Thursday, April 14, 2011

gigih ai bangun awal pagi

selamat hari khamis yu ollss... moga kalian sentiasa sihat dan dilindungi oleh yang Maha Esa. pagi ni bila ai bukak blog, gelak manja baca komen pasal n3 cer teka tu.. seramai 29 org yg dah komen dan ada beberapa orang yang teka betul. nnt lepas ni ai wat n3 pasal tu ok. skang ni nak citer pasal gigihnya ai bangun awal pagi sebab nak siapkan cucur ikan bilis dan nuget utk bekal ai dan hubby. moh layanzzz

korang pernah cuba cucur ikan bilis ni? ini first time ai try. rasa dia sedap jugak. semalam ai tya hubby, nak bawak bekal cekodok tak makan ngan kawan² opis. dia jawab nak.. tu yang ai bgn awal pagi, tepung ni kalu dibiarkan mcm tu je.. memang makan bulan la nak buat. 

keluaran adaaaaaabbiiiiii

bancuh jgn cair sangat dan jangan pekat sangat. yang sedang² sajaaaaa. tak payah tambah garam ke ape ke. ni je dah mencukupi rasa dia

dah sudah goreng cekodok, ai goreng nuget keluaran saudi gold ni. ini perisa cendawan, sosej dan keju. wah, alih bahasa gitu.. hahaha... kak jah suker la ni..

pastu goreng lagi nuget ayam tempura keluaran first pride ni. yang ni nuget tempura kedua yang kami suker selepas keluaran ramly. cubalah...

hasil cekodok bilis tadi. comel² je ngupenya... tak sempat sampai opis, dalam kete hubby dah ngap dulu. hahaha... tapi tak le semua.. utk kekawan tetap ada..makan sambil layan kopi panas, pergghh... terangkat beb

yang ini ai punyer. pun hubby dah ngap seketul. ni nak makan ngan nasi lemak daun pisang yang harga sehengget setengah kat koperasi opis ai. nak layan ngan ayaq nes o panas. ah sedap ah sedap... so korang, sarapan ape pagi ni?


thanx nana sebab sudi pilih ai sebagai top 10 blogger yang wajib dia kunjung hari². suker suker suker!! eh, thanx jugak pada follower baru yang sudi pilih ai jadi kawan alam maya. jap lagi ai follow yu ollss plak ye...

63 dok ngomen:

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

mama sherry..sat lagi i singgah..make sure naget tu ada lagi..pilihan i & aaron juga naget tempura tu..hheheeh

norhidana said...Reply To This Comment

rajin nyer akak pagi2 ni membuat cekodok sambil mengoreng nyer... dana biasa gk time mls2 lyn tepung cucur adabi, suke bilis n bwg... tp dana suke tambah tpung n kentang hehehe...

lama tak lyn scallop saudi tuh la kak, sejak peknen n BP tingi nih mmg lama beno tak mkn, kene cari gk bt ilang teringin nih...

Suara Kalbu said...Reply To This Comment

Salam kenal dari SK ya sis.

Thanks singgah, komen dan follow blog SK yang biasa-biasa tu. I dah follow and link di "Favourite SK" sebab suka tengok gambar-gambar saiz besar, jelas dan cantik kat blog you ni hihihihi...

Dah lama tak makan Cucur Adabi ni. Dulu suka beli yang "lemak manis". Tapi gambar-gambar ni dah buat SK lapar pepagi ni huhuhu

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

meleh air liur tgk nugget tuh!nak sikittttt...eh nak bnyk!!! :)

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

Kak Iena, pia slalu wat cucur ikn bilis tu..speseli ble w/end & time gawat..kha kha..tp nape dia x bulat² cenggitu kak??

Marina tempura sodappppp...

Kak, pia ade sumting utk akak...akak jge mne??

mamasuri said...Reply To This Comment

rajin nyer ko..
aku kalu guna adabi ni kena masuk tepung gandum skit..
sbb selalu2 rasa terlebih masin je..

kakcik said...Reply To This Comment

Dah bertahun kakcik tak masak jejemput adabi ni.. sesekali rasa teringin pula. :)

NM02 said...Reply To This Comment

mamajue,

meh le, teman kat west ni.. eh.. ngape kamu tak pegi kursus bersama geng2 kamu?

NM02 said...Reply To This Comment

dana,

akak pun cam rasa nak tambah bahan tadi.. tapi pk2 balik takut terlambat.. hehee

NM02 said...Reply To This Comment

suara kalbu,

thanx sebab dah join saya jugak. nnt singgah2 le lagi ye.. suker jugak tgk blog kamu. senang paham...

NM02 said...Reply To This Comment

iZwa,

nak banyak??? nnt aku pos peket tu, mu goreng sendiri. hahaha

NM02 said...Reply To This Comment

pia,

akak kat west.. wah, ape tu?? ai loike!!!

NM02 said...Reply To This Comment

mamasuri,

haah, rasa dia mcm masin skit. masin ikan bilis tu ek...

NM02 said...Reply To This Comment

kakcik,

cer try cer try

cik dah ganu kiter said...Reply To This Comment

amboi rajin yek arini...cekodok utk cik dah xder ker?kih..kih

NM02 said...Reply To This Comment

cik dah,

jauh sangat ganu tu... hehehe

eMMe said...Reply To This Comment

i tak breakfast lagi, sedap lak tgk cekodok bilis n nugget tuuu...gareng tuuu....lapar2!!! nak ngap biskut la...huhuuu...

hyna.. said...Reply To This Comment

huuhuhu syedappnyeeee!! rajinnye kak ina bangun pepagi goreng cekodok..hehhe anta la sikit kat UAD ni..hehe

wah!tenkiu sbb ade cikit 'post' pasal blog ai..ai like! :)

anzalna said...Reply To This Comment

ai follower yg ke 379..fuhh nombor.. dah lebey 3 rat tuhh... hihih.. i like ur n3 la dear.. nanti i buh u kat bloglist yer..hhihi

cucur tu memang peberet lah.. kalu malas2 mlm2 .. layan sambil tgk ghost wisperer ... fuhhhh..memang kelasss

Aleyn said...Reply To This Comment

Wahhh...serbe serbi goreng nih...memang sedap..tapi x leh slalu tau...heheh

sahromnasrudin said...Reply To This Comment

naget cicah dengan sos pedas..sangatla sedap kan..sy suke yg ada bentuk2 punya..unik sikit hehehee

NM02 said...Reply To This Comment

emme,

ai plak ingat nak mkn biskut tghari kang.. wah.. diet ker? hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

hyna,

nak ke.. meh turun west. hahaha

NM02 said...Reply To This Comment

anzalna,

yey yey.. tambah kawan lagi sorang... kite suker!!!!


nnt kita follow jap lagi tau...

suker n3 kite.. kembang nih!!!

NM02 said...Reply To This Comment

aleyn,

haah... tak leh selalu.. hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

sahrom,

mcm anak2 buah ai la yu ni.. hehehe

ejaMaria said...Reply To This Comment

rajin nye buat sarapan... ni la buat cik abang makin sayang... ;p

~ yus ~ said...Reply To This Comment

tak pernah akak beli cucur dari adabi tu. Biasa buat sendiri je..sedap ya? Nak cubalah nnti..:D

atty's said...Reply To This Comment

sedapnya sarapan..antar sepinggan ..kat bangi.

fazilzura said...Reply To This Comment

wahhhhh sodap nye menu bfast..

Cik Pah said...Reply To This Comment

cik pah selalu beli nugget marina je..tak pernah lagi try yg saudi dan pride tuh... sedape eh ? nnt nak try beli

ieda said...Reply To This Comment

wah meleleh lah tgk nie .. x menahan tgk nuggtes tempura tu .. :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

den suka bancuh sendiri..blend bilis. bancuh tepung. nyam nyam nyam..rafiq suke ibu hepi..ngeeeee

wahida said...Reply To This Comment

aku pulak sampai dah muak mkn scallop tu weh...

ratusiput said...Reply To This Comment

tesco sini dh merata cari nugget tempura tu.takde la...giant lom try tgk lg...kalau jejemput adabi tu ratu ske yg manis tu...apa nama dia lupa sbb dh lama tak bli...

yatt said...Reply To This Comment

rajin nyer bawak bekal :-)

eLLy said...Reply To This Comment

Saya bfast Milo + nasi lemak share dng kawan + biskut 3 keping =)

wida said...Reply To This Comment

wida pagi2 x sempat pon nak masak..biasa makan kedai jer, kecuali hr cuti:)

baguslah sis, rajin masuk dapur

*Ms Serry*Fatieha said...Reply To This Comment

pg ni breakfast air cocoa panas dgn biskut jacobs..

jom baca entry baru:

http://fatieha-mylife.blogspot.com/2011/04/kaabah-enggan-bergerak-bila-di-akhirat.html

chinta... said...Reply To This Comment

sedapnye..nak ckit..mm..lupa lak kalo mama jue menang GA tu kita share 2 org gak tau...kikiki

Mutalib attholib said...Reply To This Comment

Pergghhh... kenapa semua yg NM02 masak nampak sedap je walaupun benda2 simple.. huhuhu

Pagi tadi hamba makan nasi campur.. Tengahari plan taknak makan :)

Dee said...Reply To This Comment

Dee..kalo dah bfast punya byk mcm tu..jawabnya tak lunch ar..hehehe..

aritu cari scallops tu kt tesco..x jumpa lak..nak cari gak kt tmpt lain pulak..

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

sedapnya.. tolong2 lapar ni

Queen said...Reply To This Comment

hari ni mee kari.. susu dan roti.. =)

iduraz said...Reply To This Comment

cekodok tu memang sedap pon, mu hubby pon suke makan..
keep in touch n samat berkenalan, ur blog attract me to follow..hehe

yott said...Reply To This Comment

sngt menyelerakan..terutama yg ade cendawan tu..;)

Yan said...Reply To This Comment

Rajinnyaaaa..

nak dgn tak nak je kan Nieza.

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

mama sherry..saya bukan saja tak pegi dgn geng²..malah saya menariks diri dari pegi kursus itu..hehehe..semuanya kerana sayangnye saya pada Aaron Ridzqy :D

azzey said...Reply To This Comment

Saya bekfes air susu je... x bese makn pagi ni...:)

NM02 said...Reply To This Comment

mama jue,

eh... boleh eh tak pergi? kalu tau, kita pun nak tarik diri, sian hubby kat umh sowang2... leh terima tak alasan gitiuw?

NM02 said...Reply To This Comment

azzey,

bagusnye kamu... tak makan pagi ye.. patutla body menten... hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

kak yan,

tgh rajin dan tesedar awal kak, kalu tidak hampeh

AEDAN said...Reply To This Comment

Aiiikkk...Makan KEROPOK LEKOR, Goreng Pisang coz "goreng" berminyak...KOLESTROL Konon...!!!
Ni NUGGET...TEMPUA BERSARANG RENDAH, CUCUQ BILIS tu "REBUS keeee....?????"

Ati Masrif said...Reply To This Comment

bijak berjimat tu..

kak ati pun suka nugget tempura
tp ramlee punya :)

Rinna said...Reply To This Comment

Wahh2 nieza..rajinnya dia bangun pepagi wat goreng2 tuk hubby..yer..hehehe.. bagus laa gitu..
Leh jimat bajet yer.. :

Nampak suma sedap jerk.. nyum2.. :)

NM02 said...Reply To This Comment

adan,

kau jgn nak sindir aku eh... jentik idung kembang kau kang... hahaha

[-suziey-] said...Reply To This Comment

cekodok tu mmg jenis resap minyak la..pnh skali goreng pastu tobat xgoreng dh..buat sdiri guan tepung gandum lagi best..ekeek:D

HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

salam...waduhhhhh...terliur tu..nak msk la ptg neh....heheh

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

sedapnya, nak cuba lah saudi gold, tak pernah lagi beli.

NM02 said...Reply To This Comment

suziey,

aik.. saya punyer ok plak. cam goreng cekodok pakai tepung biasa. mmm... nnt saya try wat lagi sepeket yang ada kat umh tu

Mama Gee said...Reply To This Comment

mcm sedap je saudi punya scallop tu...nk try gak aaaa

Secret Drifter said...Reply To This Comment

salam blogwalking, wow akak punya choice makanan hebat la !!

saya suka cucur adabi dan rindunya kat scallop ayam tu !!!

dah lama xmakan !!

nugget tempura pun my fav !!

cikbedahlaser said...Reply To This Comment

sokong2.. lepas ramly kite suke pride jugak... klu x silap pride ni adik bradik mcd... klu x silap la.. pernah try yg pedas nye? sedappppppp