Friday, May 31, 2013

org memberi kita merasa

assalamualaikum semua
jumaat yang indah... ape khabar semua? khabar saya, baik² aje. ok la, tak mo gebang pjg, jez nak share hari indah jumaat lepas, kak jah belanja rakan setugas dan kawan² rapat makan tengahari. mmm... lauk pauk sedap² belaka. moh tgk ape yang menarik...

 ayam goreng rempah

 daging masak hitam. yang ni terangkat habes! sedap gilak. 

 sayoq campo

 gulai lemak cili api ikan masin campo nenas. ikan masin tu... ai loike!!!!

 harus ada, sambal belacan pedas berapi

 pisang ni nmpk lebam sebab kak jah simpan dalam peti ais. lebam di kulit aje, isi dia elok

 kek coklat yang uiiiii...... moist giler... kak jah potong aku ngap, potong lagi aku ngap lagi. hahaha

 sirap yang menyegarkan

terima kasih kepada kak jah, rakan seperjuangan aku dalam semua perkara. bak kata bos kami, nak pegi memaner mesti bersama, kursus ke, seminar ke, taklimat ke... bila kami cakap p bercuti pun bersama, bos kami gelak besar. hahaha...

jah, aku doakan moga kau diberi rezeki yang melimpah ruah, umur yg pjg, kesihatan yang baik dan paling penting moga persahabatan kita kekal selamanya. lama tak berjimba dengan dia... tak sabar nak ke krabi bersama. jom redang jugak... eh.... 

dia la kawan suka duka, kwn gosip cuit² peha, kawan kejar mengejar, kawan ludah, kawan letak tepon, kawan pahit, manis, pedas, masin, tawar dan ape² lg la. kehkehkeh... korg mesti pelik ngape kawan ludah dan letak tepon kan. hanya kami je la yg memahami... kami kan tiga suku. hahaha

jah, bukan nama sebenar... maner yang blom tahu, itu nama samaran kami. dia kak jah, aku mek jah. tu blom nama pjg kami. dia jahriah, aku syaripah jahlilah. ha... best tak nama samaran kami? suwit kan... tapi knp jah?? ade laaaaaaaa... :p


"Sebaik-baik sahabat ialah orang yang terbaik terhadap temannya dan sebaik-baik jiran di sisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap jirannya."

35 dok ngomen:

nuyui a.k.a miss YUI said...Reply To This Comment

alhamdulillah rezeki..sedap tu..

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Semoga rezeki kak jah bertambah murah ☺☺

Aida Salleh said...Reply To This Comment

amboi Nampak sangat menyelerakan semuanya....semoga makin murah rezeki 'kak jah' tu...:-)

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Eh..eh

Sedapnya la lauk tu mu..

Kenapa jah ek??citerla...citerla..

AdaM Hawa said...Reply To This Comment

sonok cam ni.. bawa makanan.. makan ramai²..

norhidana miswan said...Reply To This Comment

rajin nyer kak jah msk2, dia mmg cuti ke apa siap bwk lauk lunch bagai kak... kalu lah opis korang tu dkt ngn jupem nih mmg aku tanpa segan silu join sekali ahak2...

sedap2 lak tu menu tuh... korang cam aku ngn emy lah kak, kwn susah senang, kwn gosip kwn sume2 lah..

Kakcik said...Reply To This Comment

Sedap2nya nampak....

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

alhamdulillah...

p/s : nak sambal daging tuuuu!!!!

Eye_nee said...Reply To This Comment

Mek Jah!!...Kak Jah tu ada buat pakej masak kan tuk kengkawan opis lain tak...tak payah lauk banyak...nak sambal daging ITAM tu jer.....

mimiEhalim said...Reply To This Comment

wahh..sedap nye.. meleleh tengok daging masak itam tu.. mek jah masak apa? heheh

wahida said...Reply To This Comment

huhui...lauk2 semua sedap kan jah...tak nyesal order kat mak fizi tu...especially daging masak hitam...sedap betul lah...

matikla kita jah, lepas ni satu opis panggil ko dgn syarifah jalilah, aku jariah...hahaha...

terima kasih jah sudi kawan dgn aku yg asyik moody ni, tapi aku tau, ko sayang aku kan...hahaha...sbb aku pun sayang ko noks...sayang qausar jugak...sayang mcm anak sendiri...serius...

btw, n3 ni sweet...heheh...

Azian Elias said...Reply To This Comment

ALHAMDULLILAH SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA HUJUNG NYAWA..HEE...APA2 HAPPY AKAK TENGOK.

lieyalatif said...Reply To This Comment

meriah beb menu...telan ailiyo aku hah.....ayam berempah tu yg nampak menggiurkan di mate aku heheheeheh

in sha Allah semoga persahabatan korang terus kekal abadi...amin...

Ibu Lala said...Reply To This Comment

sedapnya makan makan..

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

pergghhh..nampak sedap semua lauk2 tu! terliur mak yong :D

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

rezeki tuuuuu

sudipVSsenduk said...Reply To This Comment

terasa BESTnya kerja dkt sana.
Eerrr, ada kerja kosong tak?

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

buat jah semoga rezekinya murah selalu...
sedapnya...

ct shah said...Reply To This Comment

saya pun nak ucap thanks kat wahida sebb sudi tapaukan lauk utk saya sebb tak dpt nak makan bersama jumaat ritu.
my hubby pun kata sodap.:-)

aizamia3 said...Reply To This Comment

memang mantapler menu semua tu.. ;)

psstt: moga hubungan antara kak jah dan mek jah kekal bahagia hingga ke akhir hayat..

lizz said...Reply To This Comment

ermmm semua sedap-sedap...moga jah sentia murah rezeki...dia dah makin kurus sekarangkan...

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Alhamdulillah....rezeki semua tu, sedap2 tengo makanan tu semua......

Rinna said...Reply To This Comment

Alhamdullillah sedapnya tgk lauk pauk tuh.. :)

Lynn Hamzah said...Reply To This Comment

kitorang kat office hari nie pun masak2 gak...hehehehe...

Ema Johari said...Reply To This Comment

Alhamdulillah....

ameris said...Reply To This Comment

makkkaaiihhhh...giler sedap tmbh2 org banje

whitecappuccino said...Reply To This Comment

best bkawan macam ni..kelakar nama2 korang ni.

Amanda Suria said...Reply To This Comment

Ya allah...sedapnya....x leh tahan aku tgok semua ni..

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

alo mkanan kt blog akak ni mmg mrngancam habislah!!terliur denn

ieda immi said...Reply To This Comment

wahhhhhhhhhh x terkata murah rejeki jah ! ...
sodap2 menu ..
tgk pisang tuu gelak lakk .. sbb ada kat umah pisang yg sama .. dah naik lebuuu dah huhuh

Ainim Suju said...Reply To This Comment

meriahnya lauk pauk tu kak

Zata Ezzah Fawzi said...Reply To This Comment

salam kak,
blog walking je...:)jemput la ke blog sy jgk..:)
http://vitamindelight.blogspot.com/

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

ni yg buat pk 2-3 x nak diet...huwaaaa

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

wah seronok & meriah dgn makanan tu !

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

sedap2nya...