Tuesday, February 24, 2015

pasar malam chaweng

hari ni n3 penuh gambar. jgn muntah sudah. citer banyak takde, moh le cuci mata. 

rezeki kami dapat jejak kaki kat pasar malam chaweng. happening giler pasar malam dia sebab sebelah mall. kami tak masuk pon kat dalam mall tu, pusing² kt pasar malam jek. pasar malam kat sini setiap rabu ye anak²

 kami dah nekad, takde nak shopping ape sangat. tukar duit pun cukup² belanja aje. duit kita kan jatuh, maka takde la mewah duit kat sane. shopping pon utk anak² aje. 

 fm pon aku tak beli weh. nampakkk... jimat sungguh. tinggi betul adik ipar aku kan.

 terasa nak memiliki tapi takde kemampuan diri. hahahaha

 roti bakar. sapu planta ngan gula aku rasa. 

 laki aku nak beli ni, aku cakap tak payah... semak je dalam lemari. hahaha... syiannnn

telur puyuh. ade yang rebus, ade yang goreng separuh masak. 

 air tin kat sane lain dari kita. tin dia panjang. tapi pepsi dia lagi kecik dari coke. 

donut comei²

 ukulele hello kitty paling comei.

 beriya kau lama kat sini kan ummi, sudahnye tak beli jugak. 

 casing enpon murah². 

 holoh3x... comei sangat dia tu.

pelbagai rempah ratus dan paste masakan thai. 

 ummi belanja anak² baju gajah. tengkiu ummi!

 haaaaa... ade pancake laaa!

la... igt pancake mcm kat krabi, bukan ngupanya. ni mcm hot & roll je. letak telur?? muak lak aku nengok. mamat yang jual pancake tu sombong betul. dia cakap nak amek gambar bayar 10 baht kat dia. hek elehhhh.... piraaaaah! 

 sotong ape ni.... eeuwwww

 tepesona aku nengok sushi ni, tapi tak beli pong.. 

 air mabok pon ada

 minah ni jual pisau ukir buah dan sayur. timun dan karot tu sayur kan? hehehe

 ade aiskrim gulung.

 brother ni best, ramah.

 sempat aku amek cara² nak buat

 kat langkawi tgh in aiskrim ni kan?

 ni perisa yogurt stoberi.

 nampak cam best je kan.

 tapi ni bukan aku punyer. aku nompang amek gambar jek. kat pasar malam ni, kami beli baju je utk anak². makanan takde rasa pon nak beli. 

kami berpecah ngan kak jah. janji 9.30 jumpa balik kat motor. kami agak awal habes pusing pasar malam. siap 2 round lagik. kak jah tak sudah² jugak. banyak betol dia shopping aku rasa. hehehe... aku dah mcm siah baru balik keje kilang, tunggu pak meon amek. ummi dah mcm wanita jual jamu baru abes nege kat tepi jalan. abi yan plak mcm baru nak pekena jamu tapi ummi dah tutup kedai. hahahahaha

 nunggu kak jah tak muncul², marila kita mengediks dulu.

 tema bersanding kat tapak pasar malam. hahaha

 tema beciyom jarak jauh. kahkahkah

 tema pengantin gemoks bersanding. taknak kalah... 

 tema muncung sape paling gemoks. muahahahaha

 takde keje betol. 

 uda dan dara versi montel.

 bajet luna maya amek gambar tgk langit. kahkahkah....

model tiang.

 dari pasar malam kami pusing² lagi carik tempat nak lepak. tekak kering, kak jah pon nak pekena pulut mangga. nampak ade jual smoothies, tapi aku curiga nak beli, takot letak cecair asing. 

 banyak jugak gerai kat sini.

 haaa tu dia.

 penyejuk tekak.

kami order dua pinggan pulut mangga. satu pinggan kak jah share ngan shidi, satu pinggan lagi aku ingat nak share la ngan laki dan adik². tapi dorang taknak plak. dah la aku kena makan sorang. alaaaaa.... dia letak bijan pulak. aku tak sukerrr... pulut tu aku makan sikit jek, mangga tu aku pulun abes tapi tak sedap la mangga tak sejuk.

 sebelum balik hotel, singgah 7E carik neskepe tin. neskepe dia lagi kecik dari pepsi tadi. sampai bilik lepak² tgk tv. voice note ngan anak sedas dua, tetiber pintu bilik ade orang ketuk.

pengantin nak kuar lagi, nak pekena teh tarik atau layan live band katanya. hoi... tak penat ke hape. kami tak follow pon, malas nak tukar baju dah. masa ni tak silap aku dalam kol 11 lebih kot. aku kirim teh tarik je ngan kak jah. 

ooo lupa aku nak kasi tau, kami ke koh samui ni pon sebab kak jah sambut aniveseri dia. hepi aniveseri korang! best tak dapat kawan mcm aku yg teman dorg cuti² sambut aniveseri. hehehe... eh, aku pun ke koh samui sebab belanja dedi, beday dia bulan 1. 

tgh² lepak, pintu bilik kena ketuk lagi. aku igt kak jah dah balik, ngupanya adik ipar aku dtg mengadu lapar. hahahaha... syiannn... nak buat megi kettle lupa amek kan. so aku ajak depa kuar tapau ape² kt fareast. 

 ooooo kat sini live band korang ye. hahahaha.. punyer sonok korang berkasih sayang tekekek² gelak sampai tak perasan kami datang ye...

 abi takde citer banyak, masuk je kedai tgk menu. kebulur sungguh ni.

 pengantin order teh tarik. sejam baru dapat. hahaha... kan aku cakap servis kat fareast slow. dapat teh tarik manis ya amat plak. ermmm... bertabahlah.. buih dia memikat dah, tapi terlebih manis.

dari minta air kosong pon nak kena tunggu berejam, ada baiknye shidi masuk dapo sendiri. hahahaha

 kami tapau nasik goreng ayam, tu dia... polystyrene besar loyang. hahaha... kami layan nasi goreng kat bilik, kak jah dan shidi masih melepak kat fareast. 

 layan kacang pulak. badan penat tapi mata tak ngantuk. citer kat tv entah ape², layan je laaa

baju utk 4 bradiks. kak icha, qausar, kakal dan qaleef. selai seploh aje.

selamat malam samui. sudahnye hanyut dibuai mimpi jugak. 




17 dok ngomen:

wahida said...Reply To This Comment

hoiii!! sempat ko snap pic aku tengah terkekek manja dengan laki aku kan...hahaha...

aku tak tahan tengok yan selak buku menu tu wei...sampai je kedai, buku menu dia carik dulu..betul kebulur tu...kahkah...adoi ...rindu pulak dengan korang...

teringat yan cakap, kalau angah ikut trip kita ni, orang yang tengah climbing pun boleh turun ingat nak kena naik ferry dah...wakakakaka...

sumpah aku sambil taip komen sambil gelak jah teringat perangai si yan ni...hahaha...

lieyalatif said...Reply To This Comment

best2..... pic lawo so bersemangat aku bace kisah ko....

weyyy ko mmg rajin amik gambar kan..sampaikan aiskrim org pun ko snap ...tapi tu laa aku respek bab makan ko jaga betul2...ye laa was2 gak..kang ntah2 ape di letaknye kan...kate halal2...tapi rupenye tidok....mane la tau kan...

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

bestnya jalan2 kan

NM03 said...Reply To This Comment

wahida,

ya allah jahhhh... aku baca komen pon gelak tepuk2 meja wehhhh. kelakar nak mampos lawak si raihan tu tao. kalu dia ade sebelah aku, time ni aku ketuk kepala dia. hahahaha

NM03 said...Reply To This Comment

lieya,

tu lah... klu curiga better jgn kan.

nuyui a.k.a miss YUI said...Reply To This Comment

sronok tgk gmbr2 yang ada.. rasa diri sndiri kat sana.. hahaha.. berangan jela dlu tkpe kan..ekekek

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Puas aku tengok gambar2 ko bebs .. terasa bestnya berjalan2 tu.
Pasangan montel tu yang paling comel ... hehe

Nurfaezah Abdullah said...Reply To This Comment

suke bace entri akak ne hehe

idzwa kamaruddin said...Reply To This Comment

alahaiiii best giler wehhhh...!!

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Lawak lah entry ko ni noks. Gelak² aku baca. Caption sesuai sgt dengan gambar ☺☺

Sedap plak aku nengok roti planta tu.

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

banyaknya makanan...
hadoiii..lapo terus..

Qaseh Abadi said...Reply To This Comment

amboi adegan berciyum jarak jauh bagai.. hehe..

Zura Tahir said...Reply To This Comment

Penuh gambar...hehe...best jenjalan...

nuyui a.k.a miss YUI said...Reply To This Comment

Yui sggh rabu =)

norhidana miswan said...Reply To This Comment

memikat2 jgk menu kt psr mlm tuh ek, tp tang ko cite abg jual pancake tu blagak alahai... ko ingat kite heran pancake dia hahahha

mmg selamba lah korang laki binik dek nunggu kak jah ngn abg shidi, melepak sambil bergambar2 mcm2 gaya... sempoi giles

mmg btl2 memadu asmara kak jah yek kt sana... jeles tau

Anonymous said...Reply To This Comment

uhuk..uhuk...sapo sobut namo den ni..?

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...Reply To This Comment

Assalam sis,
hat roti mentega gula tu iols slalu buat sendiri kat rumah
nengok entry ni jadi teringin pulop
balek nak kena buat la he3