Thursday, November 10, 2011

ayam penyet @ kl festival CT

semenjak kl festival ct dah bukak dari 20 okt lepas, baru minggu lepas kami berkesempatan utk terjah shopping mall yang ai rasa sangat besar dimana lokasinya berhampiran dengan umh kami di danau kota. uols dah terjah ker? mesti ada yang dah berjimba kat situ kan. nnt mek gebus nak dating tgk wayang kat situ pulak.

penat bejalan kami singgah makan kat ayam penyet 

suasana dalam

ni air watermelon. tapi rasa dia sgt tak best sebab campo susu ke ape entah. disebabkan takleh tukar, hubby tambah coke lagi segelas. air ni tak minum langsung.

yang ini paling menarik teh tarik. hehehe... nama dia mango lovers's fruit. sedap dia sampai rasa nak goyang inul. hehehe... memang senak perut la nak perabih air ni. banyak dan boleh share beberapa orang.

ikan kembung penyet, tukar selera la pulak, asyik ayam je kan

lele sambal ape entah ni. sambal dia ok ok je la. tak la sedap sangat. 

gulai pucuk ubi cili api yang biasa² je. lagi best ai yg buat kot walaupun ai tak brapa pandai masak. 

cepat rasa senak perut kalu makan lebih. mmm..... apsal ek ^_"



55 dok ngomen:

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

beb..mane hilang smlm??

bujal X said...Reply To This Comment

tapi saya tengok mall dia macam belum siap je~baru hari sabtu lepas lalu~ni yang kat tepi jalan nak dekat dengan jpj wangsa maju kan? kan?

wida said...Reply To This Comment

tembikai cmpur susu? nak buat ala2 carrot susu kot..tp x menjadi

Kakzakie said...Reply To This Comment

Senak perut makan banyak sampai semalam cuti ye.. Kalau tak tahan makan pucuk ubi memang ada angin niez...

Chik Att said...Reply To This Comment

MANGGO TU NAMPAK MENARIK ...

Yan said...Reply To This Comment

Nieza,

mmg lahh.. akak rasa ayam penyet ni tak berapa nak sedap lah.. masih tercarik - carik yg betul2 sedap.. Akak rasa yg kat The Curve tu kot ok sikit.

NM02 said...Reply To This Comment

bujal,

nmpk tak siap tu sebab atas mall tu nak buat apartment studio. kelas kau maria!! canggih beb!

NM02 said...Reply To This Comment

kak yan,

saya ngan hubby tgh plan nak pegi makan kat pantai remis mcm akak cakap tu...

NM02 said...Reply To This Comment

izwa,

ada... tapi takde mood nak hapdet. hehehe

luahfikiran said...Reply To This Comment

SALAM,
TEMPE GORENG TU KEGEMARAN LF. SAPE BOLEH BAWAK PADA 18 DIS NANTI ?

kakcik said...Reply To This Comment

Macamana tahu air tu tak sedap kalau tak minum langsung? (~_*)

- dieyana - said...Reply To This Comment

dah pergi sekali, tp tk sempat berjimba2 kerana sentap. ^__^

http://dieyana78.blogspot.com/2011/11/cerita-di-klfc.html

nanti la nk terjah lagi...belum abis 'melawat kawasan' dlm klfc tu..hihkih

wardah @ fie shah said...Reply To This Comment

Ye dan ada karokssss juga kan. Best! =)

wan habibah said...Reply To This Comment

tak tahan tgk ikan keli.. favourite tu...

NM02 said...Reply To This Comment

dato' uncle,

perghh... ok la.. klu jadi pegi saya aje yang bawak tepe goreng. hehehe

Teratak Hami said...Reply To This Comment

Tak pernah masuk ayam penyet lagi... ada ke kat Melaka ni? dan entah bila ler agaknya nak ke KL Festival CT tu???

Sebelum senak perut, berhenti makan. Nanti takot perut meletop .. hehe

NM02 said...Reply To This Comment

kakcik,

hehehe... ayat saya mmg putar alam skit. hahahaha... rasa skit lepas tu terus tak minum langsung

MataHati @ MH said...Reply To This Comment

siyes sejak dulu sampat saat ni, belum sekali pun pernah ku mkn ayam penyet..

bila ada org sebut ayam penyet, selalu terbayang ayam yg dipenyek-penyekkan dlm besen sampai hancur tulang temulang

mamasuri said...Reply To This Comment

wah kelas ko..dah terjah kat situ...
aku pun setakat lalu tgk jer..
mmg beso kan...
laki aku selalu ajak aku makan ayam penyet..tp aku ni lidah pantai timur..mcm susahjer nak telan...laki aku tu eksyen jer nak makan...kata famous kan...heheheh...

fiza said...Reply To This Comment

AP ni tgk branch gak, ada yg sedap ada yg tak. Tapi gulai pucuk ubi tu cair sgt lah.

Pucuk ubi tu angin, tu yg senak perut kot.

WuMing said...Reply To This Comment

mAKANan ala-ala kampung.... best nii....

cheqna said...Reply To This Comment

lapo la plop...

azam said...Reply To This Comment

hehehe...nampak sgt² sedap...
bila nak belanja ni??

KhaiRin said...Reply To This Comment

uiiii sodap nyer...tp eden yg dok dkt dgn festival city ni pon x penah smpi lg

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

yuhuu..kite dah berjimba² kat situu..yuhuu..:D

misya said...Reply To This Comment

kalau tak sedap mesti putus selera nak makan

ieda said...Reply To This Comment

aduhhh x pernah merasa ayam penyet lagi .. sedappp je tgk nie huhuh

ps : alhamdulillah dah sampai .. :)

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

1st time dengar nama shopping mall ni...adakah saya ketinggalan keretapi? ~wakakaka

Anaa said...Reply To This Comment

ingat ayam je boleh dipenyetkan, ikan pun boleh ye.. :).. patut restoran nama "masakan penyet"..

Lin said...Reply To This Comment

Air pink tu nampak sangat menyelerakan...tak sangka lak x sedap ek

betulla orang kata 'looks can be deceiving'

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

presentation nampak sedap.. tapi klu yang merasa kata tak sedap.. adalah kecewa kan..

ajumohit said...Reply To This Comment

waa laparnya tgk mknan2 tu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...Reply To This Comment

meleleh ayaq lioq
hope blk masa cuti nnt sempat terjah sblh key ell nak JJCM jer ngeeee
teringin nak try air goyang inul tue ngeee

Fara said...Reply To This Comment

Kat mane tu?

C.M.A @ CikMoonAdnan said...Reply To This Comment

huhu btol2.. masa order air watermelon tu... ingatkan moon salah order air.. sebab pelik semacam je rasa.. air dia.. ok laa sket.. tp... buah tu..xtau laa buah apa.. xsedap langsung..

ct rahani said...Reply To This Comment

sy pun suka pucuk ubi masak lemak.. tp x leh makan byk.. jap lg sendawa x henti2.. badan cpt sangat berangin..

Rinna said...Reply To This Comment

Menarik laa air manggo..tuh.. nampak cam sedap jerk.. Tgk makanan pun menyelerakan.. :)

Nens Collection said...Reply To This Comment

kalo senak mesti angin..kene pekena air panas dulu b4 mkn..hoho

ieja amieja said...Reply To This Comment

dia suh stop mkn tu...mek kan dah gebus..x leh dah mkn byk2..hehhhe

Eye_nee said...Reply To This Comment

uihhh sedappp tgk air mangga tu....

wahida said...Reply To This Comment

aku rasa ayam penyet yg best kat wong solo je nok...

yg kat MJ tu pun best gak...

HoNeY_oK said...Reply To This Comment

TAHNIAH!!!
nak wish semlm tp mu x hapdet
lok.....


senak2 ye.....

ILA HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

haritu nak terjah...da masuk perking pastu p kat lain lak..bila lalu nak p makan mali corner n tutti frutti asyik jeling2 ayam penyet tu ja..hehhe

balik gombak ken ap neh..ehhe

qemaishak said...Reply To This Comment

terliur tgk air mango tinggi menjulang tu hehe

MasZuber said...Reply To This Comment

ooo wowww

kene try nie..

Daddylicious said...Reply To This Comment

"...mango lovers's fruit..."

mmg ohsem sangat!

Rai said...Reply To This Comment

mak saya kata pucuk ubi tu angin.. kalau makan boleh kembung perut.. hehe..

miloais said...Reply To This Comment

terpikat dgn mango lovers's fruit tu!

amat lah sedap nampaknya!

munna said...Reply To This Comment

air mango tu terliur munna tengok....

Pepel BoNda AmaNi said...Reply To This Comment

nasib baik xteringin a.k.a mengidam lepas tengok n3 nie..klu x..jenuh la opismate nie bebel..asyik ajak dia makan jerk..ekkekekek

Sue Zaman said...Reply To This Comment

sue dh mkn dekat citu... :)

mama_fatin said...Reply To This Comment

mmg x sodap pun ayam penyet ap tu..sambal dia pun rasa ntah ape2. dah tu takde sup plak tu. kite pun oder air watermelon tu..ee ampeh rasanye.. ayam penyet kat gerai pak yeop kat mmu tu lagi sodap.

Alin Marlini said...Reply To This Comment

Alin dah try aritu..tapi branch Sg Buloh..taklah sedap sangat tapi bolehla...

anamizu said...Reply To This Comment

arrhhh laparrrr! ade tempe kat situ!!!! arhhhhhhh T______T





luv,
cik ana

wan nurul hezrina said...Reply To This Comment

mmg menu kat ayam penyet sodap2..lelah ayak liuq nengok air kome