Thursday, April 21, 2011

bersiaran juga utk hari ini

hi yu ollsss.... hikhikhik... mek jah keudara jugak hari ini, walaupun mata cepet sebelah. ngade kan.. walhal dah dapat mc utk 2 hari. mengamuk kak jah bila nampak ai ada pagi tadi. hahaha... sebenarnya ai tak mau ada rekod EL atau mc utk bulan ini. lagi 4 hari je ai keje, hari ni..esok, isnin dan selasa. rabu ai dah kena pergi kursus selama 3 hari. tu yang nak rekod bersih. mata ni masih sepet, tak le merah sangat dah. kuat betul ubat yang ai dapat semalam. cuma bila ubat titik tu dah hampir 2 jam, mata ni akan jadi gatal, berair dan merah sebab kuman putih yang ada bawah kelopak mata ni dah timbul balik. tu yang mcm rasa ada pasir. doktor cakap, ubat titik tu akan menahan dari benda mcm pasir tu begesal ngan biji mata itam dan putih. so, dua jam sekali ai kena titik ubat.

mcm² komen ai dapat pasal n3 memo smlm. antaranya...

kak yan, susu ibu sendiri kah atau susu ibu sape² pun boleh. kalu susu ibu sendiri, aiyak... sudah lama kering kontang. hahaha... kalu susu ibu lain pun boleh, nnt nak tya kak jah, ada lagi tak susu dia.. hahaha... larikkkkkk.... kak jah nak ludah aku...

ooo.... nakal kau ye bambam.. oh, ini bukan bambam anak buah saya tu. ini bambam senior. hehehe.. takde makna puasa dari nengok makanan dalam blog ini. tunggu... tgk blah bawah nnt ada jugak selit pasal makan. hahaha....

amboi... eja lagi hebat. siap cakap seminggu lagi. hehehe... dun weri bebeh, ai takkan biarkan blog ini bersawang selama seminggu.. aci giler seminggu tak apdet.. ai yg tak senang duduk nnt. ahakss...

emy, jgn risau... saya ada hari ini... tunggu ai terjah umh yu okeh.. 

sori, gmbr agak tak best. bila mata berair, mmg rasa sakit sangat. nak² bila rasa mcm pasir tu ada balik. ini gambar smlm, yang hari ni tak sempat nak amek. nnt² kang ai amek ye.. kena flash lagi perit rasanya. makaceh pada korang yang komen mendoakan ai cepat sembuh. insyaAllah.. tak lama kot sakit mata ni.

mata bengkak pun leh singgah key ef ci tau smlm.. teringin benor nak makan chicken chop menu baru dorang. sedapkah?? sedap jugak la.. lebih kurang mcm ayam yang disimbah dengan kuah whipped potato tapi cuma ada cendawan kat kuah tu.

yang ni paling terbaik. ada 3 jenis air baru kat kfc. mula mcm nak try classic kookies n kream tapi tgk yang ini mcm terliur jugak. kalu ikut set chicken chop tu dapat air mountain dew. pastu hubby plak memandai tukar amek pepsi. tapi ai plak terliur sparkles lemon fresh fizz ni. perhhhhh... terangkat beb. ai nampak masa staff kat situ buat ai ni. dia letak buah lemon + daun pudina, pastu tambah ape entah pastu letak air 7up. mmg segar minum air ni. mungkin sebab ada pudina kot ek. lepas ni nak gak rasa classic kookies tu. korang pernah try tak? 

ok lah, mata dah start bedenyut ni. perut pun lapar. kalu rajin, ai wat n3 baru ptg kang okeh.. baibai!

52 dok ngomen:

bujal X said...Reply To This Comment

kfc krushers sedappp~~~~~

*oh cepat baik tahu!

NM02 said...Reply To This Comment

tq bujal..

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

ersk....kfc?kfc?kfccc......lapar!

Huda said...Reply To This Comment

alahai sedapnye..lapo lak kfc :)

zee nazeri said...Reply To This Comment

Get well soon..

ejaMaria said...Reply To This Comment

ah... sakit mata nengok ciken cop tuh... ergghhh

weh... ada satu lagi petua nak sembuhkan sakit mata - guna daun sirih... ramas2 daun sirih tu dlm air bersih buh dlm besen... pastu nko kelip-kelipkan mata dlm air tu (mcm rendam mata la... ) insyaAllah cepat sembuh... ni mmg aku dah try...

mana nak cari daun sirih - meh amik kat rumah aku...

NM02 said...Reply To This Comment

izwa,

alahai... kfc kan kat bawah opis kau jek... hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

eja,

amboi... mentang2 umh dia ada kebun. tolong la anto kat umh kite. ahaksss..

weh, dah potong lom keratan smlm masuk frame? auchh... kalu aku, zassss pegi kedai kedai beli fram besooo, gantung kat pintu masuk umh. hahaha

HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

akak.....tetiba mata ila pulak sakit xoz pagi2 dah tengok KFC...ish2....ne terliur neh...

moga cepat sembuh kak....

kak,titiskan dgn susu ibu?amik susu ibu mana lak?adehhh..maaf tertaya soklan yg kureng bijak dr ila..hehe...hehe...(tu akak da jawap kan..tertanya jugak ila td..heheh)

Sue Zaman said...Reply To This Comment

akak suka letak mknan sedap2... cam ner sue nak diet... nnt xmuat bj kawin.. :)

semoga cepat sembuh...

sue kena g mkn kfc nie... cedapppnya

~ yus ~ said...Reply To This Comment

sempat lagi tu singgah KFC...huhu

NM02 said...Reply To This Comment

sue,

alamak... sowi le cayang. kalu tak muat baju kawin, pinjam baju akak.. hahaha... kompem muat punyer.. *__"

Ina said...Reply To This Comment

get well soon, dear. krushers sedap dah try, chic chop lom try, nntilah..

Yan said...Reply To This Comment

Nieza,

kalau u punya dah kontang, mintak sedekah sikit lah kat org.. hee. Ini bukan tipu tau.. It's really work.

Eh.. kita mcm serupalah.. sakit ke hapa ke.. Makan tetap ada.. Caya lahh.. hee

Oasis said...Reply To This Comment

Alamak, saya pun berjangkit sama bila tgk mata akak tadi. hahaha, gurau je. sorry.

masa sekolah2 dulu, saya ada dengar petua nak sembuhkan. Drg cakap sapu sedikit air kencing kat kelopak mata. euwww...geli kan.

Tapi air kencing sendiri ok la sket kut...

Queen said...Reply To This Comment

ala...mintak dengan kak jah barang setitis dua.. heee..pe salah nye..heeee


semoga cepat sembuhya...

sedap ye krusher fizz tu..(main tembak je nama ni)..

owh..yang blueberry yogurt tak sedap sangat....lebih sedap each a cup.. =)

Ciklinn said...Reply To This Comment

sila letak susu bu.. mmg mujarab habis... incik laki dekat 2 minggu sakit mata..(sbb dah ckp awal2 tapi tak percaya) ha sekali ku pecet susu dlm mata dia.... hamik ko esokk terus putih dah mata dier.. hahhaha

Cik Pah said...Reply To This Comment

kais pagi makan chicken chop..kais petang makan chicken chop.. hahah..kelass kan iklan tuh..

nok.. cik pah ada lagi susu.. nak tak ? tapi jumpa kat ampang lah ..

NM02 said...Reply To This Comment

oasis,

plissss... tak lalu nak titik air kencing sendirik... yekkk

NM02 said...Reply To This Comment

cik pah,

susu kau dah tarikh luput lom? kang fengsan plak aku.. hahaha

absolutely emy said...Reply To This Comment

(-_-) nangis ai tengok mata yu... huhuhuh.. ngeri sungguh..

saya nak puasa mata dan perut.. tapi itu menu kais pagi makan chicken chop ke? sungguh jahat kamu ya..

LiErOSe~QiEmi said...Reply To This Comment

sedap ek air tu... ala rugi la tak oder ari tu.. last 2 days pun gi makan kat kfc.. sakit ati sebb banyak keje kat ofis.. hhaahah bagi alasan tu kat hubby bila dia tanya nape tibe2 nk makan kat luar..

tp kan.. chicken chop tu cepat muak kan.. makan 5,6 suap dah muak..

btw, moge mata cpt smbuh ;)

Dee said...Reply To This Comment

pegi kfc tak pernah lagi cuba krushers or air lain..nti bolehlah cuba..

moga mata tu cepat sembuh ye..kalo tak, xleh kenyit mengenyit..hehe..

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

hua hua hua... alaaaarrr.. dah lar den diet.. leh lak dia buh ciken cop KFC! nak jugak.. tngu tngu.. kang wat serangan balas nnt..hahahah.. :P

eMMe said...Reply To This Comment

alaaa..nape mata tu, tak nak pandang lame2, kang nyangkit, heeeee~

ieda said...Reply To This Comment

alhamdulillah dah semakin pulih akak tgk .. sowi akak x dan nak jengguk umah adik semalam ..

masuk arinie dah tgk ada menu sedap tuu ekekek :) nie akak leh sakit mata nie :))

Fieza79 said...Reply To This Comment

alorr sakit mata ke..sian nya moga cpt sembuh ye...haishh skrg ni mmg musim sakit mata kot noo...

LyNn HaMzAh said...Reply To This Comment

mcm sedap jer chicken chop tu...nanti nak gie try juga la...

ratusiput said...Reply To This Comment

clap2...tahniah sbb leh jugak dtg keje.hrp cpt baik mata tu ye :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

huihs....sakit2 mata boleh berhapdet lg...kira ok la tu...

yg ko p tayang ciken cop key hep c tu pasal...kan kakD dah teliuq ni...skg sapa nk tnggungjwp ni.....adussss....

cik cakcibo said...Reply To This Comment

cepat2 sembuh2..

bagusnyer still berblog walaupun sakit2... bersemangat !!

eB ezrin said...Reply To This Comment

rasernyer susu ibu terbaik... cepat :)
tq yer

dwaty said...Reply To This Comment

selalu duna susu ibu... dan masa terkena tu... sib baik ada ibu2 yang masih menyusukan anak... kalau takde... jenguh juga nak cari...

Aida Awie said...Reply To This Comment

sakit itu nikmat sebab bila sakit kita ingat Allah... cepat baik ye NM02.. :)

norhidana said...Reply To This Comment

mcm2 petua akak dpt yek... heheheh
rajin nyer akak keje arini mc2 pun keje... mmg pekerja yg best...

tp tiap kali lyn blog akak msti ada psl mkn2 itu yg best tuh..
td pun baru ckp ngn membe psl chiken cop kfc nih... hmmm mcm best

dwaty said...Reply To This Comment

follow u 2 sis... n my no is 400... semoga sihat kembali.... muahhh

kakcik said...Reply To This Comment

Orang kata, kalau sakit mata tak boleh makan makanan yang 'gatal'. Ayam tu gatal, kan? ;-)

atty's said...Reply To This Comment

ahhaaahha..lawak betui tau statemen NM02 pasal susu ibu..

susu ibu sesiapa pun leh jer..hahahahhaa..

sakit mata tgk kepsi..

wahida said...Reply To This Comment

aku dah dijangkiti?

Nia said...Reply To This Comment

pernah dgr jugak yg susu ibu tu, tapi kena direct titis kat mata..hehe..tak pernah try, takde sape sanggup nak buat.

ZZnoor said...Reply To This Comment

get well soooonnn sis!!

Beruang Madu said...Reply To This Comment

Ni haaa Mek Na.. Fahrin Ahmad kirim salam... katanya kalau nak baik bijik mata tu kena diet bagi slim baru baik betolll.. (ehhh betul ke sms nih? lahhh salah pulak terbaca sms dari Biggest Loser pulak... ampun).. errr Fahrin Ahmad gi nyelam, tak der coverage dalam laut... sorry

yatt said...Reply To This Comment

sakit mata ke? get well soon k.. :-)

~izan~ said...Reply To This Comment

sakit2 tapi tetap ada makanan..yeeha!!~

moga cepat sembuh tau!~

So Shy Lady said...Reply To This Comment

dh dpt cuti t.nak cuti...apa ni rajin sgt? heheh

smua2 tu sungguh buat ai tliur ;P

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

happylah u ni, dalam mata sakit sempat gi KFC. akak pun tak tahu ada menu baru tu.

NM02 said...Reply To This Comment

AB,

mencik tau... perli aku la tu... cet!!!

Mama Gee said...Reply To This Comment

sygnyaa kt kfc alamanda takde jual crusher tu...huhuhuh

Cik Eka said...Reply To This Comment

oh kak..tetibe eka rase lapo yang hamat le pulak ni kak oi...

alamak KFC kat tempat eka takde jual la ayo ni...

huwaaaa nampak sego bugo jer rope.....

Cik Eka said...Reply To This Comment

oh lupe nak kabo....

dah bek ke mate kak? hehe

NM02 said...Reply To This Comment

eka, mata dah baik.. tu yang cargas semacam ni.. hahaha

Anonymous said...Reply To This Comment

claimed many people cover the loans in a timely manner and while not fines
A top debts charitable organisation desires the number of consumers turning to these individuals just for help finished pay day loan debts to two bottle it. debt charitable reveals around manipulate a short term, great desire lending options the year 2010. The particular charitable organization tells three years gone the sheer numbers of prospects using them was initially unimportant.
kredyty bez bik przez internet
kredyt chwilówka opole
pożyczki prywatne
na tej stronie internetowej
chwilówki szczecin wyzwolenia

http://szybkapozyczkaonline.com.pl
http://szybkapozyczkaonline.com.pl
http://pozyczkanadowod24.net.pl