Monday, October 3, 2011

jalan² cari makan

lama tak bertandang ke hayaki. yang aku paling perasan, lama tak wat n3 pasal jalan² cari makan. pagi sabtu lepas, kami terasa nak breakfast kat sini. otw ke sana, sempat call angah n ayie ajak breakfast sekali. jom layan ape yang kami nikmati kat situ

jangan risau, hayaki adalah restoran halal dan pemiliknya adalah warganegara malaysia, berbangsa melayu, beragama islam dan berasal dari kota baharu kelate. tgk aje lambang yang ada kat promosi banner tu. aku tak kenal pun sape pemiliknye.. aku tanya kat staff situ. hehehe


kami cam biasa ar, nescafe ais RM4 dan teh o ais RM2.80. nes ais dia mmg power!

white coffee angah punyer, RM3.50.  kow giler... mmg sedap

pulut mangga ni aku dah lama teringin nak makan. mmg aku tak pernah mkn sebelum ni. so tak tau rasa dia camner. dan entah kenapa aku jadi betul² teringin nak mencuba. bila sekali rasa, terbaik.. pulutnya makan begitu saje pun sodap. RM4.90

kopok RM2.90. sos dia sedap

nasi dagang ikan aku punyer, RM7.90. gulai ikan dia pekat dan sedap

hubby tak pernah makan nasi dagang. entah kenapa hari tu terbuka pintu hati utk mencuba. dia pilih nasi dagang ayam. sama jugak harga ngan nasi dagang ikan. bila dah rasa, dia cakap sedap upenya. ape daa... selama ni mak metua kamu masak, rugi la tak makan. huhuhu...

sambal merah ni cukup pedas. aku suker.. ni FOC ye.. hehehehe

french toast ni kami share. sedap sebab atas tu dia letak madu. makan ni saje pun kenyang. RM4.50

ayie order nasi lauk ayam. aku tak rasa pulak yang ini. rasanya lauk ayam tu kari kot. angah cakap ni sedap. RM4.90

kretip kan... aku panggil penampi, angah panggil talam tapis kacang goreng. korang nak gelakkan aku ke adik aku... hahahaha

nasi kerabu ayam percik angah punyer. ayam dia rasa manis sikit. yang ni aku tak ingat baper hengget. sembilan hengget lebih kot..

ayie dah sambar dulu samsung tab 2. mak jemah sangat sentap! ni hubby tgh settingkan ape entah. 

mak jemah hampir fensan mulut berbuih dek harga breakfast pagi tu. budak cashier tu cakap, kak...semuanya nam ploh hengget seploh sen. mak jemaah terus angkat bahu mcm fei mao..  padahal dah tau  pun akan kena harga mcm tu... hahahahha....

korang mampu breakfast sampai nam ploh hengget? 

larikkkkkkkk!!!!!!!!! ..........



nnt nak terjah restoran chan abdullah pulak. terliur tgk kat warung kita ari tu

86 dok ngomen:

ejaMaria said...Reply To This Comment

breakfast namploh hengget... betul la awak ni... ni merangkap lunch tau dah... hihihi...

eh... tapi aku pernah gak bekfas sampai rm50... sefamily la... pastu sekali je la... hihihi

AYuNG said...Reply To This Comment

uisshhh..60++ utk befes..mahal2..
tp klu nengok harga yg di paparkan kat atas tuh xla mahal sgt..
ada service charge ker?

ZaNa aDieyZa said...Reply To This Comment

zana suka nasi dagang.. suka sgt2! kalau akk nak belanja zana makan kat sini ok gak.. hahahaha.. larikkkkkkkk..

e k i n ♥ y u s r i said...Reply To This Comment

wah,terus rs lapar...
hhuhuhu

Hana Soffelia said...Reply To This Comment

Dah lama xpekena makanan hayaki. Kat Kuantan xde rasanya. haruslah lepak kat Hayaki bla blik klntn nanti.

lieyalatif said...Reply To This Comment

fuh dasat hah harga bekpes ekekeekek....tapi ye laa tgk le menu2...sume nampak sedap ...portion pun besar tu.....

NM02 said...Reply To This Comment

hana,

oh... kat kelate pun ada hayaki eh? baru mak jemah tahu

Amy Syaquena said...Reply To This Comment

Breakfast yang paling mahal amy rasa..tapi berpada la dengan menu yang ambik tue , semua hot2 punya menu hehehe...

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

kat mane kedai ni jah oiiii.....??

LadyBird said...Reply To This Comment

terliur tgk nasi dagang tu.. :D

cheqna said...Reply To This Comment

perghhh mak jema....
mak jema kuasa dua ni pun sentap hokehhhh

wahida said...Reply To This Comment

nasi dagang sedap kan...rugi along tu...shidi pun rugi...

NM02 said...Reply To This Comment

wahida,

la... shidi pun tak makan eh? soh dia try sekali jah..

bujal X said...Reply To This Comment

kemain bekpas ayam percik~keh keh~~

apa lagi~~sambar la gtab2~~

NM02 said...Reply To This Comment

izwa,

kat platinum walk, danau kota

NM02 said...Reply To This Comment

bujal,

hamboi... tab 1 tu nak jual kat saper... kamu mau?

wida said...Reply To This Comment

sekali sekala sis..x per, hehe..

Fara said...Reply To This Comment

Sarapan mewah di pagi hari. Tak apa. Sekali sekala, tak salahkan? Janji tak de pembaziran kat situ.

=D

ct rahani said...Reply To This Comment

sedapnya pulut mangga tu kak.. nyum..nyum.. namploh hengget.. klu sy bekpes + lunch + dinner pun x smpai namploh hengget.. hikhik..

Cik Purple Pinkypuff said...Reply To This Comment

terliur cp tengok taw! hehehehe.. :P btw, thanks singgah blog cp.. :)

p/s: sy pon minat FA jugak.. love & faith.. >,<

anamizu said...Reply To This Comment

perhhhh!
mantap seh! :P





luv,
cik ana :)

.:Mama Dhia:. said...Reply To This Comment

sedapnyer kak...nak kene gi jugak ni...kat mane ni kak???

sarah mohamad said...Reply To This Comment

hayako ni asalnya kat kelantan kak. saya tak tahu pun ada bukak kat kl ni. best lepaking sini. hehehe

eB ezrin said...Reply To This Comment

wah nsik dgg & nasik kerabu tuh
mabeles la

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

klu b/fast harga mcm tu makanya lunch & dinner puasa la...huhu

ajumohit said...Reply To This Comment

sedapnyeeee, tgk cawan dia spesel gitu hehehe...mmg saya peminat hidangan2 pantai timur ni

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

tu diaaaa....enampulohhegget tu.....perghhh....tapi kalau semua sedap tak pa....

kita pun panggil penampi jugak...

munna said...Reply To This Comment

wah... harga breakfast dah mcm harga dinner je...

~izan~ said...Reply To This Comment

hehe..penah jugak smpai dekat seratus.dekat kopitiam sini..sbb jenis mkn pg mcm mkn tengahari dgn adik2ku hihi..

tp kedai ni menarik,harga berbaloi dgn makanan nampak gayanyer =)

Ati Masrif said...Reply To This Comment

haiss...memang meleleh
pada kak ati yg sedang
berusaha nak diet nih :P

Diana @ bilakukatacinta said...Reply To This Comment

mampu jugak mak jemah...lepas tu dah tak makan dah lunch ngan dinner...pasal perut dah penuh...

ILA HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

ha tudia.....sekali nampoluhhinggit..

kenyang sampai tghari x kak...hehe

Aidah said...Reply To This Comment

Kalau namploh henggit, sedap tak pa. Weekend lepas akak bekfas kat cafe Gleneagle Hosp, kena namploh henggit gak tapi tak sodap. Nanges akak.
Btw, nasi kerabu tu nampak sangat sedap.

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

dinner semalam utk 3 orang sampai nakploh hengget pon pikir 3-4 kali nak datang lagi atau tidakkk

ni kan pula bekpes...hehe






*gelas dia unik lah! mcm ada penutup

Fitri Senin said...Reply To This Comment

kak..kat mana restoran ni..
yang restoran chan tu ada kat bandar baru bangi..ada kat tmpt lain lagi ke..??kalo singgah BBB bagtaula.. =)

norh said...Reply To This Comment

RM60 utk breakfast? tak mampu la..

aizamia3 said...Reply To This Comment

restoran mohd chan tu ada gak kat Klang Sentral, makanan dia ok tapi kalau nak makan kat situ, kena pergi time lapar baru berbaloi dengan harga makanan tu.. hikhikhik..

azam said...Reply To This Comment

terbaekkkkkkkkkkkk.........

terliur la pulak

POSH76 said...Reply To This Comment

meriahnya nampak yummy...leh terai ni!!

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

nasi kerabu ayam percik, aduh terbuka selera..

harga nmpk ok lah..

ieda said...Reply To This Comment

wah2 x hinggat menu2 nie .. sedap2 , rege ok gak kan ..

dikk gelas dia cantik kan .. unik .. cam teko ! :)

ct shah said...Reply To This Comment

ni mau kenyang setaun nih.huhuh..kak dna,restoran chan abdullah tak sodap.sbb saya penah pegi kat kelana jaya branch kalo tak silap.

alia zainol said...Reply To This Comment

tgk air tu saje dh terliur meh huhu :)

Anum said...Reply To This Comment

sedapnya....

Nens Collection said...Reply To This Comment

hahaha..giler best!..xpe skali skala..berkali2 pon xtpe..janji kenyang kan..kalo 60 hengget rs die berbaloi2 xpe..jangan 60hengget tp resultnye K.O..janji puas hati kan..

Acik Erna said...Reply To This Comment

NM02..berbaloi tu..macam2 ada..semuanya nampak sedap..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...Reply To This Comment

meraung uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
terlioq giler ni
tgk mangga tu pow dah telan ayaq lioq....cian khen :(

abah khalisha said...Reply To This Comment

kat mana kedai ni??leh share tak?

Bui Junaidi said...Reply To This Comment

adeh..terus terliur tengok..dh lah tgh lapar ni..huhuhu...

merahitujambu said...Reply To This Comment

cm sedap jeeee

Rinna said...Reply To This Comment

Wow tgk nasi kerabu ayam percik tuh menarik sungguh..

Mmg padan ler ngan harga dan cara hidangannya gitu..kan.. tak pe laa byr harga mahal hasilnyaa sedap kan :)

adarnadzmie said...Reply To This Comment

mak oii... nam puloh +++ bekfast saja ko... hehe... apapun padan la ngan menu2 pun menarik n tertarik jer...sedap2 belaka...akak suka gelas air pesen tu..nk carik kat mana tu???haha...

SuriHanna said...Reply To This Comment

waduhhhsss.. terliurnya tgk gegambar makanan tu.. rasa mcm skrg jugak nak pegi makan... huhhuhuu

Sue Zaman said...Reply To This Comment

nie tempat sue slalu lepak setiap hari ahad pg bila ada class. mmg sedap tp slalu antar mknan lmbt... :)

NM02 said...Reply To This Comment

sue,

ye ke dik? tapi time akak ok plak.. hehehehe

mamaNoriz said...Reply To This Comment

ooo mak aiii!!

betul uat org geram ni...

tpi mahal ek kopok tu...huhu

Sue Zaman said...Reply To This Comment

ye ker... mgkn dorg bosan tgk muka ktorg kot... hehehehe

azieazah said...Reply To This Comment

60 hengget? Boleh buat 6 kali punya breakfast tuh...

Apapun memang sedap tu.

h4ni3 said...Reply To This Comment

waaa... pulut mangga!!
kat mana kedai nih?

KaK LimAh Si SupiR said...Reply To This Comment

huiiii..sedap2 woooo

Dinas Aldi said...Reply To This Comment

Janji makan sedap & puas hati, nam ploh hengget pun takpa, makan 4 orang maa. Tapi kalau tak sedap & tak puas hati, ketaq tangan cek nak bayaq nam ploh hengget tu, kehkeh!

nazrie said...Reply To This Comment

manggo rice tuuuu...kegemaran tu..mana kuah santannya???..kat thailand sodap sangat...:)

wardah @ fie shah said...Reply To This Comment

mohd chan abdullah terbaik kak!

Sz said...Reply To This Comment

brekpes merangkap sahur tu...pose smpi bekpes esok..kikikiki

Dr. Ben said...Reply To This Comment

wow nasi dagang power dan pulut mangga superbo!

ikatankasihku said...Reply To This Comment

ha ah mmg berkurun lama u tak buat n3 makan2....sedapnyer la hai semua ni

Yan said...Reply To This Comment

YA ALLAHHHH..sedapnya dik non oiii...hang buat akak terliur.

ratusiput said...Reply To This Comment

60 utk 3 org menu pelbagai gak kire berbaloi gak tu.kalau ratu janji sedap n air beso trus zip molot tp kalau sebaliknya mmg cik kitol la kena tadah telinga ehehe..

Cik Bambam said...Reply To This Comment

humangaihhh.. leh 10 org mkn kak oi dia punya regeee~ huhuhu

Bigdaddyz said...Reply To This Comment

Harga mahal atau murah jatuh nombor 14 yg penting sedapnya..hehe

Aku said...Reply To This Comment

dulu-dulu, breakfast aku gaya-gaya berat macam tu...

bila dah berumur gini, roti kosong je la...

nak guna jantung selama yg boleh... hahaha

LiLy @ MumMyQiStInA said...Reply To This Comment

semuanye pun nmpk menyelerakan..yummy..yummy.. ^_^

Teratak Hami said...Reply To This Comment

Akak tengok menu2 tu terus terpikir, ni breakfast terus ke dinner agaknya... memang patut pun mahal...

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

mak tak mampu nok, berakfast RM60++ jemah jangan duk berbuih , dah makan sedap tu.

Fatin Mraz said...Reply To This Comment

mm.. makanan2 di atas untuk bekpes?
waahh ni baru betul mcm ada proverb lama tuh.. BREAKFAST LIKE A KING, LUNCH LIKE A PRINCE, DINE LIKE A PAUPER...

;)

akuzle said...Reply To This Comment

dh lama terasa nk mkn kt Hayaki neh. dlu JJCM buat kt KB. Reganyer murah giler kalo nk banding ngan yg neh..err, mana lokasi neh, mak jemah oit? heheehehe...

Musang said...Reply To This Comment

ni kat danau kota kan...kt kb ada 2,3 bijik hayaki nih

Mama Gee said...Reply To This Comment

sodappnyaaa...dh mcm rancangan jalan2 cr makan plak bila masuk sini...bagus2..i loiikee ok!!!

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

larr xtau lak dkt umah dah de hayaki..time aku dulu de jaga projek kat kelantan...slalu makan hayaki kota bahru jek..mesti branch dia nih..

NM02 said...Reply To This Comment

musang,

haah... saya pun baru tau kat kelate ada hayaki

NM02 said...Reply To This Comment

belinda,

ni cawangan ke 6, ke 7 nak bukak kat damansara.. clurlast nox

NOR said...Reply To This Comment

mmg mcm rancangan jjcm nie...he3x...

Alin Marlini said...Reply To This Comment

terpikat ngan cawan yg cantik itu..

Abg Bear said...Reply To This Comment

Makan makan makan... yeayyyyy semakin sedap dan semakin banyak tempat makan baru... RM60 pehhhh kalau masak sendiri mau leh wat kenduri tu

L said...Reply To This Comment

waaaa.. sedapnyer.. huhuuu.. mmg dah terliur dah nieh..=)

derhaka pada ibu bapa??=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/10/6-jahanam-3.html

mamasuri said...Reply To This Comment

nyah..hayaki mana ko pergi ni...nak jugak aku mencari time2 wekend nnti...kelas ko..brfast sampai 60 hinggit...