Monday, February 21, 2011

hari ni ai puasa

lemah longlai jugak le saat ni. maklum, hari pertama puasa ganti. harap dapat le bertahan sampai waktunya nanti. dah harap dapat le ganti empat hari berturut-turut utk minggu ni. buleh ker aku ni? insyaAllah...

sahur pagi tadi ai mulakan dengan ini. sumpah ai memang tak suker makan oat. tapi semenjak umur dah makin meningkat ni, tiba masa utk ai cuba makan ape yg ai mmg tak pernah makan atau tak suker makan. sebenarnya kolestrol tinggi.. hehehe... cuak ai tau. langkah berjaga-jaga pun iye jugak ni. oat ni ai kacau dulu ngan air panas skit, pastu ai tambah milo kotak supaya ai tak rasa loya. huh... mula² try kembang jugak tekak, tapi skang mcm dah ok skit. nanti kalu dah habis yang ini, ai nak beli perisa coklat.

smlm hubby beli roti ni. mula tu mcm nak cicah air je, tapi ada satu idea plak timbul pagi tadi...

ai rebus sosej ayam ni, pastu kapit ngan roti, letak sos. yum yum... dapnyer... 2 ketul sosej kapit ngan roti, seketul lagi sosej ai ratah mcm tu je. insyaAllah... moga perut ai dapat bertahan dengan rezeki yang dah masuk dalam perut sahur tadi. 

ai cuba lupakan nescafe buat sementara waktu. ai tau nescafe tak elok. tu sebab ai cuba kurangkan. minggu lepas tanpa nes memang kepala ai ting tong mcm nak pecah rasanya. ai tahan dan bertahan, alhamdulillah... boleh diterima. ketagih tu tetap ada, tapi ai kuatkan semangat. hahaha... rasanya minggu ni kena minum jugak le skit.

banyak hari nak kena ganti ni. harap semangat ganti puasa ni akan terus berkobar dalam jiwa ai ni. yu ollss camner? dah ganti ke belum? 

13 dok ngomen:

Jamiel said...Reply To This Comment

Saya doakan u berjaya puasa straight..
Tanggungjawab tu..
Take care..

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

alhamdulillah takyah ganti lg..:)

NM02 said...Reply To This Comment

makaceh jamiel. yu pun take care sama. hehehe

cheqna said...Reply To This Comment

cheqna ada 3 hari je lagi untuk ganti pose...dah terasa malas plak sebabnya panas yang amat kat sini...

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

huhuh..patutnye kite pun pose arini..dh siap kunci alarm bangun kul 5 pagi..sekali dah bangun siap ckp.."tido japlaa"...ummmmmmmmmmm...terlajak kul 6.15..tulaa padan muka diri sendiri!

ratusiput said...Reply To This Comment

ratu dh byr 4 ari.lagi 3 ari.ntah bila nk ganti tu...liat je rase..ehehe..

eMMe said...Reply To This Comment

hye niezza, selamat berpuasa yea...

LyNn HaMzAh said...Reply To This Comment

selamat berpuasa...lynn pun masih belum start puasa ganti lagi...

elise said...Reply To This Comment

alamak!
blom ganti poser, tapi harap-harap ai dapat kuatkan semangat untuk qada' poser dalam fasa kemabukan ini...huhuhuhuhu~

dan untuk yu, semuga kita sama-sama bersemangat mengganti poser

=)

~ yus ~ said...Reply To This Comment

Selamat berpuasa neeza. Puasa2 tgk gambar makanan, lapor weh!

zee nazeri said...Reply To This Comment

Selamat ganti pose, tiba2 terus ingat zee pun lum ganti lg..huhuhu

ct shah said...Reply To This Comment

belomm...

eLLy said...Reply To This Comment

Selamat berpuasa .... last year akak posa penuh :)