Friday, April 8, 2011

cuak ai tau!

hari tu balik dari keje, lepas parking kete mini kuper ai, kami ternampak ada selai kertas putih kat wiper evo hubby ai.. alamak... notis apekah ini?

tak sempat mini kuper masuk parking secara betul, ai dah terjun dari kete dulu.. ok ai tipu, ai kuar dari kete dulu sebab tak sabar nak p sambar kertas putih tu. sape plak yang tak puas hati ni? nak kata kami salah parking kete, dah betul petak tu kami yg punyer. petak tu di undi tau... sekali bila bukak... adoyai!!!

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


hello!! peti surat kan dah disediakan. letak aje la dalam peti tu. yang rajin benor naper.. sori, ai tak layan pinjaman wang cara macam ni. dengan senyuman bunga taik ayam, ai ramas² manja kertas tu, buang dalam longkang.. eh tak.. buang dalam handbag ok, naik umh baru buang dalam tong sampah. maner leh buang merata... not gud la.. 

pernah dulu, ada selai kertas putih jugak terselit kat tempat bukak pintu evo hubby ai. kami cuak giler baca notis tu yang seakan bunyi begini " sila hubungi saya dengan segara berkenaan dengan kereta ini" gile kau!!! dengan mengigil hubby call no yang dah tertera kat kertas tu. ape kes plak kan... kami tak langgar orang. dituduh langgar lari ker? dituduh kete curi ke?? ah, mcm² kami pk. 

sekali bila dapat orang tu, dia jawab begini " oh... kami cuma nak promote alam utk kenderaan mcm encik" cet!!!! kot ye pun boleh tak kau bagi karangan tu cara berkesan. ni tak, buat cuak orang je.. dan kami tak layan pun perkara² bodoh mcm ni. plis la, kalu nak promote pun buat cara berhemah boleh tak. jgn susahkan hati pemilik kenderaan boleh tak. 

tapi secara terang, kami cuak jugak dalam beberapa minggu lepas tu sebab kami risau, orang tu perhatikan kete kami ke kan.. maner la tau, dia dah la promote alam kete, mesti dia tau cara nak bukak kete dengan cara petik jari je. korang semua, berhati² la sebab saya pernah tgk orang² yg promote alam kete ni camner dorang bleh bukak kete kita dengan pejam mata aje.

kadang tu cara mr. bean lagi berkesan.. betul tak?? hahahaha

42 dok ngomen:

Cik Pah said...Reply To This Comment

chiss...bedebah betul yg letak surat tuh.. kalau cik pah pun berdebar jugak..

Ema said...Reply To This Comment

Strategi ni..... Kalau selit kat wiper..baru kite baca kan? hahahaha

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

huh...so scary!

ajumohit said...Reply To This Comment

hehehhe memang betul pon, mana tau tgh duk baca2 ade lak org yg niat serong plak kan..mintak jauhkanlah

sahromnasrudin said...Reply To This Comment

sy pun pernah dpt cam tue tp surat saman heheheeee

Aidanisme said...Reply To This Comment

hai aidanisme here...

lokasi saya?

saya kerja di uitm shah alam, ddk klang, rumah ibu d gombak..

kenape ye? boleh reply di chat box @ YM: putericomel1 @ sms 0122747640

^_^

sW33tdARLiNG said...Reply To This Comment

hahahaha.. sama!! pernah cuak camni.. dah mmg letak parking suka suki pun masa tu, then nampak kertas merah rupanya iklan murahan

atty's said...Reply To This Comment

macam2 org nak promote brg skrg..

Naddia said...Reply To This Comment

tp kire bijak gak la dorang sbb berjaye wat orang call balik kn??

eB ezrin said...Reply To This Comment

kalo eB dh bersedup darah naik kepala... adeiiii

whitecappuccino said...Reply To This Comment

macam2 cara org sekrg nak dapat duit mudah..menyusahkan orang

aqishah said...Reply To This Comment

suspen jek

мιƨƨ ℓαℓα said...Reply To This Comment

saya harap fahrin ahmad akan selit kan nota dekat kete swift saya. harap sangat. doakan ye. haha

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Klu sy pn bdebar gak klu dpt kertas yg diselit2 ni, bkn pe mcm2 kes skrg ni kan, ada sy tgk kat fb cara nk curi kereta, pas driver keluar nk ambik kertas, trs si penyangak meluru msk dln keta kita & bwk lari keta kita gitu aje...adoyai...mcm2..

Btl la skli fikir ikut cara mr bean plg selamat...wakakaka..

Dee said...Reply To This Comment

ingat surat saman..buat saspen je..hehe..

edayu said...Reply To This Comment

betul tu...baru ada thrill haa..haa

~izan~ said...Reply To This Comment

kdg2 ada jugak trick yg selit kt wiper ni nk suruh kita benti (kalau parking kt mana2) n amik kertas tu then bila kita kuar,diorang samun.mcm2 org skrg ni,takot.. kt umah ni pun byk yg dok lempar2 kad2 tawarkan pinjaman mcm ni.. hmm..

ratusiput said...Reply To This Comment

yg pntg jgn surat ugutan berantai sudah.ehehe...ngeri tu!

~ yus ~ said...Reply To This Comment

cara mr bean tu macam mana ya??hehe

Aidanisme said...Reply To This Comment

sy dah email awak tau.. ^-^

Queen said...Reply To This Comment

sekarang ni semua pun susah..cara mr bean pun susah....kecuali pakai kereta macam mr bean jugak...hahaha.. baru lega

Aleyn said...Reply To This Comment

Diorang mmg terror....ntah2 depa yg dok curi2 keta org..ahaks...serkap jarang lak aku dah...

mamasuri said...Reply To This Comment

itulah..aku pernah tgk pomen bukak kete terkunci dgn selambanya...huhuhu..bahaya kan..tp apa nak bt redha je lah...

Rinna said...Reply To This Comment

Dia org promote alarm sure tau punya..cara bukak keta tuh.. ikss..mmg seriau laa.. kalau dpt notis gitu kan..

[-suziey-] said...Reply To This Comment

hiks..buat terkezut je ek..ingt saman..skang ni dorang suka selit2 camtu..kadang kat pemegang buka pintu..ekkek;D

bujal X said...Reply To This Comment

bakor je~~haha~~

suri solehah said...Reply To This Comment

salam..hehe..macam2 cara orang nak promosi barangan..

wahida said...Reply To This Comment

cara mr. bean cam ne lak?

ieda said...Reply To This Comment

haa risaukan .. kalau2 lah org yg promo tuu tahu mcm mana nak bukak keter kite .. selalu gak akak terfikir ..

Gieyana said...Reply To This Comment

igt surat aper..mula2 sangkakan surat saman dh..tp rupanya tidak..

aTy _faRed~ said...Reply To This Comment

wahh..!! memang ai pon cuak sekali..
tapi yang pasal alarm tu...siyes ai sendiri berhati2...bkn nak tuduh kan.. tp zaman sekarang ni..susah nak percaye pade orang...

eyndayusoff said...Reply To This Comment

Mr bean guna paddle lock kan? hehehehe....

Ina said...Reply To This Comment

a'a la,, dorang boleh bukak keta dgn pejam mata je..cuak oo

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

seram akak dengar, bahaya tu.kena tingkatkan keselamatan kat keta ko tu.

Yan said...Reply To This Comment

mmg mcm2 cara depa ni.

Oasis said...Reply To This Comment

Hehe...takut jugak klu surat saman kan. Tk suke sgt ngan drg ni, buat sampah je.

Mutalib attholib said...Reply To This Comment

huhuhu... Cuak juga kalau saya kena camtu.. Dah la saman parking bertimbun.. hehehe

Ikut cari mr.bean kan, cabut stereng terus.. hehe

dyea irdina said...Reply To This Comment

mcm2 cara orng nak cr castemer skrng ni...ayat jgn cakap la..mengegar jiwa..sy klu paling angin orng call nak pomot insurance...tak kira kita tgh tido ke mkn ke dia nak jugak bercakap

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...Reply To This Comment

sib bek pomot nyer kertas.. kl abg polis yer pomot.. lg cuak kan.. ekekke..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...Reply To This Comment

Dorang dah desperado lah tu.




Dalam sokkabar pun dorang berani letak.Peti surat rumah jangan cakaplah..

MataHati @ MH said...Reply To This Comment

mujur bukan surat cinta dari polis atau pbt.. ekekeke

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

sy pun sellau org selit2 kat wiper bila balikdr keje tu..turun je dr opis tgk ada iklan terselit..xsuka!