Monday, November 4, 2013

cerita weekend

lambat hapdet ari ni. mula dah malas, tapi mcm tak best plak takde n3. so gigeh le aku carik gambar weekend utk dijadikan bahan ari ni. sabtu ahad lepas kami tak kemana pun. semua benda yang dirancang semua tak menjadi. sudahnyer bawak dak qausar jejalan giant ngan jj aje. 

selagi daddy dia tak sudah mandi, selagi tu la dia dok ketuk pintu bilik air. geram aku! nah, aku letak dia atas mesin basuh terus melalak. hahaha... aku suker kasik dia melalak. apaknye kuar aku jugak yg kena marah. padan muka sendiri.

dah p mkn kat 'too dok koo', masuk giant plak nak cari basikal utk dak qausar. jumaat malam tu baba icha ade beli basikal utk hadiah bufday rayqal. udah budak ni nak jugak. walhal dah ade jugak basikal baba belikan utk dia. tapi basikal tu dia tak boleh naik betul² lagi. tak sampai kaki. so daddy kata pi carik la kat giant jap. dia bukan boleh anak dia kempunan nakkan sesuatu. dah masuk giant takde yang bekenan plak. udahnya daddy blikan jam seploh hengget ni. daddy cakap qausar punyer koleksi semua 'cars tau' nnt bufday 2 tahun soh mummy tempah kek cars. penuh tangan bila dia pakai jam tu. belagak lak tu dapat jam. hahaha... sudahnya tak sampai sehari, malam tu dah tecabut la heh dia p tarik getah bawah jam tu. geram betul aku tau.

hah... homei tak basikal baru qausar. dapat basikal ni yang lain semua dia tak endah. dibuatnya mcm naik moto tau, siap ada sound moto lagi.. vrom vrooomm vrooomm... hahaha. udahnya beli kat kedai basikal gak kat medan idaman. ada music jugak, naik pening aku dia asyik dok tekan tak sudah². blom abes satu lagu dia dah tekan ke lagu lain. 

ha, penuh satu umh. dah la ngumah sempit, menan dia je dah penuh abes satu ruang tamu. tu blom masuk buai wan dia kasik. yg tu aku kaleh masuk bilik. bukan dia main pun. buat tempat sangkut towel ade la. hehehe. sejak ade basikal itik tu, dia tak naik dah basikal besar ngan kete tu dah. mm.. dari semak depan mata, aku simpan dalam bilik dia. ko main la basikal itik tu sampai jemu dik. hehehe

ko tgk muka lagak dia. tu sambil buat vroom vroom vroommmm la tu. rasa nak tampa jek. belakang tu la buai yang wan dia kasik. aku tak tau nak letak mana lagi dah. dalam bilik aku je la ada ruang skit. sesok mau aku soh daddy dia bukak dan simpan jek. kang kalu aku punggah bawak pi umh maktok, berebut plak dengan kak icha dan rayqal. dak qausar ni, time orang lain nak main, time tu la dia jadi teringin jugak. 

malam tu plak kami lepak mapley pekena nasi kandaq. time ni la rindu gila² nasi kandaq penang. hah... tetiber plan nak ke penang lagi bulan depan. hahaha... mcm banyak cuti plak ye. adik aku achiq ngan laki dia tu mmg giler skit. kang tau² jadik. depa soh aku servey hotel. aku??? hahhhh... aku ok jek. kakaka

 roti tisu milo. sedap gilak!

 tapi kalu dia tabur milo sampai ke bawah lagi sodap

ahad plak bawak dak qausar p jj. muka tak puas hati tunggu daddy lambat nau siap. naik bosan anak menunggu. ni dah kena marah ngan aku baru dok diam, kalu tidak dari luar belari masuk bilik, pastu kuar belari ke ruang tamu balik. kang terantuk aku jugak yang kena bebel ngan daddy dia.

kasik dia happy. mula² dia ok, gelak² pastu bila dia toleh belakang, dia nangis takot. dia ingat binatang belakang yang gerak sekali tu kejar dia. hahaha

ai... daddy pun terliur ker??? hahaha... bukan, kang kalu kasik qausar naik sorang, kami takut dia nak turun plak. dah la kete bomba tu begerak. tu yang aku soh daddy naik je sekali. kang kalu aku naik jugak, mau kena maki ngan tokei kedai game ni. hahaha

 balik dari jj, dia tido kejap je. pastu main, main dan main. ko tgk sampai gelas dok bawah kerusi. hadoi... aku layan kan aje. 

 malam tu plak lepak umh mak layan bola. semua anak² dan menantu ade. ni kak icha dok wat aksi mcm comei je mcm cantek je. hahaha

frust kelate kaloh... hahahaha



27 dok ngomen:

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

way qays merempit dalam rumah la pasni hehehe. comel2

roti tisu tu macam sodap je. lama dah tak pekena roti tisu kat mamak

Eye_nee said...Reply To This Comment

kesian tgk muka dia ko letak kat atas mesin basuh tu...budak2 tu lah dia nyer bila dia dah siap dulu mengelabah jer lah kejenya takut kene tinggal lah tu....

mamyharraz said...Reply To This Comment

kemain mainan dia bersusun.
comel basikal baru tu patut dia tak endah mainan lain hehe

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

ala cutenya memek muka tue

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Amboi, byknya toys die!! Qausar ni klu die nak toys tu, klu x dpt die membentak tak?

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

hok alohhh..roti tisu milo itu!

NM03 said...Reply To This Comment

fara,

bentak la beb... mau tidak... sembah muka atas lantai okey... hahaha

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Puas jugalah Qays jalan2 di hujung minggu. Banyak dah koleksi motor dia...hehe

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

alamk...seksi nyer baby rempit tu...phewiiitttttttt

ummiross said...Reply To This Comment

hehehe..sukanya ummi tengok gambar Qausar dengan wajah berlagak ala2 tomei gitu masa naik basikal itik tu, waa siap ada bunyi vroom..vroom lagi, rasa nak membonceng pulak dapat hero comel macam ni.

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

comelnya aksi Qays dengan basikal baru tuh..

tingginya roti tisu milo ....

Kakzakie said...Reply To This Comment

Nak ikutkan yg kereta lama lagi cantik tapi biasalah budak yg baru lagi dia exited... ada muzik lagi sukalah...

Rosmiza Ali said...Reply To This Comment

Comey dak qausar nih.. Eksen plak tu dapat naik beskal baru.. Hikhik! Sabar jelah layan ragam & kerenah anak2 ye.. =)
MIEZA SURI SHAKLEE

Ibu Lala said...Reply To This Comment

Susah nak cari roti tisu kat area sri gombak ni. Byk kedai x buat.

Wak Gelas said...Reply To This Comment

chomeyy tuuu makk.,ahhKs

Acik Erna said...Reply To This Comment

budak comel selalu kena sakat ngan mami kasi nangis ye..

uncle gedek said...Reply To This Comment

tunjuk gambar yg akhir tu nanti bila dia besar...

mesti dia gelak... kah kah kah!

wahida said...Reply To This Comment

aku gelak tengok gambar qausar berlagak naik beskal tu....ekekek...

aku tgk makin lama makin byk muka along pulak qausar ni...

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

qausar...qausar..memang comel la mu..hehehe

wantie said...Reply To This Comment

ko ni saja cari pasal la. siap letak anak atas mesin basuh. hahahahaha....

wah merempit sakan la qyas kat dalam rumah. semuanya ado.

Dee said...Reply To This Comment

gambar naik keta bomba tu muka qausar mcm tak puashati tgk daddy dia..ni apahal dah tua bangka naik menan bomba ni..kahkahkah..

Dee said...Reply To This Comment

gambar naik keta bomba tu muka qausar mcm tak puashati tgk daddy dia..ni apahal dah tua bangka naik menan bomba ni..kahkahkah..

kasihredha said...Reply To This Comment

Cute nya qausar
Sian dia Kena sakat letak atas mesin basuh...haha

Amanda Suria said...Reply To This Comment

amboi qays..mcm2 ragam eh...sabar jer la...

Aida78 said...Reply To This Comment

banyaknya moto dia kasi pinjam satu acik nak rempit le...

Cik Puan Rara said...Reply To This Comment

hahahahaha panjang cite akk.xtau nk komen cane.eh roti tisu tu mmg jenis beso beso eh kak.hehehe.terlior pulak aku kak.

whitecappuccino said...Reply To This Comment

lawak sungguhnengok muka qays ni hahaha