Tuesday, February 22, 2011

masih ada yg belum sedar?

perasaaan tak ape kesalahan yang ada dalam gambar ni? smlm, balik dari keje, perkara ni berlaku kat depan mata saya. bukan sekali ni baru saya nampak, tapi dah berkali². kenapa masih belum ada kesedaran pada mereka? tak takut ke dengan dah banyak kes ragut sekarang ni? kalu tak jadi pape tak pe, tapi kalu muka bergesal atas jalan raya akibat dok lawan ngan si peragut, patah riuk ke, atau membawa maut, nak salahkan siapa? ni kalu peragut tgk, meleleh air liurrrr... memang senang² le leh dapat beg tangan tu. adoi...


29 dok ngomen:

cheqna said...Reply To This Comment

mungkin mereka2 ini tergolong dalam golongan 'selagi tak kena selagi itulah tak amik kisah'

eMMe said...Reply To This Comment

betul tu cheqna, i sokong u!

satu lagi, makcik tu nak tayang henbeg mahhhallll....takpun, dia lupe tu handbag..bukan bakul gi pasar, heheheheh...

NM02 said...Reply To This Comment

cheqna,

ai sokong cakap yu tu. mmg betul, selagi tak bengkak mulut gamaknya takde perasaan trauma dan serik kot.

NM02 said...Reply To This Comment

emme,

hahaha... gamaknye dia igt yg dia bawak tu adalah beg nak pegi pasar kot ek...

~♥ iella ♥~ said...Reply To This Comment

Slalu jumpa kes2 cmnie...ada sekali tue. Dah ler dia wak handbag cmtue pastuee siap dukung anak kecik lg atas riba..gila berani..

NM02 said...Reply To This Comment

iella,

mmg dasyat punye berani tu. ishh...

Queen said...Reply To This Comment

nik kalau naik motor hand bag masuk dalambeg pack kat belakang...semua pun sumbat dalam tu...

kalau tak pun bawak sling bag yang kecik..senang nak letak kat celah between penunggang dan pembonceng..bile rapat dgn org depan beg tu terus invisible.. =)

kakcik said...Reply To This Comment

Lagi satu - tersangatlah sakit hati melihatkan bapa yang tak peduli keselamatan anak sendiri. Bawa anak membonceng motor tanpa topi keledar dan tangan pun tak sampai hendak memeluk pinggang sibapa! :(

faizahpaiz said...Reply To This Comment

blom kena memang tak beringat camtu.. cuba kalau dah kena.. baru le tau..

ZZnoor said...Reply To This Comment

LV tu kak...hihi...

wardah said...Reply To This Comment

selalu kan nampak macam ni. tak kena kat diri sendiri mcm tu lah.

Dee said...Reply To This Comment

aku pun selalu nampak..aku x pernah kena ragut..tp kena seluk handbag penah..smpi skrg trauma..

Mimie.Candy Cane said...Reply To This Comment

kata orang dah kena baru nak tergadah...

haii..mekasih follow blog buruk saya.jenguk2 kt sini pulak.. :P

eLLy said...Reply To This Comment

semua tak ambil berat.. tapi bila dah terkena baru la menyesal

eT said...Reply To This Comment

a'ah..bahaya tu kalo dpt kt peragut...
baru baca kes kt kosmo yg peragut mati tuh...huhu

eelobor said...Reply To This Comment

kenapa blur sampai gitu sekali gambar. cukup ler di tutup pada plat motor tuh. lagipun tak nampak muka dan tak menjatuhkan maruah sesape kan?

Aku said...Reply To This Comment

dia dah ikat rantai kat pinggang laki dia siap-siap tu.. kita tak nampak...

Aidanisme said...Reply To This Comment

selalu jugak nmpk cam ni.. dorang ni macam takde kesedaran. tak paham betul

sahromnasrudin said...Reply To This Comment

bahayanya la..takut akak tue terjatuh motor je huhuhuhhh

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

Saya setuju tu akak..nape diaorg ni xsedar2 lgi ye..padahal dh byk kes ragut skrg..lau yg bwk bag camtu senang2 je peragut nk tarik..ngn die2 skali terbang...

LyNn HaMzAh said...Reply To This Comment

menakutkan betul la...sepatutnya diorang kena lebih alert la sebelum perkara buruk terjadi...

ratusiput said...Reply To This Comment

dorang lum pnh kena sbb tu tak sedar lg....

NM02 said...Reply To This Comment

zznoor,

yes, mungkin dia nak tunjuk yg dia pakai LV kot ek.. kelas makcik tu..

NM02 said...Reply To This Comment

kak dee,

aperrrrr??? kena seluk? auch... kalu kena seluk hbag aku cuak, kalu kena seluk benda lain, a loike... hahahha

NM02 said...Reply To This Comment

eelobor,

saya takut la wak nak open sangat gambar tu. hehehe...

norhidana said...Reply To This Comment

saja je nk menayang hbeg tuh kak... payah kalu kite sndiri takde kesedaran...

Ati Masrif said...Reply To This Comment

selamat pagi..

dah terkena baru nak sedar kot...

kak ati dah buat n3 pasai
yang u request semlm wokey..


Jom baca: CARA LETAK LINK ENTRY DALAM KOMEN ANDA

Ogy said...Reply To This Comment

selagi tak kena...amek ringan je hal2 mcm ni..esok2 dh kena tau lee...letak kat dlm bakul pun tak selamat..kena beli kotak hitam tu letak kt motor...berkunci..br selamat...huhuhu

absolutely emy said...Reply To This Comment

mungkin makcik tu ingat dia pakai beg LV orang tak nak ragut beg dia.. tu yang dia tayang beg dia suka2 hati.. lagi pun dia tau yang dalam beg LV tu hanya ada RM10 je.. kalu orang nak ragut dia tak kisah.. tapi orang yang meragut tu dia bukan kisah ada berapa sen dalam beg kita kan.. janji dia ada nampak peluang.. dia ragut beb.. salah tarik.. kita bedebok jatuh.. huhuhu..