Thursday, February 23, 2012

hadiah pertama utk manjaku

baju ni pemberian kawan baik mummy 5 tahun dulu. ini adalah pemberian penuh makna yg cukup menyentuh hati mummy dan daddy sbb 5 tahun lepas, kami berdua ada buat rawatan di LPPKN. utk memberi semangat lepas kami buat IUI, kawan mummy bagi hadiah ni. dua kali mummy buat IUI, bukan rezeki kami utk dapat anak cara mcm tu. mmg kami sedih. patutnya kami sambung rawatan lagi tapi entah... putus asa mungkin. pastu kami amek biodex sama gak tak menjadi. demi utk mdptkan zuriat, kami korbankan ape saje. mcm² usaha kami buat, tetap tak de rezeki, kami hanya mampu berusaha selebihnya kami berserah pada yang Maha Esa.

dan akhirnya, penantian 7 tahun, baju pertama yg kami dapat pada 2007 dulu, mummy simpan elok² akhirnya baju ini ada jugak pemiliknya nnt. oh touching! bila dpt tau je mummy peknen, benda pertama yang mummy cari adalah baju ni. mummy nangis puas². tak sangka bakal anak kami akan pakai jugak baju ni. kan mummy sambung nangis lagi skang ni. touching tahu! huhuhu... tengkiu kak eda, hanya kamu yg mengerti ape yg terjadi.

orang kata tak elok beli barang untuk anak terlalu awal. nak² pulak yg pesan berkali² tu mak mummy sendiri. so mummy patuhkan aje. bila kandungan masuk 3 bulan, mummy ada terbuka website jual beli online. time tu sebenarnya kawan mummy yg minta bukakan, entah camner, mummy jadi tegedix gedix nak beli dua barang ni. mmm... padahal masa tu pun belum tau lagi gender ape kan. entah... perasaan nak jugak beli menebal dalam jiwa ni. so mummy pun terorder la jugak dua barang ni. sshhyuuu... jgn cakap kat mak tok baby ye... hahahaha

Wrist Rattle Set dari lamaze RM 12.90 sepasang. alamak... cute giler tu yg mummy tak tahan terus beli. masa tu mummy pk tak kesah la nnt boy ke girl ke janji bila pakai mmg nmpk cute. pada mummy boy ke girl ke boleh je pakai benda ni. alah... baby kan... pakai ape pun nampak comei jek.


Foot Finders RM12.90 juga dari lamaze. stokin dan yg pakai kat pergelangan tangan atas tu mmg lembut. toys yg melekat tu pun lembut. ada bunyi lak tu.. aloh aloh... mummy suker! masa mummy order ni mummy tak cakap pun ngan daddy. konon nak simpan la citer ni sampai barang tu sampai kat tangan. mmmmm.... mana tahan, bila daddy amek mummy kat opis, masuk je kete terus bukak citer dah order barang ni. hahahaha... xcited beb! bila barang dah sampai, tunjuk kat daddy... mmmmm... daddy pulak sambung teruja. hehehe.. maklumlah.. kami kan tunggu lama nak ada anak sendiri. semua perkara mengenai bakal baby kami amek serius. 

makaceh buat bonda [angah adik mummy], baba [ayie, husband angah] dan bambam [qalesya ank buah] yg sponser set beradu bakal anak mummy dan daddy ni. angry birds lagi... auchhhh... mmg empuk habis la tilam ni. baba ayie siap tempah ngan kawan dia, tambah kekabu lebih skit. itu yang bertambah empuk. mummy tak sabar nak bukak plastik tu tapi daddy tak kasi. nnt berhabuk katanya. bila bambam tgk tilam ni, dia ckp anteeekkk... pastu pegang perut muncit mummy. dia tau tu utk adik dia. mm.. sok dah ada geng baru bertambah lasak le anak buah mummy sorang tu. 

mummy jugak dah start beli barang baby skit². dah nak masuk 6 bulan ni rasanya dah boleh la start beli ape yg patut kan. lagi pun kami dah tau baby ape. lepas balik je dari scan 4D ari tu, terus daddy ajak pegi manjaku. kalu ikut daddy, mandian pun dia start nak beli tapi mummy cakap awal sangat. nnt dekat² sok baru beli. 

pastu smlm mummy pegi JJ sebab ada baby fair. pun kami ada borong skit. pelan² ye daddy.. mummy tau daddy teruja, sampai kalu boleh daddy nak beli jugak mandian sbb murah kan. hehehe... kelakar la daddy ni. paling dia xcited nak beli stroller. wakduh, tenang le daddy, tggu sale kita beli ye. baby fair smlm takde diskaun utk stroller, tu yg mummy tak kasi beli dulu. nnt kita servey kat sogo ye daddy, mana tau lagi cantek ke stroller 3 roda daddy suker tu.  

hei... bambam skang kuat cemburu dan bertambah nakal tau... gerammmmm betul mummy ngan dia. pastu ngan mummy asyik la nak begaduh je. babab kang... tak caye dia nakal dan lasak? nahhh tgk ni..
ha.... nak tau sebab aper? tunggu n3 pasal bambam brutal ni ye... 


57 dok ngomen:

Anum said...Reply To This Comment

sayu je anum baca n3 nie...
suka2.. tumpang happy utk u sis

lieyalatif said...Reply To This Comment

touching lieya bace kisah nie....alhamdullillah, akhirnye ade juga rezeki buat kalian kan.....

nieza citer laa ape ubat atau rawatan yg bolehkan nieza preggy akhirnye...mane tau, leh share ngan kawan2 yg lain kan....ramai rasenye kat luar tu yg belum ade rezeki nak preggy....kite same2 bantu mereka....

NM02 said...Reply To This Comment

lieya,

okeh... next n3 nnt yek

kakcik said...Reply To This Comment

Astaghfirullah... kenapa dengan pipi bambam tu?

cheqna said...Reply To This Comment

kak!!!!!!!!!!
miss u...
nape bambam tu??ya allah..seriau plak

adarnadzmie said...Reply To This Comment

terharu akak bace citer ko dik... alhamdulillah ko berjaya... insyaallah semua selamat...:)
ehehhh nape pipi bambam tu??? apasal??...siannn

elise said...Reply To This Comment

tumpang excited jugak!!!

:)

cikbedahlaser said...Reply To This Comment

ya allah cik bambam... nape smpi terkoyak tu.. dgn dia2 xcted ye....

kak... syahdu rasa baca... sy yg baru 4 thn ni pon dh give up.. smoga bb n mami.. sihattttt je smpi kuar bb nye nti... aaamminnn...

Mak Wardah said...Reply To This Comment

Tumpang hepi jugak. Sitomel tu kenapa

-gedek! said...Reply To This Comment

aduuuiiii...!

Eye_nee said...Reply To This Comment

tetibe makin lama baca makin sayu ati akk sis...akk salute dgn korang laki bini..tabah dan sabar..dan jika Allah katakan belum..maka belumlah berlaku kan sis..tp usaha itu kewajipan...ko tak pernah mengaku kalah...akk tumpang gembiraaaaa sgt...akhirnya ada satu nyawa kat dlm perut ko sekarang ni....

fiza said...Reply To This Comment

GEram kan klo tengok barang2 baby, rasa mcm suma nya nak beii.

Lor...napa ngan pipi bambam tu, siannya dia.

ejaMaria said...Reply To This Comment

ya Allah... Bambam... abis parut pipi gebus tu... alahai...

POSH76 said...Reply To This Comment

comel baju baby tu..mesti eksited...

wida said...Reply To This Comment

nape tu bambam..ciannya.
ni mesti kes lasak sgt ni..

saya pon x start beli brg baby lagi ni..sbb x tau lagi gender baby.tu yg mcm x eksaited

azam said...Reply To This Comment

:) lamanya menunggu....

kesian bambam

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

mek gebusss...kita suka la awak cita pasal keterujaan nk beli brg2 bb ni...sbb i pun pernah lalui itu semua...i pun sama hampir 8tahun tau nak dpt farah....

alaaa...sungguh tak syomel tau bambam ni...kan dah luka...

nexttt....

kakngah said...Reply To This Comment

cutela lamaze tu. meh ahbaq beli kat mana. rasa nak dapatkan utk raissa la pulak.. :p

aiyak! pipi bambam cedera...

NM02 said...Reply To This Comment

kakngah,

tu la, tadi nak bukak la balik website tu, terhilang dari faveret list plak. nnt ai tanya member yg tau website tu. dia ngah cuti bersalin skang ni

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak dapat rasakan betapa gembiranya bila kurniaan Allah diberikan pada Nieza. Family hubby kakak yg tak punya anak dan baru sebulan lebih dia dapat anak angkat pun dah begitu gembira... apa lagi zuriat sendiri.

Sayangnya pipi Bambam yg mulus aduh.. ngilu kakak

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

7 tahun u mencuba ya...no wonder perasaan bila pregnant ni, terpancar excited nya....

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

alolololo...cutenyer & sweet daddy (eh! tetiba lak)..hehe

Klu tgk dr brg2 tu, rasanya boboy la akan kuar nanti (eh! tetiba lg)..hehe...sy plk yg teruja lbh...hehe

Ya Allah...tgh touching2 bc n3 ni tkezut tgk bambam...tkoyak tuh...apa kes? cer smbg cpt..

mamasuri said...Reply To This Comment

tahniah sekali lagi beb..
berkat menunggu dengan sabar pasti ada hikmah nyer...

tak sabar nak tunggu ko beranak nyah...hehehe...

cian bambam..sebiji peel mcm suri bila tau nak dpt adik tau...

wahida said...Reply To This Comment

rindulah ngan bambam....

Cik Bambam said...Reply To This Comment

adoi bambammmmm.. lasaknyaaaa!! huhuh

qemaishak said...Reply To This Comment

Touching baca entri ni, faham perasaan akak, qema nak nk masuk dua ni pun teruja apatah lagi akak yang dah lama tunggu..lamaze tu qema ada beli all set tuk ammar, sempat pakai kejap je xmuat stokin tu, pakai tuk adik pulak nanti hehe..

dalam gak luka bambam tu, seriau nengoknya..

.:Mama Dhia:. said...Reply To This Comment

tengah shopping skit barang baby jugak ni..
alhamdulillah, walaupun 7 tahun penantian akak Allah tetap bg zuriat kan?
saye ade sorang kawan jugak, same cam akak kawen 7 tahun baru mengandung, bile anak sulung dah cukup 2 tahun, die pregnant second baby... Allah cume tangguhkan rezki, nak menguji kesabaran kite..

miloais milo said...Reply To This Comment

bahagianya...
am happy for you - my fren...

moga uols dan baby sihat sejahtera...

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...Reply To This Comment

im sooo hepi for u...ikhlas ni..:-) take care tau!

eMMe said...Reply To This Comment

hye!! walaupun brutal, tetap comelll kan bambam...

ieda said...Reply To This Comment

sgt2 touching ! ..
alhamdulillah penantian mu berakhir dik .. semoga allah mempermudahkan perjalanan mu bergelar ibu .. akak doakan ..

cantik2 nak2 pemberian kawan nie .. sgt2 rasa dihargai dan disayangi kan .. ;)

kakngah said...Reply To This Comment

jgn lama2... air lir dah meleleh nengok menatang tu.. tak sabar2 nak beli kehkehkeh!!

norhidana said...Reply To This Comment

touchingnyer aku baca ntry ko nih kak... mengalir lah skit air mata nih... ya Allah semoga Kau berikan kekuatan juga kemudahan utk kwn ku ini... semoga ko sihat2 je ye kak n bby pun sihat n cargas...

takpe kak pelan2 kayuh, beli skit2... aku dulu pun camtu gk... awal2 bt dono je dh msk 5-6bln baru cari brg bby, tp itu pun emy dh bising2 naper aku tak cari2 lg brg bby hehehe..

ratusiput said...Reply To This Comment

ratu pun suke tgk 2 brg ni terutama stokin tu.alalala comei nya la hai...time anak2 ratu dulu ne ada online2 sme gini...mencik...aduhai bam2...habis pp...turunlah hantaran ni skit ehehe..

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

alahaiii..touching baca beb...berkat kesabaran ko berbayar skrg nie..

Hanis Azla said...Reply To This Comment

Alhamdulillah.. seronok akak membacanya.. Tahniah ye.. maaf terlambat wish sbb dah lama tak ke sini.. Take care yer.. semoga mummy and baby yg di dalam tu sentiasa sihat hendaknya..

ieja amieja said...Reply To This Comment

siannyer pipi bambam yg gebus tu..takut berparut je sbb nmpk dlm jg lukanyer..akk tahu mcm mana teruja nye bila penantian kita berthn2 tu berbaloi kan..

wardah @ fie shah said...Reply To This Comment

Comel gilerrr...aloh ni yang rasa nak baby lagi ni..hahaha

ct shah said...Reply To This Comment

kak ena,ni luka yg masa saya tgk masa adik kak ena si ayu tu kawen ke @ luka yg baru??
isk..isk..kesian bambam.

munna said...Reply To This Comment

shopping barang baby mmg best... tak sedar duit mengalir dgn lajunya... Ya Allah .. ngeri tgk pipi Bambam

wan nurul hezrina said...Reply To This Comment

senyum ke telinga dgr citer awak..moga terus bahad=gia..si bambam2 sakitnya.jatohker

fizafantagirO said...Reply To This Comment

touching baca entry ni ..

semoga kebahagian menjadi milik awk selamanya .. amin ..

*sedang berusaha juga.

~ ADANDO ~ said...Reply To This Comment

salam....
Nanti Daddy adando beri HADIAH SPECIAL
for anak angkat daddy yang bakal lahir tu...!!!

Apa kes pipi Bam bam tu..??
Jatuh sahamlah bambam.....

~@mOi ~~ said...Reply To This Comment

Tahniah kak.. Take cre tau.. Za doakan akak n baby sentaiasa dilindungi allah...

~@mOi ~~ said...Reply To This Comment

Tahniah kak.. Take cre tau.. Za doakan akak n baby sentaiasa dilindungi allah...

LYAfrina said...Reply To This Comment

comelnyer baju n brg2 baby tu..geram rasa...

aduhh..teruk gak luka tu.moga cpt2 sembuh, msti terjatuh kan?

Chik Att said...Reply To This Comment

itulah dilema org perempuan ..

Bila kahwin ... tak dapat anak... mcm2 bunyinya ..

Bagi yang tak berenti beranak pun ada gak mulut tak dak insuran ....yang mengomen..


Tahniah NMO ...

Aleyn said...Reply To This Comment

Alhamdulillah....kehamilan tu datang dengan tanggungjawab...semoga kita semua dapat menjadi ibu dan bapa yang berjaya membentuk anak2 yang baik dan berbakti, amin

Rinna said...Reply To This Comment

alaaa ciannya ngan bambam.. napa jadi luka gitu.. ??

Cik Firus said...Reply To This Comment

hai..nk tempah apam polka dot?? datang la sini http://yanaalias.blogspot.com/2012/02/tempahan-apam-polka-dot.html

Azian Elias said...Reply To This Comment

seronoknya dengar.. comel2 mmg stuffs dari lamaze.. Macam teringin lagi nak beranak..hee

eLLy said...Reply To This Comment

auchhh bambam ngape?

Madam Lala said...Reply To This Comment

sedih baca entry ni
tahniah berhasil akhirnya..

madam jek belum dpt2 lagik..
insyallah harap2 ada..

mohon doakan ye mummy..

gadisBunga said...Reply To This Comment

ouch...apasai pipi dia tuh???

Bui Junaidi said...Reply To This Comment

ADUHHH,NGERI TENGOK PIPI BAMBAM TU...

annieyda said...Reply To This Comment

tetarik bile baca n3 ni....i dh 7 thn kawin tp tkde g....leh share tk u try ubt@ treatment ape2....bharap sgt2...hrp u leh kongsi....thnkz

QasehnyaRania said...Reply To This Comment

sayu j baca n3 mummy yg ni..
saya 5 tahun kak..dalam proses ke iui..
tapi masih juga mncuba cara normal..

alhamdulillah akhirnya rezeki berpihak pada akak dan suami.doakan saya juga yer akak ;)