Tuesday, October 29, 2013

bawang kecik @ jj AU / setiawangsa

hari ni n3 makan² lagik. ampun.... jgn marah kitew. kitew nak perabeh gambar dalam simpanan je ni. ok ok... jom saksikan kami berjimba lagik kat tempat peberet, jj AU tiap jemaat. tapi kali ni dd plak takde.. haish... tak cukup puak lagik... takpe, mereng tetap mereng. hahaha

 aku ke sini kali ke dua. kali pertama ngan adik aku. 

 driver kami yang sentiasa gorjes. tengkiu nor sudi bawak kami ke mana saje kami inginkan. >_<

 kak jah yang semakin ayu. aku yang semakin gebus. muahaha... baper hari lagi kita ni jah?? tak sabarnyeee

air tembikai yang boleh share 3 orang. senak perut nak perabeh weh... RM5.80

 kueh teow goreng yang wallllllaaaahhh! RM 7.50

 portuguese grill mixed seafood yang ummmppppphh!!! (sambil ciyom ibu jari) RM10.90

  portuguese sotong yang lalalalalala..... (lepas suap ciyom sudu, lepas suap ciyom sudu) RM12.90

 harus ade teloq mata sebagai pembangkit selera RM1.50

aku suker je mkn kat bawang kecik ni. masakan portugis dia ala² mcm asam pedas pekat likat gitu. ahad lepas aku repeat lagik mkn kat sini ngan lakik dan anak aku. nnt lenkali aku up stori ape yang kami mkn ye. aku rekemen la korang rasa masakan kat sini. hah... aku baru hengat, aku lupa amek gambo kopok lekor!!! demmmm! hahaha

pas mkn kami pusing² masuk daiso, tgk² baju, usha² tudung pastu kami pekena eskim baskin robbins plak. kemain nor soh amek gambo silang tangan. tak gamak aku nak nolak kata² dia, kang balik opis kena naik cab pulak. hahaha

mak mak budak beraksi cenggini, amacam... seksi tak? muahahaha

 pilihan aku setiap kali ke BR. dulu kini dan sampai bila². takkan berubah pada yang lain. mint choc chip & choc chip. aku kan tegar dgn coklat. RM13.90

 tapau plak donashi utk lakik. kang kata tak ingat dia plak. RM11




balik opis sebak perut. piueewwww!!

25 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

baskin robin memang sedap

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

AU mane weh?aku nak pegi daiso!!

cheqna said...Reply To This Comment

hai kak sombong!!!!!!!huh!!!!!!!!!!!!
hahahaha
makan sajorkkkkkk
jeles kak ton
huh

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

perggghhh makanna semua terangkat ni

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Ok...klo balik umah PIL bley terjah.

norhidana miswan said...Reply To This Comment

kalu pg situ time jumaat tak jmpa ko lak kak... cube2 lah share no tepon ko kt aku... blh la wasap2 ke apa...

aku penah gk try mkn situ, kami amik yg set yg purtuges tuh mmg sedap terangkat... mmg nk repeat lg...

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

suka aiskerim...
lepas makan...makan sure kenyang...

ummiross said...Reply To This Comment

waa meriahnya makan-makan, portuguese sotong tu, nampak sedap amat!!!

Dee said...Reply To This Comment

wah..aku nak trylah..aku suka portugese grill ni..eskrem BR pilihan aku dulu kini dan selamanya ialah jamoca almond fudge..dulu keje sana ku korek2 almond dia..hahaha..

Kakzakie said...Reply To This Comment

Wahida nampak slim memang banding dulu. Rajin dia ke gym ye..

mamasuri said...Reply To This Comment

aku pernah makan sini beb..
tp kalau nak sedap portugese grill yg pedas giler..ko g midvalley..pergi kat foodcourt oasis..situ terbaek..pedas telinga makan situ..nyum2....

Eye_nee said...Reply To This Comment

akk rasa cam nak titik2 tgn ko jer tiap kali ko kuarkan N3 memakan ni..ko mmg akan publishkan antara kul 11.30 keatas yer....potugis gril campur sefud tu..Ya-ampunnnn pekatnya kuah dia sisss...sedapppnyaaaa....

wahida said...Reply To This Comment

portugis grill tu mmg sedap, tapi kalau pedas laaaaaaagi sedap kan nok...

wantie said...Reply To This Comment

adoi... kalau dapat makan ni. lepas makan terus terbungkang tido...

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

set gril portugis tu mmg mengancam la nok...

zaman minyak dah mahal ni, aku makan eskrem Walls aja nok...tak mampu nak ber baskin robin...hahaha

Amanda Suria said...Reply To This Comment

Gath ngan kawan2 mcm ni best....kan? Leh jd mcm budak....lama x layan BR....

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Waduh, mkn sodap yo! Hehehehe...

mamawana said...Reply To This Comment

Assalamualaikum

Wah... sedap sedap mengancam itu foto makanan. Eskim BR lagik...wuhuuu
mabeles..

QasehnyaRania said...Reply To This Comment

semua membuka selera

azieazah said...Reply To This Comment

Terus terlior sama!

Ehhh macam ada plan nak gi jalan jalan jauh jer? Ke mana gerangan pasni?

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Meleleh-leleh air liur tengo semua makanan tu...balik opis mesti mata berat ni....hehe

- dieyana - said...Reply To This Comment

adeh...sedapnyo....nak jugak! kite ni semua nak, tapi usband kite susah sikit nak ngajok...kena main taktik baekk baru nak g..uhuk!

**isy, cun arr driver tu, bleh tanya dia tak, beli kat mana tudung tu!? (mukatebal ni, Tanya soalan bukan2...*_*)

Aida78 said...Reply To This Comment

fuhhh sedap semua makanan nie..jelesnya bagi org yg tengah diet nehh

PakcikLie PCL said...Reply To This Comment

macam lama je xsinggah sini , yeah betul la tu..pcl macam ingat2 lupa jer... salam apa khabar puan NM03 niezz.

seri.selaseh said...Reply To This Comment

nampk sedaaappp. tengok masakan ala2 asam pedas tu terus terliur. Kuey teow pon nampak bes. Bleh bayangkan semua tu menari2 dlm mulut cam kata Chef Joe