Friday, July 26, 2013

restoran taj hadramawt, taman melati utama

Assalamualaikum semua. salam jumaat buat semua sahabat. moga 17 ramadhan membawa lebih keberkatan buat kita semua. alhamdulillah, masih dapat berpuasa penuh. belom ada tanda² keuzuran untuk bulan ini. sepatutnya dah tiba, tapi entah... hehehe... 

baeklah, sempena dengan ulangtahun kelahiran aku smlm, suamiku yang munggil itu dah cakap awal² nak berbuka puasa kat luar. makanya, cik nekmah tutup dapo le smlm. hehehe... bila suami dah berkata begitu, aku sebagai anak dan kakak sulung, terus teringat akan keluarga serta adik beradik yang lain. rasa tak best jika kami pergi bertiga sedangkan cik nekmah hari² masak utk kami. maka dengan rasa penuh kasih dan sayang akan mereka, aku jemput semua utk memeriahkan suasana. tapi dengan syarat, jika mahu follow, maka bayaran yang dikenakan haruslah dikongsi bersama. hahaha.... kureng hasam punyer kakak kan aku ni. kikiki... mmg terkena adik² aku semua. memasing kongsi bayar tapi tidaklah termasuk cik nekmah aku tu. mahu dia lahar kat aku nnt. dah kasik mkn free, umh free... lagi minta aku bayar ka.. ko kuar dari ngumah aku skang.. hah mamposss... mau aku merempat bawah jambatan sungai gombak kot. kakaka... 

 ok ok... citernya smlm, kami berbuka kat restoran taj hadramawt, melati utama. tekak rasa nak mkn nasi arab daaaaa... bila dah semua kompem nak polo, maka aku pun gigeh call utk booking meja.

 aiyak... dah tukar jantan ka aku ni. hahaha

 ni je gambar dalam restoran yang sempat aku amek sebab kalu ade anak, mmg aku tak kusyuk nak amek ape² gambar

 menu pun ni je yang sempat aku snap

 vah vah vah... bufday gurl yang comei cikebum cikebum. kikiki... lakik aku tgh ngantuk giler masa ni. tu yang muka cenggitu. lepas balik ke ngumah mak, dia belasah tidoq tak sedar diri

kak icha dan qausar tidak dapat dipisahkan. mereka sentiasa main bersama, gaduh pon bersama. bila bergaduh, memasing tolak sesama sendiri. hahaha. ko tgk lebam kat dahi jendul qausar, tu entah masa bila la kena. terantuk kat maner pun tak tau. terompet tu asyik le melekat kat mulot. kalu tidak mmg bising mulot dia weh... membebel jeeee

cik nekmah suker wat muka blur gitu tau.. cian ami ayu, tunggu lakik yang tak kunjung tiba. hehehe.. eh, kakal sampai juling mate dok tgk fries kat tangan dia. hehehe

abi yan ngan ummi achiq bz layan kerenah kak icha yang macam² tu. eh... aku tak snap gambar bonda ker... ala...sori la bonda... hahahaha

menu pertama yg sampai. ni chicken kebab. tak hengat la baper hengget. rasanya 15 hengget kot. sedap wehhh... sumpah sedap. kami order ni utk anak² tapi kami belasah jugak. hehehe

ni mixed grill kebab. ha yg ni tak hengat harga. yang ni boleh la... chicken kebab lagi syok. 
order ni pakat mkn ramai²

tu dia... chicken mandy kami dah sampai... nak order lamb mandy dah abes kooo... nyampah! kenapa aku rasa hayam tu mcm ngupa aku gemok pendek? hahaha... sentap!

abi yan sorang je yang order chicken kabsa

penutup kami order barbican 3 rasa. b4 tu kami order jus tembikan satu jug dan oren satu jug

nak terjah restoran taj hadramawt? ni alamat dan no tepon
no 45G, taman melati utama
setapak, kl
 03-4106 3323
019-309 3086

tekak aku rasa arab d'cafe lagi sedap kot... hehehe

sampai umh mak tok, nahh... budak nakal terantuk lagik kat bingkai pintu. budak ni mmg tak dok diam. ade je benda dia nak buat. kadang tu kalu dia belari ke bejalan ke.. tiba² boleh pusing belakang, tiba² berundur tak tentu hala. adoila.. nak kawal cara cemana lagik pun tak tau. tu bengkak besar sebenarnya tu. pastu luka, nasib baik tak dalam. urut dada mami dedi tau dik. muka tu penuh ngan lebam. adoila... hero mmg ngupa gini la kannn...

ni kes isteri cemburu lakik coti tapi dia kena keje. hahaha... tok najib sayang... boleh tak kasik key ell cuti sama untuk nuzul quran, boleh la kami suami isteri dan anak kuar soping bersama. hahaha... tapi dedi ada urusan jugak pagi ni. hahaha... kesian tak dapat sambung tidoooo... adan ukerrr... kikiki...




tak sabar nak carik sampin dan kasut utk qausar. yang lain² terlebih sudahhhh...

22 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

salam nuzul al-quran
salam jumaat
singgah pagi

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

saya pon makan nasi arab kelmarin. pas makan nasi arab, ngantok gilaaaaaaaaaaaa

Mimy Hamid said...Reply To This Comment

yer ar beb ...daku pun sama geram nengok laki n fayel tido sesama...aku gak keje..mari nyabit motong gotah heheh...nak try la nasi hadrawamawt..tak la jauh ok la

wahida said...Reply To This Comment

chicken kebab tu nampak maveles...aku kalau pi nasi arab mmg suka order nasi mandy...feveret selamanya tu...hahaha...

pas tu minum dgn barbican...fuyyooo...terus feeling kat dubai...wakakaka....

Mira Adzlia said...Reply To This Comment

dapnya...tp tu la potion ns arab ni mmg byk kn..slalu klu sy mkn mst xabis..hoho..air wajib pun mst barbican.hihi

norhidana miswan said...Reply To This Comment

bestnyer makanan kt sana tuh kak, besar gile ciken mandy dia kak, separuh ayam tuh...

bkn anak jantan kalu kepala tak terhantuk2 kan...
sbr la ek kak, aku pun keje jeles ngn org2 selangor

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

penah jg dtg ke resto ni last year..tp org belanja..mmg sedap tp x leh selalu la hhehehehe..alahai qausar... jgn notti2 ye nnk x leh beraya ;-)

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

nampak best juga menunya NM...
Qays jangan nakal2 tau nak raya ni...

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Salam Nuzul Al-Quran...
Meriahnya makan2....Qays mmg lasak yek, abis benjol dahi segala...

lizz said...Reply To This Comment

nyum2 bestnyer...saya teringin makan nasik arab saba...


ololo cian qays auntie ni... terantuk siap luka lagi tu...

Roslida M Jani said...Reply To This Comment

my fav ni nasi arab...huhu...best nya!!!

sis nak share contest di blog. jemput datang ye semua... www.roslidamjani.com. :))

Kakzakie said...Reply To This Comment

Alahai kesiannya Qausar. Sampai luka lagi. Minyak gamat kena sedia selalulah dan yg benjol kena rajin tuam - kesianlah budak comel benjol sana-sini.

ummiross said...Reply To This Comment

Sedapnya, terliur pula tengok chicken kebab tu.

Ciannya kat Quasar, nak wat camne kan, anak lelaki, ummi dulu dua2 anak lelaki, setahun sorang pula tu, kemain juga lasaknya. Moga cepat sembuh luka Qausar tu..

Dee said...Reply To This Comment

lama aku tak makan nasi arab..takyah sibuk cutilah mek jah..sok nanti kau nak gi jalan jauh kan..aku menjeles..hahaha..

tp itu qausar lebam sana sini takpe..tu tanda kemachoan tu..hihihi..

fazilzura said...Reply To This Comment

dap nyewwwww

pena rozie said...Reply To This Comment

Salam nuzul quran....

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Aku cuti lemau betul nak update blog..lgpun aish demam.panas plak..

Nurfaezah Abdullah said...Reply To This Comment

fae kalo makan di restaurant fae jarang nak order something new hehe

Amanda Suria said...Reply To This Comment

arrrrr...nyesal aku masuk sini disaat aku mmg idamkan nasi arab..especially Mandy Lamb tuh...oh tidakkkkkk...

Riedaffya ibrahim said...Reply To This Comment

wah...eriah majlis bukak pose bersama family kan..

Aida78 said...Reply To This Comment

salam sedapnya chiken mandy tu yam2

AzeedA said...Reply To This Comment

heppi belated besdei mummy qays!