Friday, July 29, 2011

celebrate beday @kunang²

n3 minggu ni semuanya makan². nak wat camner, beday girl mmg fofuler.. ahaksss... ini last n3 makan² sebab lepas ni dah masuk ramadhan. kalu ada n3 makan² pun ai akan buat blah petang. masa tu walau terliur camner pun, waktu nak balik dah dekat kan.. kijam tak ngupe itu? hehehehe...

mak yang ajak makan kat kunang² ni. KK ni mmg dekat sangat ngan umh kami. terlalu dekat.. sebelum ni tak pernah pun terasa nak makan kat situ. dengar mcm mahal, tapi kalu tak cuba tak tahu kan. semua keluarga ada mlm tu kecuali marzuki~suami kak sue dan razif~tunang ayu. 

b4 pegi, ai dah booking tempat. bila sampai kami dapat tempat depan kolam ikan. ai loike!

kan dah kata wajib

mereka² yang dekat dihati saya

bambam suker angkat kening persis ziana zain skang ni

anak² yg setiap hari saya akan ingat. abang suker merayu pada saya bila barang yg dia minta ngan ibu atau abah dia tak dapat. dia suker call saya kalu ada benda yang tak kena kat umh. kakak suker mengadu mcm² kadang tu hal remeh pun serius bagi dia. tapi dia berfikiran matang. syasya yg terlalu manja ngan kami sampai tak kena sikit nak merajuk. bambam.... mmm... masih kecik utk menilai tapi dia suker tarik anting² saya sampai bengkak cuping telinga tahu... nakal! merekalah anak² yg saya menumpang kasih.

ayu yg baju hijau dah pun bertunang. malam ini pertunangan achiq dan yan pulak.. harap semuanya berjalan dengan lancar. ayu dan acik mcm anjing dgn kucing. tapi saya tahu, mereka saling memerlukan dalam hidup ini. masing² akan berumahtangga.. sesok, tahulah onak duri bila berkeluarga.

oh, lupa mau kasi tahu, makan malam kami ni mak yang belanja. mak mmg dah cakap awal, nnt beday saya dia akan belanja. maceh mak. kalu duit pencen tu ada lebih banyak, sedekah la sikit kat kami.. akikikiki ^_^. rambut ayah menten itam tapi misai dan janggut dah bertukar putih. heran saya...

ok ok... saya tahu korang semua tak sabar nak tgk menu sebenarnya kennnn... baiklah mari buntangkan mata melihat keenakkan menu mlm tu

ice blended chocolate dan stomberi [syasya panggil mcm tu]. stomberi tu sangat masam. yg chocolate tu tersangat lah best!

potato wedges yg banyak. lmbt amek gambar dah tinggal banyak ni je yg nampak. sepatutnya ada mushroom soup tapi hubby luper amek gambarnya

seafood fried rice.. ni kak sue, abg syafiq dan ayah punyer

tomyam seafood. banyak giler isinya. kakak pun tak habis mkn

spaghetti bolognese ni ai yg punyer

ini kalu tak silap nama dia lamb rack ala kunang². ni hubby, angah, achiq dan ayu punyer

fish n chip ayah punyer

alahai... yg ni tak ingat la... lebih kurang lamb chop special rasanya. sbb ada xtra cheese.

ni pun tak tahu nama dia

grilled chicken breast kot ni

kau tang melantak mmg tak boleh nak sabar kan ayu... makan pinggan tu sekali. biar kenyang setahun

.
.
makan makan makan . . .  sembang sembang sembang . . . 
tiba masa tuan puteri nak tayang kek harijadi
.
.

taraaaaaa

3 besar 3 kecik

hubby yang pilih kek ni. pilihan kami tentunya pistachios. ini yg kedua best selepas SR. lambang cinta kat tengah kek tu ibarat cinta sejati hubby utk saya. uwweekkk... sila julingkan biji mata skang!

budak ni tak boleh kalu tak menyibuk

dan dia tak boleh kalu tak tumpang tiup sekali. sesape yang punyer beday kalu ada tiup lilin, dia mesti nak tiup jugak. kalu tak dilayan, mmg kena makan la ngan dia...


eh, mana abg ngan kakak ek?

mmm... hanyut sudah

baik punyer landing.. dorang kalu time sekolah mmg kol 9 dah tido. tu susah kalu kuar mkn time hari biasa. kesian kat dorang.

dan bila time balik... hamek... saksikanlah muker kakak yang dah mcm hantu mak limah, abg plak punyer seksa nak suruh bangun. si kakak sampai tegolek masuk bawah meja sebab tak larat nak jalan sendiri.. hadoi.. gelak sakan kami dgn peel dia mlm tu. yg si abg tetiba panggil abah dia. sori ye bang, abah takde utk dukung masuk kete.. sila jalan sendiri..


yang sikecik sorang lagi mana plak peginya


bambam menten ckp kuat dengan bahasa perancis dia. huhuhu... entah ape la yang dia dok ngadu ngan tok ayah dia.. nampak tak gigi dia dah ada dua batang.. hohoho... suker geget jari org skang ni. babab kang. yang si syasya plak tgh melalak sebab ayu usik dia. melekat ngan paklong dia ngadu tak puas hati. paklong pun layankan aje la..

mmm... tu je la citer mkn mlm kami sekeluarga. terima kasih sekali lagi buat mak yang sudi belanja kami semua mlm tu. kot maner pun mak, mak masak jugak yang best. nak tahu baper jumlah mlm tu? semuanya lima ratus lapan ploh hengget tunai!

.
.
tak sabar nak makan doyan, moktan dan manggis ptg ni

43 dok ngomen:

kakcik said...Reply To This Comment

Bestnya makan-makan... nanti bulan pose, jangan suka2 nak tayang gambo makanan tau! Babab kang! :)

Ilhamny.com said...Reply To This Comment

mak aikh, tercekik aku tgk harga dia.... tp makanan dia nmpk menarik..apapun bambam tetap yg paling tomel..

atty's said...Reply To This Comment

terliur kty nengoknya

lieyalatif said...Reply To This Comment

WAH MERIAH TGK menu2 hah....nampak sedap2 gitu......harga leh tahan tu...dah mcm mkn buffet hotel ramai2 hah ......

btw, selamat berpuase ...semoga ramadhan kali ini memberi seribu keberkatan buat kite sume....

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

choc blend tu memang nampak terbaiklah.. adoi.. nasib tak pose lagi.. klu tak penuh air liur basi.. hehehe

sha a.s said...Reply To This Comment

meriah u olls! ehehe

POSH76 said...Reply To This Comment

bess gak makan kat sini...bnyk pilihan

Kakzakie said...Reply To This Comment

Suka kakak lihat kemeriahan keluarga. Walau berkali-kali tetap bahagia bila bersama kan...

Ati Masrif said...Reply To This Comment

happy birthday dear
dekat2 jeh bday kito..

cuba tempek pic mak masa muda
harus lg cun...loni pun masin kiut

AzMask said...Reply To This Comment

sangatlah sedapnya..

ZaNa aDieyZa said...Reply To This Comment

bestnya bila mak belanja kan.. bertambah best bila makanan semua sedap2!! yummy2!!

chichi said...Reply To This Comment

oooo...kak ina..depan family tak order air coke...hehehehehe

ikatankasihku said...Reply To This Comment

comel bambam pakai cekak....hehehe
romantiknyer mak ayah tu...

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

ni kira sambut bday & sambut ramdhan skli la yer, comel bambam ternganga ketawa tuh...hehe

mak ai! mahalnyer makan kat ctu, rsnyer xramai pun kan...

Diana @ bilakukatacinta said...Reply To This Comment

minggu terakhir sebelum ramadhan..pulun..jgn tak pulun.. (erkk..)

hehe..tul lah org cakap..bukan anak2 menumpang kasih kat kita..kita yg menumpang kasih kat mereka..

dlm hati: bilalh D dpt menumpang kasih kat anak2...

Yan said...Reply To This Comment

bestnyaaa Nieza. Western food mmg our favorite food.

wardah @ fie shah said...Reply To This Comment

arghhhh lamb chop lamb choppp

mas said...Reply To This Comment

huissshhh...sdpnya....

mmm..sudah lapar ni...

iduraz said...Reply To This Comment

kak..gi sotu kena try fried calamary dia..banyak dan sangattt mantop..ku sukaaaa

ajumohit said...Reply To This Comment

Sronok tgk gelagat anak2 ni, sian ngntk ye hehe, tgk menu tu dime best2 n menarik niezza, food presentation makin bagus,,,

Mommy Fara said...Reply To This Comment

Meriahnya family awak....suka sgt tgk muka bam-bam tu. Cute! Dan kesian dgn kanak-kanak yg lain. Mengantuk masing2. Sian! Pegi sekolah x keesokan harinye? Hehehehe...

Eye_nee said...Reply To This Comment

Tersangatttt la havok family ko Nokssss.....makan dan makan bersama kuarga..bahagia....

gadisBunga said...Reply To This Comment

nasib baik belum bulan puasa. ihihi~

Huda said...Reply To This Comment

uish..mmg sedap2 makanannya :) terbuntang biji mata :)

eB ezrin said...Reply To This Comment

dear, gambor2 u cantik la... shootklan gambor eB leh? ;p

ieda said...Reply To This Comment

aduhhh makan2 layie .. meriah lak tuu dik .. sampai tertidur2 budak2 tuu ekekke :))

munna said...Reply To This Comment

waduh...enak2 semuanya.... happy birthday buat mek gebus....

NM02 said...Reply To This Comment

EB,

kembangggggggggggggggggggg ai tahu!

ai lagi suker gambar yu ^_^

aizamia3 said...Reply To This Comment

menu yang menarik dan nampak sedap.. kalau tak sedap takkan nak makan kat situ kan. ;)

Anum said...Reply To This Comment

bestnya.....
kesian tgk budak2 smp tertido nak sambut b'day kak ina

dwaty said...Reply To This Comment

mata yang sepet pun terbeliak tengok makanan tu semua....

Zura said...Reply To This Comment

blm pnah makan kat kunang2 nie..selalu je dgr restoran nie...heppy bday kak..dh 33 thn ye..

fiza said...Reply To This Comment

Wah...meriah betul. Untung bday girl dpt makan² ☺☺☺

Selamat berpuasa niezza.

sahromnasrudin said...Reply To This Comment

ini adalah penutup entrri makan sblm puasa kan heheheheeee

Rinna said...Reply To This Comment

Sedapnyaa tgk makanan gan kek tuh..nyummy

wida said...Reply To This Comment

murah rezeki mak sis belanja anak kesygannya yer..
untung sis!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

bestkan dpt mkn sefamily gitu...

deqlis said...Reply To This Comment

ice blended chocolate tu menggugat iman ku heheh...

best nyer makan kat situ..

mummysyafie said...Reply To This Comment

tiga besar tiga kecik..kiter sebaya ke ni? hihi..happy belated birthday ye

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

sedapnya kakkk~ -.-'

shida said...Reply To This Comment

erk... bestnya makanan..

elise said...Reply To This Comment

wahhhh! nitik air lio tengok bile tgh pose neh!

[sutera kasih] said...Reply To This Comment

comel lah bambam !! :)

menguji keimanan baca entri ni kak..hehe
nsb baik lps sahur :P