lia kot. hehehe

hamboi... muker org kenyang gini la kekdahnya. eh, nampk key el si si lah


ok, mari nikmati sekeliling kawasan FHC ni. syantek sangat nokss

ini pandangan dari pintu masuk


tgk... patung tu pun pejam tak bukak² matanya.. hehehe

jgn kan kata makan je, korang bleh shopping sekali kat sini. kalu minat ngan barang² yg ada kat situ, beli aje.. mmg utk dijual pun ye..

mek gebus minat ngan basikal dan rak tiga tingkat tu, tapi bukan utk dijual la plak..
ngeh ngeh ngeh

syantekkan perabut kaler putih. tapi kalu kat umh mek gebus pakai kaler cenggini, tak sesuai la sangat sebab mek gebus tak de org gajis utk mengelapnya hari². ahaksss




berangan mcm umh sendiri


mari tgk belah luar plak

ini kawasan perokok tegar

ini trade mark FHC. kete mini ni ada kat belakang cafe ye, punyelah mek gebus tercari² kete ni.. tesorok kat belakang ngupenye dia... sesuai tak kalu mek gebus pandu kete ni? dah la yg bawak tu comei, kete pun comei.. mmg pat ploh pat kali comei la ngupenye.  *_"

ape pesen mek gebus posing ngupe itu? bajet nak tutup pipi yg kembung la tu gamaknye.. lalalalala.  en. somi dah mcm ahlong kutip utang la puloksss

ahai... punyer la tawaf satu cafe, lupe plak nak bayar dulu.. hehehe... takpe, dorg tau kami tgh posing sakan. ok, bayar dulu sbb nak naik tingkat atas plak. kang org ingat kita lari... hehehehe... jumlah mlm tu nam ploh tujuh rasanya.. ok la tu kennnnn


yang kat blah atas, ada jual baju dan xsesori.. ehem.. katil tu tak bleh duduk ye. sila jgn tiru mcm en. somi mek gebus ni.. dia mmg tak makan saman.. hahaha...


dah dah... jom balik, kedai nak tutup dah. kami lah kastemer yang last mlm tu. dah mcm tak reti nak balik plak. tapi b4 balik, harus lah posing kat blah luar plak... 

yang ini belah pintu masuk depan. nmpk tak fullhouse yang bertukar mcm² kaler tu.. 
ada empat ke lima kaler yang bertukar..

FHC ni tutup jam sebelas ye. dan jam sebelas lebih kami masih kat situ.. hahaha.. nmpk, mini kuper kami dah di alih ke pintu depan. oh ye, korang jgn risau tang nak park kete. korang masuk je pagar FHC ni, korang dilayan mcm VIP. ada jockey yg tolong parking kete kita ye.. ha nampak... mcm kelas atasan tak.. bawak lah kete ape pun, dorang tetap akan tolong park kan kete kita.. asalnye kete mini ai tu park kat belakang, masa kuar nak posing kat luar, nmpk mini kuper kami baik punyer dah bertenggek kat pintu depan. kelas nok!

kalu korang minat ngan FHC ni, korang tgk website FHC. leh la cari lokasi kat maner. ada tiga tmpt FHC ni. ada di PJ, kota damansara dan jln yap kwan seng. yg kami pegi ni kat jln YKS. nnt nak pegi kat KD plak ngan kak jah. kat sane mini kuper dorang kaler pink.. dengarnya kat sane lagi cantek dan besar. kalu dah ke sana nnt, pasti mek gebus masukkan n3 okess..

ok lah yu ollss.. penat dah mek gebus menaip. 

jap jap.. mek gebus nak cakap hepi beday utk hubby kak jah. shidi, moga pjg umur, murah rezeki dan bahagia selalu. jom celebrate kat FHC KD. nak tak?

ok ok, mek gebus beransur dulu ye... bai bai!!

57 dok ngomen:

Huda said...Reply To This Comment

alahai sedapnye :) terliur tgk makanan2 tu sume..deco pun cantik kan..walla..

~izan~ said...Reply To This Comment

mmg heaven tgk gmbr hehehe.saper yg snap tu ek.comel je semua...dah la tak mkn lg ni.saja masuk sini cari makanan maya hehe...

englisht style konsep kedai ni.ari tu nk pegi sini tp cancel la plak..huhu.. kena pegi ni hehe

kakcik said...Reply To This Comment

Kata Full House - tapi macam takde orang je! ;-)

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

beshnyerrr mama sherrryyy..nanti nak try juga lah..heheeh (ntah bila tataulaa) :P

AYuNG said...Reply To This Comment

aiyoo...akak punya caption dgn makanan2 tuh suma buat ayung terliur la...

Maya Mayana said...Reply To This Comment

walla cantiknya tempat tu,makanan pun not so mahal..mesti bawak budak2 diorang tak nak balik nanti,silap2 nk tidur situ :D

ratusiput said...Reply To This Comment

wow mmg cantik FHC ni kan..makanan dia pun ble lg la harganya...puas hati...iskk...teruja ni..

qemaishak said...Reply To This Comment

makanan sedap..suasana cantik..harga pun tak mahal sangat..blh terjah ni:)

chichi said...Reply To This Comment

oooo...baik lah..aku menuju ke sana nnt...

ajumohit said...Reply To This Comment

Wahh harus terjah ni, rege dia ok tak niezza???

AI said...Reply To This Comment

- pegi makan ke ni...bergambar nye lebih...hahahhaahaha

NM02 said...Reply To This Comment

kakcik,

ramai sebenarnya.. tapi saya amek gambar tu semua dah balik, tinggal kami aje

NM02 said...Reply To This Comment

al,

pegi makan le.. bergambar tu wajib. hehehe

♥ Kasut Pink ♥ said...Reply To This Comment

teringin nak ke sini tp smpai la ni x sampai2 lg...huhu

Kakzakie said...Reply To This Comment

Amboi!! macam rumah sendiri dah boleh buat apa saja. Kakak nampak NIezza memang teramat seronok...

ejaMaria said...Reply To This Comment

best nye tempat mamam...
eh... kalau nko nak basikal tu... kat Houz Depot ada jual... gi la cari sana... ;p

misya said...Reply To This Comment

keta mini tu ai minat la

Diana @ bilakukatacinta said...Reply To This Comment

bestnyer mek gebus..best sgt2...super koll cam citer korea lah pulak...ful lhouse tuh..hehee

Fieza79 said...Reply To This Comment

beh nyaa..! tempat cantik gilos..! tempat makan mcm umah je kekdah nya...

bujal X said...Reply To This Comment

ciken cop kah~~saya ingatkan lamb shank~haha~~

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

dulu nk msk fullhouse nie.. manjang FULL lar kak.. kempunan x dpt mkn.. siap kena tulis nama dulu.. hampeh betoi.. tp tgk ni x ramai lak ek..huhuhu

fiza said...Reply To This Comment

Haiihhh...lapo plak tgk kesedapan lauk tu. Cantik erk tempat nih. Bila lah bley merasa makan kat FHC.

cik zilla said...Reply To This Comment

sy pon selebret di situ mase bday sy dulu.. tiruuu yerrrrrr... :p

miloais said...Reply To This Comment

penah makan sekali kat FH
ok lah....
dekat jahhh ngan opis iols...

iduraz said...Reply To This Comment

cantik giler tempat dia, sedap giler nampak makanannyer, ku pon giler mau ke sana..ah byk kali kasi hint kt encik suami tp dia buat tak reti jer cmner nih..haha

Eye_nee said...Reply To This Comment

makchik teteskan airmata syahdu kegembiraan noks menyaksikan hidangan yg ko tunjukan dan keakraban dan keromatika d'amour kamu
somiistri....semoga berkekalan....

absolutely emy said...Reply To This Comment

marvelos.. sungguh seronok korang berfosing2 yer..

sha a.s said...Reply To This Comment

slalu lalu kt yap kwan seng nmpk fullhouse ni..tp x penah singgah pulak.....blh terai nnt kan!

tq awak...

mas said...Reply To This Comment

selamat hari lahir ye mek gebusss...

mmmm...jd lapo la tgk menu u ni...
mmg ai pn tergoda..agak2 ada x kt jb ni...hehehe...(ada hati nk pegi ni..)

Adyla said...Reply To This Comment

bestnye kak..sedap2 tengok makanan nya..tempatnye pun cantik..

wida said...Reply To This Comment

menarik..bestnya
cik abe bg hadiah ape sis?

AzMask said...Reply To This Comment

wahhh sedap & cantik...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

wahhhhhh...tempat yg sgt menarik gitu...i loikeee...

hampa ni kalau nak p ajak la teman sekali...hehehhehe...

Mommy Fara said...Reply To This Comment

Whoa!

Meriahnya suasana dalam tu. Tapikan, dah makan-makan tu....Cik Somi ada bagi adiah tak? Alahai, mst romantik gitu kan?

=D

mamasuri said...Reply To This Comment

kelazz hang yer...
pandai hang ketuk incik suami...
fhc tu bapak lah dkt ngan ofis aku...
tp nak g lunch hour mmg nazab lah area situ...
lagipun nampak cam highclass...segan lak nak join..hehehe..
apa2 pun enjoy sgt tgk ko dua berposing2...

adarnadzmie said...Reply To This Comment

amboooi sodapp nyer... cantikkk tempat mkn tu klasss kan... siap bole posing bagai....hehe...

Sue Zaman said...Reply To This Comment

bestnya... sue t'ingin nak g sana... klu wat pre wed kat citu blh x hehehehe

Queen said...Reply To This Comment

gile teruja...

RaFFLeSiA MeRaH said...Reply To This Comment

alamak...mcm sedap sgt la pulokksss makanan tu..hahaha, x leh tahan tul...

ieja amieja said...Reply To This Comment

amboiii romantik nyer..siap posing sakan lg..menu tuh mmg menyelerakan ..terliurr dibuatnyer baca n3 nih

Nens Collection said...Reply To This Comment

best giler..mmg btol2 full house

Anonymous said...Reply To This Comment

salam..

tempatnya mmg cantik tp takde sijil halal baru je ritu call nk gi tros tak jd..pork free jek.

ieda said...Reply To This Comment

wah mencikkkk lapoor akak .. FHC .. ermmmm nampak sedappp tu ! :))

eppy bday cayunk .. semoga sentiasa berbahagia dan akak doakan adik cepat2 dpt bb penyeri adik berdua ! :))

NM02 said...Reply To This Comment

anony,

jwpn saya adalah, bila balik baru saya teringat knp saya tak nmpk lambang halal kat dalam restoran tu... tapi nak wat camner.. dah jadi sisa pun...

lepas ini saya harus lebih berhati2

terima kasih anony..

cheqna said...Reply To This Comment

wallah ko kak...
jeles ai tau..
pepun moga kak bahagia dan ceria sokmo neh =)

fazilzura said...Reply To This Comment

ADuyaiii .. sodap nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee menu itu

Dee said...Reply To This Comment

menariknya...dari dulu dgr psl FHC ni..tp tak pegi2 lagi..lepas raya dee serang..

HoNeY_oK said...Reply To This Comment

Time kaceh mek jah... Kalo Mek Jah nak blanje gi FH skrg gak nak ajak Kak Jah ko tuuu...


..pesal aku bace FHC ni kuwait finance house...tp dlm ati la...
nasib org x dgr...

Biuty Burritos said...Reply To This Comment

na..perut aku memulas lglah..mcm nk lelap mata lagilahhhh....

atty's said...Reply To This Comment

lom penah lagi makan kat FHC..nie..

wahida said...Reply To This Comment

halal ke tak ni jah?
mmg kiteorg ada plan nak ke fullhouse KD tu...tapi lepas raya...

aizamia3 said...Reply To This Comment

memang terliur mak budak ni menengoknye..
rasa macam nak buat surprise pulak kat en. suami tapi lagi kalau ai yang disurprisekan.. kehkehkeh..

elise said...Reply To This Comment

wahhhhhhhhhhh
teruja ai!!!

ikatankasihku said...Reply To This Comment

ppeeegggrrhhhhhh..

ZaNa aDieyZa said...Reply To This Comment

zana pernah makan kat full house sekali jer.. mmg best!!!

Zura said...Reply To This Comment

cantiklah...

Rinna said...Reply To This Comment

Wahh cantik laa FH nie.. makanan pun sedap..