Thursday, December 2, 2010

new gadget

salam semua, lama tak kemaskini citer terbaru. mm.. agak bz dua hari ni sebab ada pertukaran tempat. tapi ai tetap tinggal jejak kat blog u ollss.. pada ana, hadiah kontes tu dah sampai, tapi ai tak pi amek lagi kat bilik mel.. kata abg pos tu, nnt kol dua baru dorang dtg anta kat floor saya. ah.. lambat lah. jap lagi saya nak pi turun amek sendiri.. tak sabar nih..

sementara nak masuk n3 pasal hadiah kontes tu, saje nak share gadget baru en. suami. eh, tak le baru sangat.. udah lama la jugak. cuma masih panas kot lagi rasanya..

ni le dia. flash baru utk menceriakan lagi suasana masa ai beposing. ahakss... flash ni yang biasa² aje. kalu org photographer tgk pun cebek mulut. ye.. yang ini je termampu utk dijadikan koleksi setakat ini. pelan² kayuh orang kata. nnt ada rezeki lebih, insyaAllah.. tukar yang up skit.

kamera D60 tu pun dalam proses penukaran. eh.. ada sesape nak tolak D200 tak? hehehe.. kalu cukup bajet, rasa mcm berminat nak tukar. skang ni pun en. suami dok skodeng dalam mudah. ada kawan photographer dia nak tolak, tapi... [korek idung jap].. mm... nnt lah, nak diskusi lebih skit ngan brother tu. mana tau, kot angin dia baik, bleh dapat murah skit lagi ke kan. tak gitu abg deen.. hehehe

oh ya.. kan saya ada cakap dlm n3 blog part 1, saya nak belikan en. suami beg utk set kamera dia ni.. ha.. tu lah begnya. beg yg mcm beg sekolah tu. harga dia.. mm.. lepas le nak tido kat hotel emperor di melaka tu lagik. hehehe.. eh, ai ikhlas la en. suami.. jgn mareee... lens tamron 70-300 tu pun baru beberapa kali je guna. ishh.. kalu saya nak guna semua ni, ate.. nak angkat pun tak larat. sebab tu saya lagi suker guna kamera sony saya tu.. tak pun hp en. suami saya yang power tu. betul.. power.. tak caye?? cuba try sony satio. kelas jah!

betambah gadget ni.. makin tak muat plak nak masuk kesemuanya. emm.. belasah aje lah. beberapa hari ni en. suami dok merengek nak beli lens baru. huh... ada² la keinginan dia. hadiah anniversary?? mungkinkah?!

18 dok ngomen:

cheqna said...Reply To This Comment

wah
behnya
sapela nak hadiahkan cheqna mende alah ni??
tolong tolong..
huhuhuhu

NM02 said...Reply To This Comment

cheqna... ape lagi.. pi ngorat brother kedai jual kamera. mana tau ada ong! hehehehe

ana said...Reply To This Comment

wow..leh buat bisnes photography nie...

shahera said...Reply To This Comment

hamboi ko kn...
byk duit..
pnjm 250
nk byr duit camera

NM02 said...Reply To This Comment

ana,

tak le sehebat photographer. hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

shahera,

aku tekejut jah. kau masuk komen kat sini. kau mesti menaip sambil korek idung kan.. itu tabiat kau. hahaha

ah kau.. nak pinjam pastu nak bayar kat aku jugak. cet...

shahera said...Reply To This Comment

ckp sdp ckit erk..
xde nye korek idung..
ape kate
camera 2 ko sedekah je kt aku

NM02 said...Reply To This Comment

shahera,

shanteekkk muka ko. nak sedekah.. baik aku sedekah kat umh anak2 yatim. ada gak pahala. ahakss..

achiq.. bukan sambil berak pun kau suker korek idung.. ah.. jgn nak nafi.. betul kan...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

okla tu
dari den
kamera cap ayam je tau
eeheheheh

pondok tu tak sure la ade ke idak
dahlama tu..
kat pantai marang
otw balik masa tu KT ke shah alam

NM02 said...Reply To This Comment

mek rose,

alah, cap ayam pun, janji ada.. betul dak. hehehe

mm.. mmg tertarik giler tgk suasana pondok tu. mengancam je rasa. nnt kalu lalu kawasan tu, nak try singgah. kot ada kukuh lagi pondok tu ke kan. hehehe

LyNn HaMzAh said...Reply To This Comment

bestnyer gadget baru...lynn x merasa lagi nak beli speedlight nie...

NM02 said...Reply To This Comment

tak pe lynn.. pelan2 kayuh. nnt lelama dapat hasilnya.

lipanbara..... said...Reply To This Comment

-Lynn Hamzah,

murah je gadjet ni, sebulan gaji pon leh beli....heheh

suamimu... said...Reply To This Comment

NM02,

betul ke my wife nk belikan gadjet tuk i bila anniversery nnti....klau betul, suka3x.....klau tak betul pon takpe...pelan2 kayuh, lame2 nnti dpt la jugak....hehhe

wahida said...Reply To This Comment

wui....kelas ko jah...aku gak la pakai cap ayam...huhuhu...pinjam RM3000 jah!!

NM02 said...Reply To This Comment

suamiku.. tekejut beruk mak yeh tgk komen yu ni. ah, nakal la yu.. geget kang.. ahaksss

yu tunggu je, kalu tak sempat anniversary, hari lain pun leh kan.. hehehe... nnt balik nak slongkar tabung.. uppss... kantoi!

NM02 said...Reply To This Comment

lipan bara.. amboi.. sebulan gaji ker.. aucchh!!

NM02 said...Reply To This Comment

wahida, bila kau nak 3k tu? cakap skang.. aku kira 123.. lambat tak dapat..

123... habis... hahahaha