Wednesday, January 22, 2014

celebrate birthday

lama tak bekumpul satu family makan luar. mak aku tak brapa gemor makan kat luar, dia lagi gemo masak dan bagi anak, menantu dan cucu makan hasil air tangan dia. tiap kali lepas bayar bila makan luar, dia akan tanyer brape jumlah. pastu mula la dia cakap, kasi duit kat dia pun bagus. dia boleh buat itu, buat ini, bla bla bla... aku suker jawab begini... 'mak, kami nak mak lepak santai bukan 24/7 kat dapo je...' hahaha... molek tak jawapan aku kasik. teros le mak aku diam. 

kami berkumpul sebenarnya utk meraikan bufday daddy qausar dan bonda. bufday daddy kan semalam, hari ni bufday bonda plak. elok sangat la tu... senang nak sambut ye dak. eh, hepi bufday bonda!! moga teros gemok dan embammmm lagi tauuuu... muahahahaha... bonda jgn gawang² lagi tauuu.... alhamdulillah, sejak lahirkan wan nurqaleef afif shah, bonda terus berhijab. urut dada tok ayah nengoknye. sejuk jantung katanya. hahahaha...

 inilah keluarga besar saya. besar sebab kami dalam golongan yang beso beso belaka. hahahaha

menantu mak pun sejak semua dah ada bini, semua menjadi² naik susuk badan. perut semua maju ke hadapan. hahaha... tgk menantu sulung sudah... selambak muka mcm buah epal masak ranum. kikiki

aku suker tgk muka qausar time ni. muka mcm tgk aku sambil ckp dlm hati... hek eleh lu mummy... pehalllll... mcm cantekkk je.... hahahaha

yang ni muka minta penampooo sbb muka dia mcm gudgud. 

 aku jeles ngan budak ni sebab dia putih dari aku. hahahaha... kulit dia banyak ikut maktok dia. 

ummi dan abi bersama anak² buah kesayangan. depa ni pantang nampak ummi ngan abi datang, mula le memasing betaut kat kaki depa. ummi pun dah berhijab jugak. alhamdulillah.... 

tgh² makan tetiber.... suprise!!!! staff wadihana datang bawak kek dan opkos nyanyi lagu hepi bufday utk mereka berdua ni. tapi aku tak sempat nak amek gambar riaksi tekejut mereka berdua sebab masa tu aku amek video. mmg muka memasing tekesima gitu. eleh.... suker la tuuuu...

kek dari pistachios tu sangat sedap hokey. tengkiu ummi achiq sebab pilih kek tu dan plan kita berjaya. hahahaha... pandai tak kami sorok² masuk bawak kek, masa tu semua tak perasan. kakakakaka...

tgh sambung balik makan, eh ada plak dua orang minah tak dikenali datang kat meja kami nyanyi lagu bufday lagik. kami cam heran, eh sape plak ni... pastu ummi ckp dorang buskers. wowww.... sweetnyer aku rasa. hahaha... ngupanye adik ipar aku yang soh depa masuk, masa tu adik ipar aku tgh isap okok kat luar dan nmpk mereka ni. dorg dari thailand tau... cakap melayu haram tak paham tapi siap nyanyi lagu tegar lagi, tu ko paham plak ye.... kak icha pun ikut sama nyanyi. hehehe... ko igt nyanyi free??? bayar la... hahahaaha.... ikhlas katanya. 

dalam banyak² menu yang aku pernah share kat blog ni, semua family aku dah bedal, so yang satu ni je menu baru yg blom pernah aku share. ni nama dia braised lamb shank. aduii.... sedap gilak ok! puas aku melantak isi kambing weiii... bapak aku jeling je sebab skang ni dia takleh mkn kambing banyak dah... kesian tok ayah.... hehehehe

tgh syok memasing makan, tak igt akan budak kemetot ni. ko jgn tekejut, cara dia tido mmg gitu. ngupa mendongak mengengkok semua ada... lasak budak ni, ari tu nasib baik maid aku perasan, dia tido atas kerusi, kerusi jati maktok kan panjang, so letak le dia atas tu elok² ngan tilam bagai.. sekali kepala dia dah separuh tejuntai kat tepi kerusi. nasib baik tak jatuh... tekejut urut dada le maktok ngan tok ayah. masa bila dia melasak pun tak sedar. 

mmm.... nasib baik tak tekatup lubang idung sekali. dah, lepas ni jgn harap kamu nak pakai topi ye dik... qaleef qaleef...... sumbat isi kambing baru tau.... hehehehe



16 dok ngomen:

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

alahaiiii...so sweet so cute gambar last tuuu!!!!gerammmmmmmmmmm...

wahida said...Reply To This Comment

hepi beday angah!!
comel angah dah pakai tudung...Alhamdulillah...

aku suka gambar qaleef tutup mata tu...comel giler kottt...dgn peel tido dia rupa gitu...haha...so sweet...

Cik Mun said...Reply To This Comment

alalaa..comelnye die tidur..

Eye_nee said...Reply To This Comment

heheh...dah paras2 hidung topi tu...punyalah melasaknya dia...masa dlm perut dulu kompom melasak jugak ni...

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

adoi melengkung 360 darjah tu tidoq

mamyharraz said...Reply To This Comment

gammba last tu ya ampunn dikkk nape ko tido lasak sgt dik oii hehe

Amanda Suria said...Reply To This Comment

takut plak aku tgok baby tu tido..risau terpatah tengkuk..lasak jugak eh...apapun happy birthday buat keduanya...ko memang kan nok...suka tayang kambing yang seksi tu...

Mia Kassim said...Reply To This Comment

yg last tu sangat cute....lasaknya tido dia..hehe

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Meriahnya makan ramai2.

Sampai tertutup mata. Cute gambar last tu.

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

yang bb ni anak bonda ek..comel dan bam2 la..

kim salam ma mu ek..

wantie said...Reply To This Comment

mang terkejut le kan kalau tetiba di sepraise.

best la tengok celebrate secara berjemaah ni.

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

betui2..
kita sonok kan nk raikan bday mak mkn2 kt luar..
biar dia rest dr msk2 kt dapur

happy bday to yr bonda...

amboi..bb bam2 tu tido..
uniknya..
dlm pewot sure tido cenggitu kan..hehe

Hanis Azla said...Reply To This Comment

As-salam neeza..

Alhamdulillah.. celebration yg happenning.. bestnya..

norhidana miswan said...Reply To This Comment

seronok lah ko kak sambut bday beramai2 ngn family.. harmoni je aku nengok sume...mak ko mcm mak aku kalu mkn kt luar ke kuar supink2 ngn dia msti dia tanya berapa sume pastu bebel2 mahal2... biarlah sesekali kite banjer dia kan

mak ko selim cam mak aku, tp anak2 debab huhui cam aku jgk

ummiross said...Reply To This Comment

happy belated birthday semua yang celebrate tu ye..moga panjang umur, murah rezeki dan diberkati Allah sentiasa.

Qausar cutenya..!!

elly nadyra said...Reply To This Comment

itu lamb shank nampak sangat sedap!