Tuesday, November 20, 2012

qays qausar shah ; 5 bulan


kejap je masa berlalu. tau² qays dah masuk 5 bulan hari ni. pe'el pun mcm² hado. tapi yang pastinya anak teruna mami skang ni banyak bebel, kuat majuk, manja dan suker menjerit bila lambat buat susu. ape pun pe'el anak mami, mami tetap teruja membesarkan kamu. syukur dapat tgk kamu membesar depan mata kami. alhamdulillah... terima kasih Ya Allah di atas segala nikmat yang Kau turunkan buat kami berdua. 

 dah siap, mari posing dulu... mami dah tak larat nak dokong kamu dik. 

 qays skang digelar si jambu air. sebab muka dan senyum dia manis. pakai lak baju kaler pink... 
mmmm... memang jambu air lemak manis le kekdahnyer... auchhh!!

dah alang² cocok qays, mari kita cocok mak paknyer sekali. owh... hajat hati mami nak hamek darah sekali utk c.up full body tapi pagi b4 kuar rumah mami makan epal plak. so mami test amek bacaan gula je lah. huh, alhamdulillah, gula mami ok. dedi pun ok. cuma bp mami tak cantek, ada tinggi skit. mungkin mami tak cukup tido kot. alasan kah?? betul..mami mmg tak cukup tido, qays asyik minta susu jek... hehehe bp dedi sangat² ok. suka la tu...

yang paling dedi takut hamek darah. dia ni tgk darah skit pun bleh pening kepala sampai merah muka. sbb tu dia cukup suka bila doktor kata mami kena c-zer masa nak banakkan qays dulu. hahaha... sori, gambar goyang inul sbb mami dok dukong qays masa ni. result dedi dalam masa 2 minggu lagi. harap semuanya ok.

NB : 3.76
2 bulan : 5.8kg
3 bulan : 6.8kg
4 bulan : 7.5kg
5 bulan : 8kg

nasib baik qays tak demam sebab cocok dia kali ni doktor buat utk 5 dan 6 bulan sekali disebabkan bulan depan qays kena cocok vaksin pneumococcal lagi sekali. dan pagi ni mami lewat bangun sebab qays langsung tak bangun minta susu. pelik mami... mamai ubat cocok ke dik? hehehe

masa qays 3 bulan, dedi belikan suzuki swift, parking kat umh mak tok. smlm qays 5 bulan, dedi up skit..beli volkswagen polo plak kat qays, parking kat umh qays sendiri. yey!!! tengkiu dedi... meh pelok dedi skit... hehehe

46 dok ngomen:

cheqna said...Reply To This Comment

hensem...
dah nampak leher lum ni???

NM02 said...Reply To This Comment

lom la cheqna

hahaha

Saya Disini said...Reply To This Comment

comei baby tido

mamawaiz said...Reply To This Comment

wah duduk dlm walker dah ke..

makin ligat lah qays yer

Anum said...Reply To This Comment

tomei2

Lya Colours said...Reply To This Comment

laju la qays pasni. hehe

Acik Erna said...Reply To This Comment

comelnya dia

Cho Zila said...Reply To This Comment

memang jambu... wau banyak kenderaan dia.. ni nak suruh sapa peluk dedini...

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

Happy monsary Qays comell...Suka tengok Qays senyum,cute sangat..

Kakzakie said...Reply To This Comment

Geramlah kakak tengok Qays. Tapi satu pesan kakak Nieza jgn biarkan Qays duduk dlm walker tanpa penjagaan ye.

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

geram tgk dak omel ni tau. hehehe. bole geng ngan abg ayish :D

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

ala tomey qays nie..moOlat jerk !

fiza said...Reply To This Comment

Handsome boy ☺☺

NM02 said...Reply To This Comment

kakzakie,

ye la kak... lagi pun kat umh saya banyak barang perhiasan, takut gak dia langgar. lagi satu takut kerusi makan timpa dia... mmg bawah pengasawan dak jambu ni

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

encem betoi la Qays ni... :)

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

pejam celik.. pejam tak celik.. dah 5 bulan.. :) baby qays dah besar.. :)

mamasuri said...Reply To This Comment

alamak ...hansome giler si qays ni..menjadi pujaan malaya ni...8kg iyer qays..darin lak 9.3kg ni..hehehe

Eye_nee said...Reply To This Comment

comeyyyy betul la budak ni...gerammmmm....pakai baju pink terserlah kejambuan....

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

hensem sweet!!! :)

norhidana said...Reply To This Comment

mmg makin jambu lah qays nih... geram rasa nk cium2 je

untung qays, brt makin bertambah2... aiyan dh setahun lbh pun berat tak sampai 8kg huhuhui

mummycda said...Reply To This Comment

encemla qays :)geram nak geget2 skit leh tak....:)

ieda said...Reply To This Comment

kusss semangat ! anak teruna mami nie dah 8 kg for 5 month ! .. alhamdulillah ceria membesar sihat alhamdulillah :))

peluk cium utk anak kakak sorang nie dikk ! ;)

saifudin abu izzudin said...Reply To This Comment

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

saifudin abu izzudin said...Reply To This Comment

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

saifudin abu izzudin said...Reply To This Comment

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

Madam Lala said...Reply To This Comment

subhanallah... hensemnyaaaaa

whitecappuccino said...Reply To This Comment

adoii! comel giler!

lieyalatif said...Reply To This Comment

cantik berat die naik kooo...suke aku tgk.....

qays oo qays...awat awak ni kecik2 dah nampak muke hensom niiii....abis laa besa nanti ni jadi pujaan wanita ni ekeekekekekeek

SangRatoo said...Reply To This Comment

alololo..hemsemnyee dieeee..senyum ada manisss..mcm mami die la..senyum manis..iee geram :)

Nens Collection said...Reply To This Comment

ololo..comelnyer putis leput qays ni..geram nk gomol2 pipi bulat2 tu..hehe

hope sume reslt checkup okey2 aje!

wantie said...Reply To This Comment

encemnya... dah 8 kg ye. tau la kamu mcm mana.

anak akak dah setahu 3 bulan pun baru 8 kg. sabor je lah..

dapat keta baru ye..nanti suruh dedi ber merz pulak k.

atty's said...Reply To This Comment

hensemnya qays..putih melepak.

Hanis Azla said...Reply To This Comment

hensem betul anak awak.. lebih2 lagi bila post dgn keta baru tu..

Mimy Hamid said...Reply To This Comment

qays bambam nya..Alhamdulilah sihat..next month kejap je dah boleh makan :))

kayzie said...Reply To This Comment

jeles dgn dak bambam ni..sgt encem

wahida said...Reply To This Comment

ko semlm dtg klinik kenapa tak bwk dia jumpa aku hah?

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

hehehe comeynyer sikecik ni

e k i n ♥ y u s r i said...Reply To This Comment

qays makin bambam...
geram

elise said...Reply To This Comment

lama tak singgah blog nieza, tengok tengok sekarang qays dah pun 5 bulan...cepat jer besar rasenya...

*pelok shiom utk qays <3

NM02 said...Reply To This Comment

jah,

ala...sori la, aku nak cepat... lapar giler weh masa tu

eLL said...Reply To This Comment

wah. ini bukan jambu, ini hensem dah ni. hihi. comel qays

Azian Elias said...Reply To This Comment

aduiii... come nya baby ni... hensemmm..

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

Alahai..comeynya...

Ainim SuJu said...Reply To This Comment

geramnya tgk qays..nk gigit pipi dia

wan nurul hezrina said...Reply To This Comment

handsome sungguh qays nie.puteh melepak2

QasehnyaRania said...Reply To This Comment

putihnya..
sekali pandang macam bb kat header saya la kak..darwisya namanya. anak jagaan saya dulu ;)