Tuesday, January 4, 2011

pak li kopitiam

salam sayang u ollss... amacam? dah masuk hari ke empat di tahun baru ni? semua ok? saya ok² jek. mcm hari² biasa jugak. takde ape terlebih dan takde yang kurang. cuma skang ni rasanya semangat nak kejar azam tahun baru masih bekobar dalam jiwa ni. tak tau le bila dah masuk bulan ke dua atau pertengahan tahun nnt. hikhikhik... harap² biarlah azam saya ni kekal sampai hujung tahun. ape azam tu?? ada la.. biarlah saya dan Allah swt saje yang mengetahuinya.

rasanya tak salahkan kalu saya masih terus becerita mengenai tahun 2010. citer agak kelewatan dimasukkan sebab saya bz ngan n3 GA dan kerja² akhir tahun saya. nak² pulak kebetulan cuti umum saat terakhir disebabkan kemenangan pasukkan harimau malaya membuatkan saya tidak beroperasi seperti selalu. biasa la, kalu dah cuti.. nak bukak tenet kat umh pun berebut ngan si suami. 

ok, dah pjg saya melalut. ini adalah n3 akhir tahun lepas selepas kami balik dari kerja dan lepaking di pak li kopitiam. oh ya... ada yang rindu ngan n3 makan² saya le. hehehe... suker suker suker... ha ni.. saya dah masuk balik citer makan² saya. pak li kopitiam ni mmg berdekatan ngan umh saya. tempat dia kat kawasan up town danau. hari² lalu situ tapi tak pernah terlintas nak try makan kat pak li.

entah camner.. saya besuara ngan suami utk cuba mkn kat sini dan dia plak kata ok. jom terjah..

dengar pak li kopitiam ni femes gak ek. cuma kat kawasan saya ni, waktu siang tak ramai sangat orang. belah malam je sebab ianya terletak di laluan uptown. sabtu ahad pun penuh sebab ramai yg bersarapan kat sini. mmm... tempat dia menarik gak. deconya lebih kurang old town gitu. skang ni makin banyak plak kedai minum yang kaler lebih kurang cam ni. masuk je dalam tu, kami amek port blah dalam yang berhawa dingin.  kalu dok luar, bising ngan kedai food court blah depan tu. alasan gitu. hikhikhik...

order dulu sebelum sembang panjang.. wah, terliur plak ngan gambar mee udang tu.

ni bukan nak tunjuk aksi en. suami yang bz ngan muka buku dia ye.. tapi saya tertarik dengan wallpaper di belakang en. suami tu. menarik.. ciri² klasik lama gitu. tapi, bila saya tenung lama² kat tingkap blah kiri tu, rasa seram plak. terus saya pk kalu le ade yang jenguk dari dalam tingkap tu.. ah... wat pasal plak tak lena tido mlm. maner tau, kot saya je yg nampak ke kan... saya suker berimajinasi halus. tapi penakut nak mampos.

inilah menu kami petang tu. rasa tekak mcm nak mkn yang berkuah tapi bila en. suami order bpc ni, rasa sedap plak. terus kami order 2. rasanya.. ok la, tapi lagi sedap kat al ansar.. lama sungguh tak pekena bpc kat situ.

jgn terkejut ye, ini side order kami. hahaha... buruk lantak kan kami. betul, kami mmg tengah lapar masa ni. kueh teow ni sedap. udang dan ayamnya mmg banyak. puas makan.. tapi yg tukang habis harus la en. suami sebab perut saya seakan belon yang tunggu masa nak cucuk jarum kasi malatop.

ini air penyejuk badan orang kata. mcm biasa feveret kami berdua, epel asam menjadi pilihan. lain kali bleh le lepak lagi kat sini. nak try mee udang dia plak. eh.. laksa dia pun sedap.. eh.. semua lah. aku ni ape je yang tak sedap.. semua belasah. ok, tu je citer pasal pak li kopitiam, menyusul nanti citer makan² lagik. hehehe

36 dok ngomen:

Huda said...Reply To This Comment

kat shah alam pun ade gak kat seksyen 18..chicken chop dia sedap dan cendol pulut :)

Mrs.Eady said...Reply To This Comment

terliur beb tgk air tuh!!

wardah said...Reply To This Comment

auntie gebus, kita kan suka sgt makan kat sini dari zaman bercinta sampai dah ada Kakal ni pun kita heret dia sekali makan kat sini.

suka suka suka

sw33tdarling said...Reply To This Comment

eehh awak duk area sini gak ker... saya pun duk sini, jalan langkawi...

leh laa calling2 kita comolot sesekali

Jom Join GA PILIH THEME BLOG

LyNn HaMzAh said...Reply To This Comment

air tu nampak best la...nak sket...

NM02 said...Reply To This Comment

huda,

haah la... nnt nak try cendol pulut. kiter sukerrr

NM02 said...Reply To This Comment

mrs eady,

air itu mmg menyegarkan kepala hotak saya ketika itu.. hikhikhik

NM02 said...Reply To This Comment

wardah,

nanti kakal heret aweks dia plak. hehehe....

NM02 said...Reply To This Comment

sweetdarling,

la... ye ker?? entah2 kita selalu bertembung. jom jumpa ciom molot sekali. ahakssss

NM02 said...Reply To This Comment

lyn,

meh nak suap... hehehe.. alamak, rongga mulut kejong bila tenung asam boi tu.. adussss

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

sedapnya...xpernah cube pak li lagi...suka kuew teow tu..meriah ye ngan mcm2 isinya...

selamat tahun baru...

NM02 said...Reply To This Comment

hanim,

kuehteow tu mmg mables.. kena plak ngan cili potong... mantop jah oii

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

aduhai.. memang nampak sedap...

wahida said...Reply To This Comment

masa mkn ni ko ada ingat kat aku x?

NM02 said...Reply To This Comment

ratu kebaya,

sedap dan superb.. hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

jah,

aku main pun igt kat kau jah oiii

cheqna said...Reply To This Comment

gulp..
telan air liur ni
wah..terliur r kak oi..
lapar lapar lapar sekian terima kasih

ct shah said...Reply To This Comment

kak ena,pes time tgk air epal asam.selalu order epal jus sajer.pas nih leh try order.saya rasa mcm mengidam laks akhir2 nih..hmmm

Fieza79 said...Reply To This Comment

terliur sguh la kalau dtg tgk makanan kat sini...hishhh...

erienz said...Reply To This Comment

epel asam tu buat erin terliuq...sedapnye...mana nak pi cari ni....

peah @ peps said...Reply To This Comment

cheqna...Cik Peah pernah makan set ayam masak lemon kat sini...:)

note: nak jawab comment NM02 ari tu...Cik Peah pakai Lumix LX3

New Entry: Water Chalet, Avillion, Port Dickson

Ati Masrif said...Reply To This Comment

pernah nampak tp takut tak halal

boleh cuba k/teow namapak sodap..

Ena said...Reply To This Comment

Sedapnya...

Ogy said...Reply To This Comment

kt manalah yg paling dekat dgn putrajaya nih...aduss geramm tgk makanan2 itu..

HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

uwawwawa....terliur....lapar bangat dah neh...sedap...

Yan said...Reply To This Comment

Kat belakang umah akak di sect 7, shah alam ni ada satu. penah makan sekali je.

ratusiput said...Reply To This Comment

aduh mak sedapnye...terliur dah ni....penah nampak pak li ni kat area klang...se tu g umah adik ipo...tapi tak tersinggah lak se tu...ehehe..

ZZnoor said...Reply To This Comment

pegh!! hasrat semalam masih terbantut lagi sis. maybe hari ni...pwincezz said she can hold another one more day..hihi.

Oasis said...Reply To This Comment

nak lepak kopitiam...minum kopi ais. best tuh.

ieda said...Reply To This Comment

sedapp nya dikkk
adehhh xtahan tgk kuehtiaw tuuu
ermm chicken chop tuu akak dah lama x makan uhuhuhu
nak ajak hubby makan lerrrrrr

Ain Atika said...Reply To This Comment

nakkkk/.....uiii sedapnya...

Nia said...Reply To This Comment

takpe, kuew tiow tu kongsi 2 org, tak buruk lantak pon, saya kalau time kuat makan pun, same jgk..hehe

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

salam kembali geng.

pak ali kopitiam banyak tempatkan.tak pernah cuba lagi.sedap tu

Iryani Noor said...Reply To This Comment

yang, awak dok area mana ekk?? saya selalu gak pegi area danau to.. makan nasi lemak malis & steamboat flamming.. nyummehhh =p

cikpuanhady said...Reply To This Comment

wahhh..nampak pon menarik dan shedaappp..oww terliur sudah..

Tolong saya boleh? :Jom vote saya..^_*

echah_syed said...Reply To This Comment

pak li mmg best *thumbs up*