Friday, January 28, 2011

makan² @ IR

salam u ollss... huh, dah masuk jumaat baru terhegeh² nak ngapdate. terima kasih kepada semua yang mendoakan saya cepat sembuh dari kesakitan yang saya alami pada hari rabu lepas. berkat doa kalian dan makan ubat ikut masa, alhamdulillah, saya dah kembali ceria mcm selalu. oklah, ni nak stori pasai sambut beday en. suami dan adik saya si angah tu pada 21hb lepas kat ice room KD. perancangan awal telah di atur bersama datin faridah, isteri kepada pemilik IR KD iaitu datuk razalli. mari kita lihat ape yang menarik

kami tiba lebih kurang jam 9 lebih. semua pakat dok tya kat ner nak celebrate tapi saya dan en. suami hanya diam sehinggalah sampai ke IR ni. knp saya pilih IR? sebab en. ayah saya penggemar eskim yang tegar. 

amboi... memasing order... tak hengat. mentang² ditaja.. 

sesaper yang belum kenal, ini anak kak sue dan juki kazen saya. nama dia kakak yaya. dia ada dua watak dalam diri dia. gedix dan lincah. saya suker kedua watak yg dia mainkan. dia mmg banyak mulut dan sampai tak tau nak kasi jawapan ape dalam tiap persolaan dia. dia budak bijak dan terer gelek gerudi. 

ini abg sulung kakak yaya. kami panggil dia abang aiman. dia seorang yang suker kacau adik². selagi adik² tak melalak atau dia kena penumbuk ngan adik²  dia, dia takkan henti kacau. tapi dia seorang yang caring pasal adik² dia.

mm... ini tak payah kenalkan lagi kot. tapi pada sesapa yang belum tau, dia adik bongsu kepada abg aiman dan kakak yaya. kami panggil dia adik/syasya/cikenot.  dia seorang yang sangat manja dan suker wat suara baby yang mcm mula² pandai bercakap. mmg sangat mengada lebih² lagi dengan paklong dia iaitu en. suami saya. dia ibarat anak kami sebab dari kecik kami jaga dia, tido ngan kami, membesar ngan kami. kami manjakan dia lebih dari segala. inilah mereka tiga beradik, kami tumpang kasih sayang anak² kak sue sehingga lah ke hari ini. terutama yang sikecik ni. tanpa dia hidup kami sunyi.

budak cumel ni anak buah saya. anak angah. qalesya @ bambam demuk gelaran manja yang kami panggil. penyeri keluarga saya sebab ini cucu sulung. lahirnya bambam merubah segalanya. yang keruh menjadi jernih semula. syukur ke hadrat illahi. mmm... biarlah rahsia. baiklah, mari kita lihat menu ape yang menarik hari tu.

fried rice with belacan sauce RM8.90, en. suami, adi dan padli punyer

fish fillet with thousand island sauce RM13.90, mak punyer

Black Pepper Chicken Chop RM11.90 abg aiman, kakak yaya dan adik punyer

pan fried sliced beef steak with special sauce RM15.90, ayah, kak sue dan juki punyer

smoked chicken with veggie salad RM14.90 angah, achiq dan ayu punyer

assam fish with white rice RM8.90, eden punyo

japanese teriyaki eel with rice RM15.90 ayie punyer. belut ni weh. korang berani tak makan?

dalam banyak² air, ni je yang sempat snap. yang lain cepat nau dorang sedut. entah tak ingat la plak namanya. nama melayunya ais blended strawberi ayie dan kakak yaya punyer

cian bambam... time dia tido msa ni. meleleh ayaq liuq atas bahu mak tok

adi yang tak tahan geli tengok ayie makan belut. ayu plak berani nak cuba. 

tak lama tu bambam pun terjaga atas desakkan saya. ngeh3x... sonok dia tgk budak² dok main kat playground tu.. menganga mulot

pastu cibek sebab kena kacau ngan staff kat situ

ok, sambung ngan eskim plak. tapi kami order tak banyak sebab lepas tu nak melantak kek plak. so kami share beramai².  ini avocado snow ice, RM8.90

mcm biasa feveret saya, tropical mixed fruit snow ice, RM9.90

fresh strawberry fruit snow ice, RM8.90

sayang mak tok ni

paling rapat ngan tok ayah

ok, acara tiup lilin pun bermula dengan dibantu oleh datin dan staffnya yang lain

datok razalli pun tak ketinggalan memeriahkan suasana dengan nyanyi lagu hepi beday

termasuklah semua staff yang ada.. sangat sporting mereka semua. 

moga usia kalian berdua berpanjangan dan diberi kesihatan yang baik² selalu

en. suami 21hb dan angah 22hb. 

kek yang disponser oleh angah. harus le indulgence SR

serasi bersama

bambam pun terliur nak makan kek. coklat pun dia dah pandai makan tau

suapan kasih sayang

kau plak yang nganga lebih ke ayie

mak ngan datin tak habis sembang pasal life datin dulu². datin kata drama dia yang malatop dulu adalah ibu tiri ku sayang.


bergambar kenangan bersama tokei kedai

kami lepak sampai kedai nak tutup. tajaan mkn malam ni ditaja oleh saya sendiri. ada rezeki lebih harus dikongsi bersama mak ayah dan keluarga kan. itu lebih afdal.. alhamdulillah, mereka semua hepi mlm tu.

Koleksi gambar : Nikon D60 + Lens 55-200



jap lagi nak p amek darah, saje wat check up. errgghh... gentar ni!

23 dok ngomen:

Huda said...Reply To This Comment

sedapnye tgk sume makanan tu..bile la nk smpi IR ni..adeh

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

syok nyerr.....:D

ppsstt...i jeles la ngn pasangan serasi bersama tuh!so sweet..kekeke...:D

MommY & DaddY CooL said...Reply To This Comment

bestnyerrrr

~ yus ~ said...Reply To This Comment

Menariklah asam fish tu. Bekas dia yang menarik..hehe

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

akak belum breakfast ni, terus jadi lapar tengok gambar ko.penuh ngan gambar makanan.sedap.

kakcik said...Reply To This Comment

Bestnya.. sampai ati tak ajak kakcik! ;-)

LyNn HaMzAh said...Reply To This Comment

syoknya celebrate macam nie...lynn x pernah lagi try makan kat IR nie...

☆ lieya latif ☆ said...Reply To This Comment

ramai tol dah up cite pasal kat ice room nie...betul2 buat lieya terliur...nanti nak cube laaaa...pi yg kat nilai jek kot....

meriah betul celebration...sonok tgk!

ratusiput said...Reply To This Comment

jb mmg jrg ade tetempat mkn camni.bebalik kang tomyam seafood je manjang.ade tu ade tp rase tak segelemer cam kt kl ni...pape pun he[i bday tu en.somi awak... :)

Fieza79 said...Reply To This Comment

ohhoo..patut la ari tu dok soksek dgn datin..rupa nya ini..best nya party u olz..tak jemput pun...huhu

NM02 said...Reply To This Comment

huda, sedap dan harganya pun sedap. hihihi...

izwa, ala.. ape yg bestnyee.. biasa aje.. *_*

kak yus, bekas dia mmg menarik. rasanya pun ok sangat

elise said...Reply To This Comment

huwaaaaaaaaa...sedapnyaaa...

baru terbaca pasal ice room neh kat majalah rasa, dan baru berura2 nak terai rasa makan kat sana...tambah teruja tengok makanan yang ada kat belog neh...huwaaaaaaaaa...kijam! sekarang jugak mau pegi terai...ekekekekeke

NM02 said...Reply To This Comment

cik ina, kita pun lapar balik tgk asam pedas tu..

kakcik.. ala, ni pegi ngan family, nnt kita jumpa rakan blogger kat situ eh..

lynn, saya suker lepak2 ngan family cenggini..

NM02 said...Reply To This Comment

lieya, kite pun nak rasa kat nilai tu, tapi tak tau bila

ratusiput, oo...awk org jb eh. haah la.. jb mcm tak de tmpt mkn yang pelik2 kan...

fieza, aloh... family je ni. hehehe

elise, hahaha... kelakar la kamu ni. ok, nnt jgn luper p try tau. pastu share citer

sw33tdarling said...Reply To This Comment

uwaaaaa takmo makan belut....! tp nak makan aiskrim jer

Ogy said...Reply To This Comment

makan lagi??? adoii...tak leh jadi ni....lalink...jomlah kita pi...huhuh

wahida said...Reply To This Comment

aku tau ko hadiahkan apa kat along...heh!!!

NM02 said...Reply To This Comment

sweetdarling, ai pun geli geleman ngan belut...

ogy, moh kita wat perjumpaan kat sana nak

wahida, ape yg aku bagi jah... habaq mai

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

bestnya clebrate ramai2..meriah ngan family awk..

ct shah said...Reply To This Comment

kak ena,bam bam tu makin tomey..geram!!

biutyburritos said...Reply To This Comment

emmm yummmy yummmy! yummmy lagi tukang tulis blog ni heh heh heh

POSH76 said...Reply To This Comment

Murah rezeki kalau selalu belanja2 gini nak2 dgn family...happy birthday

Anonymous said...Reply To This Comment

I wаs able to fіnd gooԁ aԁvice from youг blοg articles.
My page :: netbooks cheapest