Monday, February 16, 2015

boonjumnong modern apartment @ samui

koh samui kembali bersiaran. hari ni hapdet pasal hotel jek. aku booking hotel ni melalui booking.com. mula tu igt dalam bulan 1 baru nak buat booking, entah cemana excited over, aku saje la godek², sekali tgk hawat hotel penuh kena booking, maksud aku satu² hotel tu tggal dalam 2-3 bilik je ada. aku rasa time tu mungkin ramai nk ke sana. aku terus call kak jah, aku cakap aku booking je mana rasa bekenan dihati. dia ngan adik aku ok je. bab booking hotel, beli tiket flight aku, bab carik tempat best² dan call utk confirm hotel keje kak jah. 

maka inilah penginapan kami 3h 2m di samui. 

nama je apartment, tapi mcm hotel biasa je jugak. kawasan dia pon best, tenang jek. dh mcm kawasan umh sendiri je sepanjang menginap disini. bawah hotel kami ada cafe, ada spa massage, ada pub, ada mini market, ade ape lagi entah. aku tk tgk sangat. pub betul² bawah bilik aku. tapi pub dia bukanlah jenis bising, yang ade pun tiga empat orang jek. hotel kami ni dalam satu pagar, so agak privacy jugaklah.

kami dapat bilik sederet. naik tangga bilik aku, bilik kak jah dan bilik adik aku. aku mcm warden asrama, suker ketuk² bilik dorang. hahaha... tapi nak ketuk bilik adik aku, aku soh laki aku tunggu kat luar sebab bilik dia hujung sekali, aku seram. hahaha.. 

nah, cantek tak bilik kami?? selesa sangat². mmg style apartment hotel ni sebab...

tu... ada dapoq bagai. peti ais boleh simpan stok lauk habaq ang. hahaha... tapi sebesar peti ais tu, hanya ada 2 miniral botol kecik. hehehe... yang kesiannya setiap bilik takde kettle. punyalah sedeh, aku pon tak tau apsal dorang tak letak kettle. klu nak, sila minta kat minah kaunter, tu pun dia kasi satu soh kongsi sama². haruu sungguh kan. tgh mlm hari pertama kami dh lapar megi, nk buat megi cemana, kettle lupa amek sebelum kuar mlm tu, dorg pon lupa nak anto ke bilik. aku soh adik ipar aku gi minta air kat pub bawah. hahaha.. takde makna la dia nak pegi. sudahnya... nnt citer!

 ada sofa jugak uols! tu tempat lepak kami laki bini hapdet pesbuk, voice note ngan anak, reply wasap/telegram dan catit kisah percutian. haaa gitu.

 nampak tak???? tuuuuuu...

wihuuu... terjun ke idak? tunggu...

 toilet yang sangat bersih. 

setiap bilik ada username dan password sendiri. tak share satu hotel. tapi yang tak best lagi, satu bilik satu wifi kan, so kalu aku guna, laki aku kena tunggu la sampai aku habes guna. aku dh log out baru dia boleh guna plak. arghhh... bosan la gitu. kami tanye minah kaunter tu, so dia bg lagi paswed tambahan utk setiap bilik kami. hah... lega. dh knp tk pakai utk satu bangunan je kan senang. pelik ek. walo ade 2 kekurangan, tapi aku sangat² suker ngan hotel ni. teramat selesa buat kami. harga pon murah. 

lepas check in, aku terus mandi, badan dh ngupa berendam ngan minyak masak. dh mandi sempat lepak² berwasap ngan adik aku tanya khabar anak. oh ye, masa check in kami ada booking motor, so ni sambil² tunggu motor lah jugak. motor dah ade, so kami terjah pusing² koh samui tgk ape yang best. eehhh..... mestilah la carik tmpt makan dulu, perut dh mengigil minta nasi oi! 


boonjumnong modern apartment
RM100 satu mlm. 
1/46 moo6, chaweng beach bophut
koh samui, surat thani
chaweng beach
84320 thailand
+6677484969


13 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

macam best gak nie kan
nampak kemas

norhidana miswan said...Reply To This Comment

mmg murah la kak, tempat pun lawo.... tgk blik ko kalu kt melesia dh rm300 ke 500 semalaman kot ehehhe...

jgn lupe cite psl megi tuh, msti ko mkn ratah gitu je kan heheheh

idzwa kamaruddin said...Reply To This Comment

murah giler kottt RM100 1 malam utk bilik hotel yg macam tuh....

lieyalatif said...Reply To This Comment

ehh lebih dari selesa ni beb...aku suke kat sini...lawo jek semua nye... bersih ...bilik punc omel...siap ade gajah hahaahahah...pandai dieorg kan...selalu aku tgk org gubah bentuk itik ke swan ...

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Sangat berbaloilah dgn harga . Nampak kemas dan selesa bilik tu :)

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

kalau tgk gambar mmg konfem nampka selesa la kan..yg sikit2 tu kita pejam mata jela ek..

Eye_nee said...Reply To This Comment

ko rendam dgn air peti ais ke beb megi tu...hahaha...100 semlm berbaloi baloiii...

wahida said...Reply To This Comment

peti ais sikit punya besar, kettle sebijik x boleh sediakan...hadoiii...

Nooriah Abdullah said...Reply To This Comment

nmpk kemas dan cantik murah pulak tu berbaloiiii

JunAina said...Reply To This Comment

Rm100 semalam! Gila murah sebab bili dia cantik dan lengakp gitu.

Hanis Azla said...Reply To This Comment

As-salam..

wah.. harga sangat berpatutan.. dahlah hotel cantik dan kemas.. berbaloi sangat ni..

eMMe said...Reply To This Comment

Sis, best la tgk suasana bilik hotel, n perskitaran dari luar hotel, menarik selesa n bersih... suke2!!!

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...Reply To This Comment

Assalam sis,
waaaaaaaaaaaaaaaaaa
murahnya bilik
kan3 suka3 he3